İNTERNET ÜZERİ SATIŞ SİTELERİ 2. ELİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Galericiler Sitesi Başkanı Selim Köktürk, 2. el piyasasını değerlendirdi. İnternet üzeri satış sitelerinde vatandaşların yüksek rakamlar yazdığını belirten Köktürk, böylelikle 2. el piyasanın durgunluk yaşamasına neden olduğunu belirtti.

Yayınlama: 22.11.2016
880
A+
A-

Selim Köktürk, geçtiğimiz gün bazı açıklamalarda bulunarak, internet üzeri satış sitelerinde vatandaşların fiyatları çok yukarı çektiğini, bu nedenle de 2. el piyasasının olumsuz etkilendiğini belirtti.

 

SIFIR ARAÇLARDA KAMPAYNALAR ETKİLEDİ






Bu yıl ortasında yaşanan olaylarla birlikte 2. el piyasasının iyice durgunluk yaşadığını belirten Köktürk, “İkinci el piyasasında bu yıl yaşanan olaylardan dolayı bir kıpırdama olmadı. Yıl ortasının itibaren satışlar çok düştü. Yıl sonunda sıfır araçlarda olan kampanyalar, sıfır faizli kampanyalar, takas destekli kampanyalar, ikinci el piyasasını durdurdu” dedi.

 

İNTERNET PİYASAYI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Fiyatların internet üzerinden şişirilmesinin de piyasayı olumsuz etkilediğini belirten Köktürk, “Fiyatların internet üzerinden vatandaşlarca şişirilmesi, bu sanal bir şişiş ama piyasayı çok yükseltti. Bu nedenle de satışlar çok düştü ve piyasanın da oynamasına etki etti” ifadelerini kullandı.

 

ÖTV SADECE LÜKS ARAÇLARDA

ÖTV düzenlemesinin sadece lüks araçları kapsadığını belirten Köktürk, “ÖTV düzenlemesi yasalaştı ama tam net olarak açıklanmadı. Lüks araçlarda değişkenlik olacak. %45i’lerden, %70’lere çıkacak lüks araçlarda. Bu söyleniyor ama tam anlamıyla net bir şey yok. Kesin olan bir şey var ama ÖTV artışı olacak” diye konuştu.

 

2017’DEN UMUTLUYUZ

2017 Yılından umutlu olduklarını belirten Köktürk, “2017’deki ekonomik duruma göre, yani devletimizin ekonomik şartlarına göre değişkenlik olabilir. Umutluyuz ama fazla da bir şey söyleyemiyoruz” dedi.

 

İnternet üzerindeki satış sitelerinde vatandaşların yüksek rakamlar yazması ile ilgili bir kriter getirilemeyeceğini belirten Köktürk, “Bununla alakalı hiç bir şey yapılamaz. Serbest piyasa internet piyasası. Herkes istediği rakamı oraya yazmakta özgür. İnternet üzerinden satış siteleri var. İnsanlar oradan birbirlerini görerek, fiyatlarını kendilerine göre yazabiliyor. Herkes istediğini yazabiliyor ama böyle piyasanın da şişmesine neden oluyor. İşlerin de bu noktaya gelmesine neden oluyor. İkinci el de kıpırdanmaların yaşanmamasının nedeni internet piyasası ve ekonomik nedenler. İnsanların şu an ki ekonomik durgunlukları ile alakalı da durgunluk var ikinci el ile ilgili” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş