GENÇ MÜSİAD’TA COŞKUN DÖNEMİ

12. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştiren İnegöl Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gençlik Kurulu’nda (Genç MÜSİAD) Başkan Mustafa Coşkun seçildi.

Yayınlama: 22.01.2017
1.086
A+
A-

Genç MÜSİAD  12. Olağan Genel Kongresi geçtiğimiz günlerde İnegöl Şubesi’nde gerçekleştirildi. Kongre sonrasında başkanlığa Mustafa Coşkun seçildi.

 

İNEGÖL’ÜMÜZE YAKIŞIR ŞEKİLDE ADIMLAR ATTIK






Genel Kurulda ilk olarak açıklamalarda bulunan İnegöl Genç MÜSİAD Başkanı Mesut Ergene, “2 yıl önce sizlerin desteği ile getirildiğim Genç MÜSİAD başkanlığı görevimin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Görevimiz süresince yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte, elimizden geldiği kadarıyla bu onurlu görevi lâyık olduğu şekilde taşımaya çalıştık. Sosyal ve kültürel faaliyetlere imza attık. Sanayi şehri olan İnegöl’ümüze yakışır şekilde adımlar attık. Biz genciz dedik, biz çalışkanız dedik, bizimde bir fikrimiz, bizimde bir projemiz var dedik. İnegöl’ümüzün başarı hikâyesini anlatmak için şehir şehir dolaştık. Ve artık Genç MÜSİAD’da görev yapan önceki başkanlar gibi bizimde görev süremiz sona erdi. Ancak ben çok şanslı bir başkanlık yaptım. Çünkü yönetim kurulumda o kadar değerli insanlar vardı ki, ne kadar teşekkür etsem azdır onlara… Yağmur çamur, kar kış demediler, taşın altına hep ellerini soktular. Görev istediler ve aldıkları görevleri de hep başarıyla tamamladılar”  dedi.

 

BU ÇAĞI İYİ ÖĞRENELİM

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gençlik Kurulu (Genç MÜSİAD) Genel Başkanı Yavuz Fettahoğlu ise, “Genç MÜSİAD, bir avuç genç tarafından kuruldu. Kurulduğunda, üye bulmakta güçlük çekilmiş. Genç MÜSİAD şuanda 48 şubesiyle ve 4 bine yakın aktif üyesiyle Türkiye’nin en büyük gençlik sivil toplum kuruluşları arasında yer alıyor. Genç MÜSİAD artık sadece lokal bir dernek değil aynı zamanda uluslararası varlığı bulunan bir kuruluş haline geldi. Bu başarı için ciddi fiziki ve ilmi çalışmalar yaptık. Üniversitelerde olduğu gibi lise ve ortaokul düzeylerinde birçok çalışma yaptık, girişimcilik alanında da tecrübeler edindik. Girişimcilik için geçmişte imkânsızlıklar ve eksikliklerden dolayı şikâyet edebilirdik ama bugün böyle bir imkânsızlık söz konusu değil. Artık her türlü imkânımız var. Türkiye’de hem altyapı hem de eğitim anlamında birçok fırsat var. Ülkemizde ekonomik düzen de değişiyor, artık bilişim ekonomisi dediğimiz düzen var. Bu çağ ile güzel ilgileneyim ve bu çağı iyi öğrenelim” dedi.

 

EKONOMİNİZ EĞER VARSA GÜÇLÜSÜNÜZ

Son zamanlarda yaşanan olayların ardından ülkemizin zor zamanlar geçirdiğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “İnsan evladı ekonomiye üreterek ve tüketerek değer katıyor. İnegöl’de genç kitlenin üreten tarafta olduğunu görüyoruz. Çünkü ülkemizin her geçen gün hızla kalkındığına şahitlik ediyoruz. Ekonominiz eğer varsa güçlüsünüz. Artık işletmecilik kara düzen yapılmıyor. Artık günün ve çağın şartlarına göre hareket etme zorunluluğumuz var.  Bana göre sermaye bilgi. Bilgiyi elinde bulunduran toplumlar, hükümetler ve şahıslar hızla ileriye doğru koşmaya devam ediyorlar. Yeni seçilen yönetime başarılar diliyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından seçime geçilirken, tek liste ile gidilen seçimde, Mustafa Coşkun başkanlığa seçildi.

 

Coşkun başkanlığında yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Sinan Aydın, Emir Akıskalı, Burak Helvacı, Emre Barışman, Bilal Mürtezaoğlu, Bilal Özer, Burhan Doğan, Cihan Sevinç, Fatih Arıcı, Fatih Ortakçı, İbrahim Turan, Oğuzhan Uslu, Yunus Işık, Yusuf Sert ve Ömer Faruk Kılıç.

 

ÖNEMLİ TECRÜBELER EDİNDİM

Genç MÜSİAD’ın yeni Başkan Mustafa Coşkun, kongre sonrasu açıklamalarda bulunaraj, “Gerek görevi devraldığımız Mesut Ergene başkanımız, gerekse daha önce bu onurlu vazifeyi yerine getiren değerli ağabeylerimizden edindiğimiz tecrübe ve birikimlerle, genç MÜSİAD’ımız da hayırlı hizmetlere imza atmaya çalışacağız. MÜSİAD’ımız; iş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için örnek bir eğitim, rehberlik ve danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, ‘kamu yararına dernek’ statüsüne sahip güçlü bir sivil toplum kuruluşudur. Bizler de toplum ve iş dünyasına ışık tutan bu güzide topluluğun bir parçası olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Genç MÜSİAD’da önemli tecrübeler edindim. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte Genç MÜSİAD’a değer katan bir şube olacağımızın sözünü veriyorum” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş