GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİYE Braille alfabeli Kuran’ı Kerim

Orhaniye Kuran Kursunda hafızlık eğitimi gören görme engelli öğrenciye, İlçe Müftülüğü tarafından Braille alfabesi Kuran’ı Kerim hediye edildi.

Yayınlama: 19.07.2016
1.199
A+
A-

Engelli vatandaşların her kesimine tebliğ ve irşad hizmetini götürmek istediklerini ifade eden Müftü Kazım Güzel, “Kuran Kurslarımıza inşallah Medineleri bekliyoruz” dedi.

 

BİRÇOK HAFIZ YETİŞTİRİLDİ






Orhaniye Kuran Kursunu dün ziyaret eden Müftü Güzel, eğitim gören öğrencilerle sohbet etti. Kuran Kursuyla ilgili bilgi veren Güzel, “İçinde bulunduğumuz Orhaniye Kuran Kursumuz, 1973 yılında hizmete açıldı. Bu zamanda kadar yüzünden Kuran’ı Kerim öğrenen binlerce öğrenci yetiştirmiş. Hafızlık anlamında ise yüzlerce öğrenci yetiştirmiştir. Bugün için hafızlık için iki sınıf, temel eğitim iki sınıf ve iki sınıfta ek program olmak üzere eğitime devam etmektedir. Ayrıca bu Kuran Kursumuz halka yönelik hem akşam hem de Cuma sohbetleri adı altında hanım kardeşlerimize sohbetleri ve hatim programları olmaktadır. Aile İrşat Rehberlik programımızın da bir bölümü burada icra ediliyor. Ailevi sorunları olan veya değişik dini soruları olan kardeşlerimize de dini ve ailevi rehberlik yapılmaktadır” dedi.

 

İNŞALLAH HAFIZLIĞI DA BİTİRTECEĞİMİZE İNANIYORUZ

Görme engelli Medine Mevlütoğlu’na Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlatılan Braille alfabesi Kuran’ı Kerim’i hediye eden Kazım Güzel, “Görme engelli bir kardeşimize Elif cüzünden Kuran’ı Kerim’e geçmesi nedeniyle kendisine Braille alfabesiyle yazılı Kuran’ı Kerim hediyemiz olacak. Görme engelli olan Medine Mevlütoğlu isimli kızımıza Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bastırılmış olan Braille Kuran’ı Kerim’i hediye edeceğiz. Medine, Şükrünaili Paşa İlkokulunda 3. Sınıfa geçti. Yaz Kuran Kurslarıyla birlikte Kuran eğimine başladı. Braille alfabesiyle oluşturulan cüzler ve görme engelliler için hazırlanan tablette bu işin eğitimini almış ve Bursa’da bu eğitimi alan 3 kişiden biri olan Bahriye Şahin Ögcem hocamız tarafından Kuran-ı Kerim eğitimi verilmektedir. Öğrencimiz gerçekten üstü zekaya sahip. İnşallah hafızlığı da bitirteceğimize inanıyoruz. Engelli kardeşlerimizin sadece belli alanlara yönlendirilmesinin de aslında eksik olduğunu ifade etmek lazım. Hafızlıkta, ilim noktasında, hadis ve Kuran’ı Kerim öğrenme noktasında çalışma imkanı açılmalı. Bunu da geliştirmek istiyoruz. Braille alfabesiyle Kuran eğitimi ilçemizde sadece Orhaniye Kuran Kursunda yapılmaktadır. Görme engelli bu kızımızın eğitimine Bahriye Şahin Ögcem hocamız yapmaktadır. Biz bütün Kuran Kursu hocalarımızın yapmış olduğu bu verimli, kaliteli, özverili çalışmalarından dolayı hepsini tebrik ediyoruz. Bahriye hocamız aynı zamanda bu işin pedogojik eğitimini de aldı” diye konuştu.

 

HAYDİN BİRLİKTE KURAN OKUYALIM

Toplumun yüzde 12’sinin engelli olduğunu belirten Güzel, “Engelli kardeşlerimizin her kesimine biz tebliğ, irşad hizmetini götürmek istiyoruz. Kuran Kurslarımıza inşallah Medineleri bekliyoruz. Biz bütün sevgi, şefkat ve muhabbetimizle, ilgi ve alakamızla onları Kuran Kurslarımıza bekliyoruz. Haydin birlikte Kuran okuyalım. Bu anlamda eğitim almış hocamız onları bekliyor” dedi.

 

BUGÜNE KADAR DİNLEYEREK ÖĞRENMİŞ

Görme engelli Medine Mevlütoğlu’na Kuran eğitimi veren Bahriye Şahin Ögcem ise, “Bugüne kadar dinleyerek öğrenmiş. Yasin süresine kadar olan bütün süreleri dinleyerek öğrenmiş. Kıraat anlamında da ağzı çok düzgün. Bu sene ilk defa Braille Kuran eğitimine başlıyor. Kuran-ı Kerim’i bilmiyor. Elif cüzünden eğitime başladık. Henüz Kuran’a geçmedi ama kısa zamanda geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.

 

HAFIZ OLMAKTAN BÜYÜK BİR GURUR DUYUYORUM

Kendisine Kuran hediye edileceği için çok heyecanlandığını belirten 8 yaşındaki Medine Mevlütoğlu, “Hafız olmak istiyorum. Hafız olmam için Babaannem hep dua ediyor. Bende hafız olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Braille alfabesi Kuran eğitimine bu yıl başladım. Bir kısım süreleri hocalarımdan öğrendim. Bir kısmını da internetten dinleyerek öğrendim. Hafız olduktan sonra hoca hanım olmayı düşünüyorum. Kuran eğitimi vermek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

HABER: Cihan EZLEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş