“İnegöl’de çok güzel şeyler olacak”

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla bazı okulları ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Şahin, İnegöl OSB Yönetimi tarafından temin edilen kırtasiye ürünlerini öğrencilere dağıttı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, “Bakanlığımız kaynakları ile iki okul daha yapılacak. İnegöl’de çok güzel şeyler olacak” dedi.

Yayınlama: 21.09.2016
1.055
A+
A-

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber hayırsever ve devlet desteği ile İnegöl’e kazandırılan eğitim yuvalarını tek tek gezerek incelemelerde bulundu.

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin dün beraberindeki Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve AK Partili meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilk olarak İnegöl OSB Yönetimi tarafından kazandırılan ortaokulu inceledi. İnegöl OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte öğrencilerle bir araya gelen Şahin, İnegöl OSB Yönetimi tarafından temin edilen kırtasiye ürünlerini öğrencilere dağıttı.






 

VATAN İÇİN GÜZEL NESİLLER YETİŞTİRSİN

İncelemelerin ardından konuşan İnegöl OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin, “Sanayicilerimiz adına yaptırdığımız okulumuz hizmete başladı. Öğrencilerimiz derslerine başladılar. Bugünde öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim ettik. Bu okulumuzda vatanımız için güzel nesiller yetişecektir. 5 milyon liraya mal edilen okulumuza sahip çıkacağız. Çalışmalarımız ve desteklerimiz sürecektir”dedi.

 

ÇOK GÜZEL BİR OKUL

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Eğitim ihtiyacını karşılamak için OSB yönetimi karar alarak, ilçemize bir okul kazandırdılar. 24 derslikli çok güzel bir okul yapıldı. OSB yönetimimiz okulu yapıp bırakmadılar, üstüne birde okulumuzun donatımlarını da sağladılar. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Allah sizlerden razı olsun”şeklinde konuştu.

 

EĞİTİME 11 MİLYONLUK YATIRIM

Bu yıl 3 yeni okulun hizmete başladığını aktaran Bilican, “Bunların toplam maliyeti 11 milyon lira civarında. 3 okulumuzda önceki eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştı. Eğitim yatırımları sürecektir” diye konuştu.

 

GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ DAHA GÜZEL OLACAK

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Eğitim öğretim faaliyetine başlayan İnegöl OSB Ortaokulu’nun hizmete açılmasından dolayı son derece mutluyum. Eski Valimiz Münir Karaloğlu’nun çağrısı üzerine OSB yönetimimiz bir araya gelerek konuyu gündeme getirdiler. OSB yönetimi okulun yapımına karar verdi. 80 sanayicimiz eğitim faaliyetine destek sağlamak için hazır olduklarını ifade ettiler. Okulumuz kısa sürede yapıldı. 24 derslik bir okul. Okulu yaptılar, aynı zamanda okula sahip çıkacaklar. Destek vermeye devam edecekler. Bu konuda kendilerinden bahtiyarım. Bundan 12 sene önce okulların sayısı çok azdı. Çocuklarımız 55 kişilik sınıflarda eğitim görüyordu. Fiziki imkânsızlıkların yanında maddi ve manevi imkânsızlıklar da vardı. Hamdolsun AK Parti iktidarı ile birlikte Türkiye’de eğitimde bir reform süreci başladı. Geleceğin Türkiye’si daha güzel olacak. Bu okullardan yerli ve milli düşüncede aklını, fikrini ve vicdanını başka yere ipotek etmeyen, tamamen milletine, devletine ve geleceğin büyük Türkiye’sine hizmet verecek yepyeni pırıl pırıl bir nesil yetişecek. Dinimizin ilk emri oku. Okumayı bize emreden dinimiz inşallah okuyarak kendimizi geliştirmemizi, insanlığa büyük hizmetler yapmayı emrediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; Cumhuriyet sizden fikri hür vicdanı hür nesiller ister diye bir sözü var. Yaşadığımız 15 Temmuz hadisesi çok elim bir hadisedir. Biz belki maneviyatımızı belki de inanç hassasiyetlerimizi kullanarak, bizim o ince hassas duygularımızı, kendilerine bir sömürü malzemesi yaparak, bizim üzerimizden prim yapanların ülkemize neler yaptığını hep beraber gördük. Ülkemizin en üst seviyedeki çocuklarını alıp eğiterek, onların eline verdiğimiz çocuklarımız, helikopterlerimizle Gazi Meclisimize, Genel Kurmay Başkanlığımıza, Özel Kuvvetler Komutanlığını ve birçok kamu kurumuna, sivil vatandaşlarımıza ateş ederek, bir darbe teşebbüsünden bulundular. Cumhurbaşkanımızın söylediği yerli ve milli düşüncenin, yaşamanın ne olduğunu yeniden müşahede ettik. İnşallah okullardan çıkan çocuklar bundan sonra milli hassasiyetlerimizle yetişecekler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fetullahçı terör örgütünün sahip olduğu ve kamulaştırılarak milli eğitime devredilen okulların, yerli ve milli düşünce ile eğitim faaliyetlerine başladığını da görüyoruz” dedi.

 

BAKANLIĞA SUNULACAK

Vekil Şahin, İnegöl OSB Ortaokulu projesini tip proje olarak Milli Eğitim Bakanlığına sunacağını kaydetti.

 

DR. EMİN ACAR ADIYLA ORTAOKUL YAPILACAK

Yeni yapılacak okullara İnegöllü önemli isimlerin verileceğini duyuran Şahin, “1973 yılında İnegöl’den parlamentoya Milli Selamet Partisinden Milletvekili olarak seçilmiş geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden bizim ‘amca’ diye hitap ettiğimiz Dr.Emin Acar, ülkemize hekim olarak siyasette de hizmet etti. Bakanımız Nabi Avcı’nın talimatlarıyla Dr.Emin Acar adıyla ortaokul yapacağız. Okulumuzu da Alanyurt bölgesindeki 5 dönümlük alanda hayata geçireceğiz” açıklamalarında bulundu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş