KADINLARA MESCİDLERDE TECAVÜZ EDİYORLAR

İnegöl İHH Başkanvekili ve Projeler Sorumlusu Mustafa Aksakaloğlu, geçtiğimiz gün basın açıklamasında bulunarak, Suriye’de yaşanan sıkıntılar hakkında bilgiler verdi. Aksakaloğlu, Halep’te insanı kahreden olayların yaşandığını belirterek, “Halep’te kadınları mescitlere toplayıp tecavüz ediyorlar ve o çığlıkları hoparlöre verip kadınların çığlıklarını çocuklarına dinletiyorlar” dedi.

Yayınlama: 23.11.2016
2.172
A+
A-

İnegöl İHH Başkanvekili ve Projeler Sorumlusu Mustafa Aksakaloğlu, 18-19 Kasım tarihlerinde Suriye’nin Azzez bölgesine yaptıkları ziyaret ve bölgede duyulan ihtiyaçlarla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

“ALLAH’INIZ VARSA GELSİN KURTARSIN” DİYORLAR






Yapılan ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl İHH Başkanvekili ve Projeler Sorumlusu Mustafa Aksakaloğlu, “18-19 Kasım tarihlerinde İnegöl İHH Yönetim Kurulu üyelerimiz ile bir iş adamı ve bir avukat arkadaşla birlikte Suriye’nin Azzez bölgesine bir seyahat yaptık.2011 yılında rejimin baskı ve katliamlarıyla başlayan Suriye krizi, iç savaşın da ötesinde artık onlarca ülkenin dâhil olduğu büyük bir savaşa dönmüş durumda. Savaş nedeniyle 450 bin insan hayatını kaybetti.Binlercesi hapse atıldı. 5 milyonu aşkın insan da hayatta kalabilmek için evini terk edip başka ülkelere sığındı.Türkiye, 3 milyona yakın Suriyeliyi misafir ederek en fazla mülteci barındıran ülkeler arasında ilk sırada. Binlerce yıllık geçmişiyle farklı kültürlere ev sahipliği yapan Suriye harabeden farksız… İnsani durumun gittikçe kötüleştiği bu topraklar büyük bir yıkım yaşıyor. Büyük bir yıkım var, mağduriyet var, sefalet var, 600 bin yetim var, açlık var, yoksulluk var… Biz gittiğimizde 4 gündü un olmadığı için ekmek üretilmemişti. O gün biraz un gelmişti de hemen ekmek üretilmeye başlandı.Durumlar içler acısı. Halep’te kadınları mescitlere toplayıp tecavüz ediyorlar ve o çığlıkları hoparlöre verip kadınların çığlıklarını çocuklarına dinlettikten sonra ‘Allah’ınız varsa gelsin kurtarsın’ diye psikolojik işkence yapıyorlar.”

 

YIKIMIN ETKİSİNİ HAFİFLETMEYE ÇALIŞIYORUZ

“Suriye’de 600 bin yetim var. Bunların yarısından çoğu muhasara altındaki yerlerde yaşıyor. Sadece Suriye sınırındaki illerimizde yaşayan yetim sayısı 20 bin, Türkiye içerisinde de yaklaşık 40 bin Suriyeli yetim yaşıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz.Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, taşımalık kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz.”

 

İHH’NIN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR

“İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bugüne kadar Suriye yapmış olduğu bazı çalışmalar hakkında bilgi vermek istiyorum. 9 konteynır kent ile 17 çadır kentte yaparak burada 150 bin insanın yaşamasına olanak sağlandı. 6 cami 18 mescit inşa etti. 10 fırın, 48 fırına da yakıt ve un desteği veriyor. 24 okul kendisi açtı. Suriyelilere İmam Hatip Okulu açtı.342 okulda lojistik destek sağlıyor. Uluslararası Şam Üniversitesini kurdu. 22 tane aşevi var. 21 adet su kuyusu açtı. 7 tane hastane kendisi kurdu. 78 hastaneye de tıbbi ve lojistik destek sağlıyor. 2 bin 74 yetime düzenli olarak 104 bin 211 yetime ise dönemsel olarak yardım yapıyor. 5 adet yetim evi kurdu.”

 

MAZLUMLARA KUCAK AÇTIK VE AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Suriye halkı bir savaşla imtihan ediliyor. Bu onların imtihanı… Bizim imtihanımız ise en az onlar kadar çetindir.Onlara kucak açacak mıyız yoksa açmayacakmıyız? Onlara yardım yapacakmıyız yoksa yapmayacakmıyız? Hamd olsun ki bugüne kadar kucak açtık ve yardım yaptık.Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz.Bütün bu yardımlar halkımız tarafından yapıldı. Bu halk dünyanın neresinde olursa olsun hep mazlumun ve mağdurun yanında yer aldı. Ve yer almaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş