MER-PA YARIN AÇILIYOR

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Encümen Toplantısı’nın ardından basın açıklamasında bulunarak, Mer-Pa’nın 17 Kasım Perşembe günü açılacağını ifade etti.

Yayınlama: 16.11.2016
665
A+
A-

Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, Terziler Odası Başkanı Selim Malçok ve Vehbi Durgut’un da hazır bulunduğu basın açıklamasında konuşan Aktaş, 17 Kasım Perşembe günü Mer-Pa’nın açılacağını ifade etti.

 

Aktaş basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İnegöl’ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Halka hizmet Hakka hizmettir anlayışını şiar edinmiş bir Belediye olarak, halkımızın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız. Bu kapsamda ilçenin yaşam kalitesini artırmaya yönelik şehrin farklı noktalarında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda İnsanların yaşamaktan mutluluk duydukları bir şehri yeniden imar etmek için bugüne kadar birçok ilke imza attık. İnegöl’ümüzü yeniliklerle buluşturduk. İlk kent müzesi, ilk mobilya müzesi, ilçe bazında ilk Mobilya İhtisas OSB, tarım sektöründe ilk marka tescili yine ‘İnegöl Alası’ bu ve buna benzer birçok ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlayışla 2008 yılında esnafımızın daha rahat ortamda kaliteli hizmet vermesini, vatandaşlarımızın daha rahat, daha nezih ortamda hizmet almasını sağlamak amacıyla Mer-pa dediğimiz Merkez Pazar alanımızı halkımızın hizmetine sunmuştuk. Ancak Pazar alanımızda bildiğiniz gibi 31 Aralık 2014 tarihinde yoğun kar yağışı nedeniyle bir çökme yaşandı. Yaşanan bu talihsiz olaya esnafımız kadar bizler de üzüldük ancak can kaybının olmaması da en büyük tesellimiz oldu. Bu olayın akabinde gerek yetkililerle gerekse esnaf odalarımızla bir dizi görüşmeler yaparak hem yeni bir pazar alanı oluşturulması hem de esnafımızın yaralarının bir an önce sarılmasını sağlamaya çalıştık. Yıkılan Pazar alanının yerine yenisinin yapılması için başlattığımız çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürütmeye çalıştık. Mer-pa pazar alanımız 3 bloktan oluşmakta. Bir blokta ana Pazar alanımız, bir blokta köylü pazarı ve katlı otopark alanımız, 3. Blokta ise mescid, kafeterya ve zabıta noktası gibi hizmet noktaları mevcut. Ekim 2015’te temelini attığımız, ön tarafta bulunan 13 bin metrekareden oluşan ana pazar alanımızı Büyükşehir Belediyemiz, Aralık 2015’te temelini attığımız Köylü Pazarı ve Katlı Otopark alanının yapımını ise İnegöl Belediyesi olarak biz üstlendik.






 

Köylü Pazar yeri ve Katlı Otopark alanının bulunduğu bölümde; 3166 metrekarelik zemin katta 517 adet tezgâh kapasiteli köylü pazarı alanı, 2754 metrekarelik 1.katta 93 araç kapasiteli kapalı otopark alanı, 2754 metrekarelik 2.katında 93 araç kapasiteli kapalı otopark ve 2754 metrekarelik çatı katında ise 93 araç kapasiteli kapalı otopark olmak üzere toplam 3 katta 279 araçlık otopark mevcut. Pazar alanımızın etrafını kapsayacak şekilde 100 adet cep otoparkta yapıldı. İlçe halkımız alışverişlerini yaparken bu otopark alanlarından yararlanabilecek. Mer-pa dediğimiz Merkez Pazar alanımız yaklaşık 10 Milyon TL’ye mal olurken,  köylü pazarı ve katlı otopark bölümü de belediyemize maliyeti yaklaşık 4 Milyon TL’dir.  Pazar yeri alanımızın hayata geçmesi ile hem Pazar esnafımız kapalı ve rahat bir ortamda ürünlerini satışa sunabilecek hem de ilçe halkımız açısından da konforlu ve daha nezih bir ortamda alışveriş imkanı sağlanmış olacak. Mer-pa ile Köylü Pazaryerinin hayata geçmesi ile Pazar içerisinde bütünlük sağlanarak, vatandaşlarımız aynı ortam içerisinde istedikleri her bir şeyi bulma imkanına sahip olabilecek. Böylece daha önce Pazar dışında oluşan görüntü kirliliği, yol işgali ve trafik keşmekeşliği de son bulacak. Pazar yerinin konumuna göre esnafın büyük çoğunluğunun aynı yerlerde kalması da sağlandı. Yer sahipleri ile sözleşmeler yapıldı. Hiçbir kimseye bu konuda mağduriyet yaşatılmadı. Ayrıca daha önce dışarıda tezgah açan ve yazın sıcağından kışın soğuğundan azami derecede etkilenerek ürünlerini satışa sunan köylü pazaryeri esnafının daha nezih ve konforlu bir mekanda vatandaşlarımız ile buluşması için modern köylü pazaryeri alanını oluşturduk. Bu alan içerisindeki 517 adet kotra için kura çekimini de kısa bir süre önce gerçekleştirmiştik. Merpa ile Köylü Pazaryeri ve otopark alanında çevre düzenlemesi yapıldı. Asfalt çalışmalarını tamamladık. Pazarın yan bloklarının yapım işi de bitmek üzere. Ufak tefek eksiklikler dışında yeni Pazar yerimiz halkımız ile buluşmaya hazır. Son olarak bu hafta hizmete girecek Mer-pa dediğimiz Merkez Pazar alanımız ile Köylü Pazar yeri ve Katlı Otoparkın şimdiden ilçemize ve Pazar esnafımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş