Genel Merkez Âdem Demirel’i seçti

AK Parti İnegöl İlçe Başkanı adayı olacak isim dün açıklandı. Geçtiğimiz hafta Salı günü Ankara’da gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Genel Merkez 4 aday içinden Âdem Demirel’i seçti. Demirel’in ismi dün İl Başkanlığında yapılan toplantı ile kamuoyuna duyuruldu.

Yayınlama: 25.11.2014
847
A+
A-

AK Parti’de ilçe başkan adayı kim olacak sorusu dün cevabını buldu. AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun düzenlediği basın toplantısı ile 14 Aralık’ta yapılacak olan İnegöl ilçe kongresinde başkan adayı olan Âdem Demirel’in belirlendiğini açıkladı.

 

EN SON KONGRE İNEGÖL’ÜN






Toplantıda konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun şunları söyledi: Şu anda ilçe kongrelerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. 8 kongremizi tamamladık. Çok güzel bir ortamda kongrelerimiz devam ediyor. İki haftalık kongre sürecini geride bıraktık. Önümüzdeki hafta da 4 ilçemizin kongresini gerçekleştireceğiz. En son 14 Aralık’ta İnegöl ilçe kongresi var. Ondan kısa bir süre sonra il başkanlığı için aday belli olacaktır. İlçelerin ardından da 10 Ocak 2015 tarihinde Başbakanımızın katılımı ile il kongremizi gerçekleştireceğiz.

 

DEMİREL İSMİ İSTİŞARE İLE ÇIKTI

Orhangazi ilçemiz de Mustafa Kaya ile devam etme noktasında karar verdik. Hayırlı olsun. İnegöl, bizim gözbebeği ilçelerimizden biri. Çok önemli ilçe… Çok ciddi çalışmalar yaptık. Bülent Temelli, milletvekili aday adaylığı düşüncesiyle ilçe başkanlığı konusunda affını istemişti. Gerçekten çok güzel çalışan ve güzel neticeler elde ettiğimiz bir ilçemiz. Bülent Temelli ve ekibi önemli çalışmalara imza attılar. Kendilerini kutluyorum. Bülent Temelli’ye de yeni düşüncesiyle çıktığı yolda başarılar diliyorum. Çok sayıda arkadaşımızın ismi gündeme geldi. Bunlardan Âdem Demirel, Sedat Öpçiner, Murat Gültekin ve İbrahim Er ile birlikte genel merkezimize gittik. Genel merkez de yapılan istişareler neticesinde daha önce ilçe başkan yardımcılığı görevini yapmış olan Âdem Demirel ile yola devam etme konusunda karar alındı. Âdem Demirel’e hayırlı olsun diyoruz. Biz istişareye çok önem veriyoruz. Ortak kararın etrafında her zaman kenetleniyoruz.

 

GENEL MERKEZ KARAR VERMEKTE ZORLANDI

Âdem Demirel isminin açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli şunları söyledi: İlçe başkanı adayımız belirlendi. Gerçekten kendisi 6 sene önce yönetim kurulu üyesi olarak partimiz de göreve başladığında farklılığını hissettiren, aldığı görevi layıkıyla yapan, parti içerisinde kendisinden çok verim aldığımız, iki dönemde benim başkan yardımcılığımı üstlenen Âdem Demirel’in aday olmasına sevindim. Hayırlı olsun. Oldukça zor bir görev… Âdem Demirel, AK partinin anlayışını özümsemiş bir kardeşimiz. Gönlüm çok rahat bir şekilde bayrağı kendisine teslim etmenin gururunu yaşıyorum. 14 Aralık’ta da görevi kendisine devredeceğiz. Ankara’da aday adaylarının komisyon huzuruna girip çıktından sonra ben komisyona alındım. Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu, ‘4 adayın da bu işi yapabilecek kapasite de olması beni memnun etti’ dedi. Genel merkezin karar vermekte zorlandıklarını düşünüyorum. Artık biz ilçe teşkilatı olarak bu kararı en iyi karar olarak yorumluyoruz. İbrahim Er yurtdışındaydı sanırım. Diğer iki aday adayımız burada bulunarak desteklerini göstermiş oldular.

GÜVENLERİ BOŞA ÇIKARTMAYACAĞIM

İsmi AK Parti İnegöl İlçe Başkan Adayı olarak belirlenen Âdem Demirel ise yaptığı değerlendirmesinde şunları dile getirdi: Bizi bu görevi tevdi eden Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu, milletvekilimiz, il başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz de inşallah onların güvenlerini boşa çıkarmayarak, bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Milletvekilimiz ve belediye başkanımızla beraber el ele verip İnegöl’ün menfaatine olacak her türlü hizmette canla başla çalışarak çok güzel hizmetler sunacağımızı ümit ediyorum. Gerçekten işimiz zor. Güzel bir ekip kurduğumuz da, bu konuda azimli ve disiplinli bir şekilde AK Parti’ye İnegöl’de en iyi oy oranını aldırabilmek adına canla başla çalışacağız. Siyasete yeni bir tarz getirme niyetindeyim. Daha erdemli, insanlara güven veren, olabilecek şeye olacak, olmayacak şeye olmayacak şekilde dürüstçe izah ederek, güzel şeyler yapmaya çalışacağız.

 

TECRÜBELİ VE DONANIMLI BİR İSİM

AK Parti İlçe Başkan Adaylığı için ismi açıklanan Âdem Demirel ile ilgili gazetemize değerlendirmede bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise şunları söyledi: Öncelikle İlçe Başkan adayımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. AK Parti biliyorsunuz kurumsal kimliği ön plana çıkaran, herhangi bir çalışma yaparken gerçekten anketlerle, kamuoyu araştırmalar yaparken bu yönünü ortaya çıkaran bir parti. Koordinatör Kırşehir Milletvekilimiz Hacı Turan, yaklaşık 1.5-2 ay önce İnegöl’e gelip benimle ve İlçe Başkanı Bülent Temelli ile görüştüğünde, biz teşkilatla uyumlu çalışacak ve bu mana da teşkilatın bu çalışmalarını sürükleyecek bir ismi ilçe başkanı olarak ön plana çıkarmak istiyorduk. Saklamakta bir beis görmüyorum. O günlerde kesin olmamakla beraber Mustafa Ersan’la alakalı bir temayül vardı. Fakat bu kesin bir bilgi değildi. Bizde istişare ile işler halledilir. Nihayetinde lise mezunu asla olamaz kanaati çıktıktan sonra, 3 üniversite mezununun ön plana çıkması kanaati ortaya çıktı. Benim gönlüm çok müsterih. Ben Âdem Demirel, Sedat Öpçiner ve Erdal Akkaya isimlerini Genel Merkeze sunan bir isimim. Nihayetinden Âdem Demirel benim bir ağabeyim. Çok kaliteli bir isim. Ben başarılı olacağına canı gönülden inanıyorum. Partimiz bu konuda gerçekten ince eleyip sık dokuyor. Âdem Demirel ağabeyimiz bu anlamda tecrübeli ve donanımlı bir isim. İnegöl’ümüze hayırlı uğurlu olsun diyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş