İnegöl kestanesi marka olacak

İnegöl Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, seçim ziyaretleri kapsamında Kozluca ve Şipali köylerinde vatandaşlarla buluştu. Yapılan etkili çalışmalarla İnegöl Ayçekirdeği’nin markalaştığını ifade eden Başkan Alinur Aktaş, yeni yasayla birlikte İnegöl elması, armudu ve kestanesinin de marka olacağını söyledi.

Yayınlama: 12.03.2014
1.270
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş ve bazı AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayları Kozluca ve Şipali Köylerini ziyaret etti. Ziyaretler sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, yeni yasa hakkında köylü vatandaşlara bilgiler verdi.

 

KÖYLER İL ÖZEL İDARESİNDEN DEĞİL, BELEDİYELERDEN SORULACAK






Köylerin yeni yasayla belediyelere bağlanacağını ifade eden Başka Aktaş şu ifadeleri kullandı: 30 Mart tarihinde yerel seçimler var. Yerel seçimlerle alakalı geziyoruz. Derdimizi, heyecanımızı, yeni Büyükşehir yasasını, köylerle akalı bu yeni uygulamanın ne getireceğini, ne götüreceğini, çünkü çok şeyler konuluyor piyasada, dilimizin döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. Burada yaşı büyük tecrübeli ağabeylerimiz var. Yeni Büyükşehir yasasından bahsedeceğim. Bu yasanın çıkmasının iki tane nedeni var. Sayın Başbakanımız biliyorsunuz belediye başkanlığından geliyor. Tecrübeli bir belediyeci… Ve 1980 senesinde Türkiye nüfusunun %60’ı köylerde yaşarken, %40’ı şehirlerde yaşıyordu. Sene 2014. Nüfusun %80’i şehirlerde yaşıyor, %20’si köylerde yaşıyor. Yani köyler giderek azaldı. Köylerde insanlar durmuyor. Şunu ifade etmeliyim ki; tabii ki insanların köyde durmamasının belirli sebepleri var. Muhtarım burada. Nihayetinde onlarda iyi biliyorlar ki, Bursa’da il özel idaresi var. Bunun aracılığı yapan il genel meclis üyeleri var. İl özel idaresi bir kurum, Bursa’nın 700 tane köyü burada idare oluyor. Yani köy muhtarlarımızın, Süleymaniye Mahallesi muhtarı gibi direk muhatap oldukları bir belediye idaresi, bir belediye başkanı yok. Şimdi ben dönem dönem köy ziyaretlerine gittiğimde, “ya başkan senden köy olarak hizmet alamadık” diyorlar. Kanunen bir belediyenin bir köye hizmet etmesi mümkün değil.  Kanunen mümkün olmamasına rağmen biz yine bir şekilde hizmet etmeye çalıştık. Ama yeni yasayla artık köyler mahalle olunca, köylerimizin ihtiyaçları belediye tarafından karşılanacak. Peki, başkaları çıkıp ne diyor? Köylerde hayat pahalı olacakmış. Bu kesinlikle yalandır. Bakın bu hizmetler verilemeye başlasın 2 yıl içinde meyvelerini almaya başlayacağız. Bir 5 seneye kadar bu sistem oturunca nerelere geldiğimiz hep beraber göreceğiz nasipse inşallah. Bu seneki yatırım bütçesi 25 milyon. 25 Milyon bütçe, 700 köye dağıtılacak bütçedir. İnegöl Belediyesi, 110 milyonluk bütçenin %10’unu köylere ayıracak. Buda ne yapıyor 11 milyon. Yalnız 700 köyün hepsi bize ait değil. 91 köye ayrılacak

 

KÖYLERİ BELDE, BELDELERİ İLÇE, İLÇELERİ DE İL YAPTILAR

 

Bir zamanlar beldelerin ilçe olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Yaşı büyük olan ağabeylerimiz var burada. Daha önce nasıldı ağabeyler? Birileri çıkıp köyleri belde, beldeleri ilçe, ilçeleri de il yaptı. Şimdi bunu yaptılar da ne oldu? O yerlerin ekonomileri mi gelişti? İşsizlik mi giderildi? Hayır. Ama Başbakanımızın bu hamlesiyle artık köylerimiz ekonomiye sürekli katkı sağlayan yerler haline gelecek. Misal verelim; İnegöl Ayçekirdeği. Bakın ağabeyler İnegöl Ayçekirdeği’nin 6-8 lira arasında satılmasında bu kardeşinizin emekleri var. Sadece bu da değil. Yeni yasayla İnegöl elması, İnegöl armudu hatta son yıllarda kıpırdanmaya başlayan İnegöl kestanesi bile marka olacak. Bunları gerçekleştireceğiz Allah nasip ederse” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş