KONVOY VURULMADI

Halep’te yaşanan ateşkes sonrası sivilleri taşıyan konvoya yapılan saldırı sonrası, sosyal medyada İHH öncülüğünde “Halep’e Yol Açın” konvoyunun vurulduğu dedikoduları, İHH yetkililerini zor durumda bırakıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, “Konvoy vurulmadı” dedi.

Yayınlama: 16.12.2016
792
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlhan Tatlı, “İHH öncülüğünde “Halep’e Yol Açın” konvoyu  dün Kazlıçeşme’den yola çıktı. Şuan Ankara’ya varmak üzereler. Bu akşam Konya’ya varmayı ve orda konaklamayı planladıklarını, Türkiye’nin dört bir yanından katılımlarla meydana getirilen konvoy Cilvegözü sınır kapısında Halepli mazlumlara ulaştırılacak. Yaklaşık 2 bin araç ve #HalepeYolAçın kampanyasında bağışlarlarınızla gelen 1.500’ü aşkın TIR ile yolumuza devam ediyoruz”

 

KONVOY VURULMADI






“Edindiğimiz bilgilere göre, Esed rejimi ve İran destekli milislerin saldırısı altındaki Halep’te yeniden başlayan ateşkeste kırılmalar yaşanıyor. Ateşkes kapsamında bölgede yaşayan sivillerin tahliyesi için bölgeye gönderilen ve yola çıkan konvoya İran komutasındaki milisler tarafından ateş açıldı. Yaralıları taşıyan ilk konvoy şehre geri dönerken, yaşanan krizin çözülmesinden sonra konvoyun yeniden yola çıktığı açıklandı. Yaşanan bu olayların İHH’nın “Halep’e Yol Açın” konvoyu ile bir alakası yok” dedi.

 

HABER: RECEP DENİZ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş