“LEGAL OLMAYAN YOLLARA GİDİLMİŞ”

İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği tarafından Ramazan Sokağı’ndan düzenlenen ‘Ramazan Sohbetleri’nin konuğu olan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş büyükşehir yasasını çok doğru bir proje olduğu ifade etti. Aktaş belde belediyelerinin kapatılmasının yerinde bir karar olduğunu ifade ederek, “Tarla ortalarına koltuk fabrikaları yapılmış. Belediyeyi yaşatmak için maalesef legal olmayan yollara gidilmek durumunda kalmışlar” şeklinde konuştu.

Yayınlama: 03.07.2014
827
A+
A-

İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği’nin Ramazan Sokağında düzenlediği ‘Ramazan Sohbetleri’ programının önceki akşamki konuğu, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu.

 

İNSANLAR FARKLI MEKÂNLAR İSTİYOR






Ramazan Sohbetleri programı, Başkan Aktaş’ın ramazanla ilgili konuşmasıyla başladı. Aktaş konuşmasında şunları söyledi: 2005 yılından bu yana Ramazan Sokağını uyguluyoruz. Her yıl yeri değişebilir. Belli bir süre sonra insanlar yeri kanıksıyor, farklı mekânlar istiyor. Geçmiş yıllarda da hata yaptığımız konular olmuş olabilir. Falcı, dövmeci gibi pek fazla ramazanın ruhuna uymayan aktiviteler olmuştu, ama son yıllarda ekibimiz de profesyonelleşti. Burada mesele, insanları o alıştıkları ortamlardan biraz daha farklı ortamlara çekebilir miyiz? İyinin de üst sınırı yok. Çok daha iyiyi de yapabiliriz ramazan sokağında, ama ben bu yıl çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum.

 

İNEGÖL BELEDİYESİ RAHAT EDECEK

Yerel seçimlerle birlikte Büyükşehir Belediyesine merkez ilçe olarak bağlanan İnegöl’de o tarihten bu yana yaşanan değişikliklerin sorulması üzerine Başkan Aktaş şöyle cevap verdi: 30 Mart’tan sonra Bursa’nın 17 ilçesinin tamamı Büyükşehir’e bağlandı. Bu ne demek; alt yapı, su, kanalizasyon, ulaşım Büyükşehir’e geçti. Belde belediyeleri kalktı, köyler mahalle oldu. Tabi geçiş dönemiyle ilgili bazı sıkıntılar yaşandı. 4 beldeden 108 personel geldi. 60 personeli görevlendirdik, 48 tane fazla personel oluştu. Şuanda 20’den fazla personel azalttık ve daha da azaltmak zorundayız. 30 hanelik Eskiköy’e de, 50 hanelik Mezit’e de siz artık temizlik hizmet vermek zorundasınız. Geçiş süreciyle ilgili bir miktar sorun yaşamıyor değiliz. İller Bankası payımız düştü, gelirlerimiz azaldı. Ama kesinlikle İnegöl Belediyesi bu konuda en rahat edecek belediyedir. 5 ayrı büyük parselimizi ihaleye çıkarıyoruz. Ondan sonraki ay TOKİ’den gelen 50 konutu ihalesi yapılacak. Bunlar bütçeye ek kaynak sağlamak adına yapılan atraksiyonlar. Dolayısıyla, İnegöl Belediyesi sağlam duruşunu ortaya koymaya devam edecek.

 

TARLA ORTALARINA KOLTUK FABRİKALARI YAPILMIŞ

Başkan Aktaş, Bütünşehir projesinin yüzde yüz doğru bir proje olduğunu düşündüğünü de vurguladı. Kapanan belde belediyeleri hakkında da konuşan Başkan Aktaş konuşmasını şöyle bitirdi: 4 belde belediyesi kapatıldı. Eşref Yiğit ile 4 aydır beraber çalışıyorum, biz hiçbir şey yapmıyormuşuz dedi. Doğru dürüst teknik elemanı, mühendisi olmayan belediyeler vardı. 4 belediye de bize bağlandı. Bunun en profesyoneli, en kurumsalı Yeniceköy Belediyesi idi. Bu belediyelere hizmet etmiş herkesten Allah razı olsun. Ama tüm samimiyetimle söylüyorum, resmen adları varmış. Özellikle imar uygulamaları ile ilgili ciddi tarihi hatalar yapılmış. İmar yetkisi Tahtaköprü Belediyesi’nde de var, Cerrah Belediyesi’nde de var, Kurşunlu Belediyesi’nde de var. Tarla ortalarına koltuk fabrikaları yapılmış. Belediyeyi yaşatmak için maalesef legal olmayan yollara gidilmek durumunda kalmışlar.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş