MHP’den kilise tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı, Ahmet Akyollu Caddesi üzerindeki Seçim Koordinasyon Merkezi’ni açtı. Açılışta açıklamalarda bulunan Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, geçtiğimiz gün açılışı gerçekleştirilen Mobiliyum AVM’de bulunan kiliseye tepki gösterdi.

Yayınlama: 12.05.2015
873
A+
A-

Açılışa, MHP Bursa Milletvekili adayları, Fikret Fidan, Hasan Toktaş, MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim, Kadın kolları başkanı Yudum Bayram, çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

 

MİLLETİMİZ İÇİN ÖNEMLİ






“Bütün annelerin, Anneler Gününü kutlarım” diyerek konuşmasına başlayan Besler, “7 Haziran seçimleri ilk  toplantımızdan bu yana söyledik çok  önemli, ülkemiz için önemli, milletimiz için önemli. Biz MHP Bursa teşkilatları olarak 18 adayımızın 18’ine de talibiz. Hedefimiz 9 çıkartmaktır. Bugün Türkiye’nin en büyük mobilya AVM açılış töreni vardı. Ne yazık ki biz 30 Mart’ta Büyükşehir’e bağlandık. İddialı bir proje, İnegöl’ün can damarı mobilya sektörü, geçim kaynağı, ciddi yatırım yapmış devletten bir kuruş almamış, kendi imkânlarıyla yapmış ama temsile bakıyoruz  maalesef Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı ile değil Başkan vekili ile temsil ediliyor. Demek ki hep söyledik biz mahalle oluyoruz. Büyükşehir yasası bize uymaz dedik en sonunda bugün gerçekten üzülerek söylüyorum bu şekilde temsil edilmesi beni hem bir siyasi parti başkanı hem de bir ticaret insanı olarak üzdü. Buradan da bu kararın ne kadar yanlış olduğunu yinede belirtmiş olayım. Seçim irtibat büromuz hayırlı uğurlu olsun, Allah kolaylıklar versin. Bizimle yürü İnegöl, bizimle yürü Bursa, bizimle yürü Türkiye” diye konuştu.

 

BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN EVLERİNDE PARA KASALARI OLMAYACAK

Beslerin ardından açıklamalarda bulunan MHP Bursa Milletvekili Adayı Fikret Fidan, “Seçim irtibat büromuzun açılışına hoş geldiniz. Biz Büyükşehir yasasının İnegöl’e neler vereceğini neler götüreceğini anlatmaya çalıştık. Biraz önce ilçe başkanımızda ifade etti. Maalesef Büyükşehir belediyesi başkan vekili sıfatıyla orada temsil edildi. İktidar partisi de tamamen esnafımızın tamamen sanayicimizin emeğiyle, sermayesi ile yapılmış bu işyerini sahiplendi. İktidar propagandası gördük. Daha önce  Alanyurt’u örnek verdim. Alanyurt Belediyesi kapatıldı, İnegöl Belediyesine bağlandı. Alanyurt Belediyesi’nin İnegöl Belediyesi’ne katkısı yaklaşık 100 trilyondur ama 5 yıllık dönemde Alanyurt’a 2 trilyonluk yatırım yapılmamıştır. Bursa Büyükşehir Belediyesi bizim gelirlerimizi kaynaklarımızı sahiplenecek ancak İnegöl’e yatırım yapmayacak. Sizlere soruyorum 1 yıl geçti Büyükşehir tarafından İnegöl’e yapılan hatırladığınız bir proje var mı? Aldatmaca ve kandırmaca devam ediyor. Allah ile aldatıyorlar, bayrak ile aldatıyorlar, ekonomi ile aldatıyorlar, Kur’an-ı Kerim’in Türkçe okunmasına karşı çıkanlar. Kürtçe okumayın diyenler ellerinde Kürtçe Kur’an-ı Kerim ile meydan meydan dolaşıp ‘Kürtçe Kur’an-ı Kerim yazdırdık, sizelere hediye ediyoruz’ diyorlar. Bu aldatmaca değil mi? Kürt olan vatandaşlarımız Kürtçe okuyacak ama Türkçe okumak uygun olmayacak. İstemiyorlar. Cenab-ı Allah’ın emirlerini bilmemizi istemiyorlar. Âdem (A.S.) yasak elmadan bir lokma yediği için cennetten kovuldu. Bugün kasalar almıyor, balya balya götürüyorlar. Bunu hepimiz gördük televizyonlara çıktılar ayakkabı kutuları almadı. Bir bakanın çocuğunun yatak odasında 7 tane kasa vardı. İnegöl’deki en büyük bankada 7 tane kasa yoktur. Dediler ki Bunları polisler koydu, aradan bir  zaman geçti faiziyle birlikte bu  paraları iade ettiler. Bizlerle alay ediyorlar, bizlerle dalga geçiyorlar, bize tepeden bakıyorlar. Bu millet artık gerçek temsilcilerini seçmesi lazım. Toplumun bütün kesimlerini rahatlatacak ekonomik programımızı açıkladık. Dediler ki kaynak nerden bulacaksınız? Biz ayakkabı kutularına para koymayacağız. Bizim çocuklarımızın evlerinde para kasaları olmayacak” şeklinde konuştu.

 

ÇOK CİDDİ SIKINTILARLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Son olarak açıklamalarda bulunan MHP Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş; “Yaklaşık 1 aydır çok aktif bir şekilde tüm adaylarımızla beraber sahalardayız. Çalışmalarımız esnasında çok net bir durum var bunun onlarca örneğini verebilirim o da şu  ilk defa mevcut iktidardan bıkkınlığını, çaresizliğini çok net bir şekilde toplumun tüm kesimleri ortaya koyuyor ve bu noktada  güvendikleri bir tek siyasi parti,tek bir siyasi düşünce var o da biz Türk İslam ülkücülerinin inancı ve partisi olan MHP.Burada bizlere çok iş düşüyor. Biz hepimiz topyekûn bir milli seferberlik gibi çalışmak, öncelikle kendi eksenimizde ailemizden, komşularımızdan ve sokağımızdan başlamak üzere yoğun bir tempoda çalışmak zorundayız. Futbolda bir tabi var; tam saha pres. Bizler tam saha pres yapmak zorundayız. Neden bunu yapmak zorundayız? Fikret Fidan, Hasan Toktaş gitsin milletvekili olsun, bu değil mesele Biz olmasak başka arkadaşlarımız olacak. Biz olmazsak orda 550 tane milletvekili bir şekilde olacak. Bu güne kadar olduğu gibi… Bugün ülkemizin hali ve ahvali çok net bir şekilde hayra doğru gitmiyor. Çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız”

 

MOBİLİYUM AVM’DE KİLİSE AÇILDI

“İnegöllüler gözünüz aydın İnegöl’de kilise açıldı desem ne düşünürsünüz, Allah razı olsun mu dersiniz bana? Gerçekten bugün İnegöl’de bir kilise açıldı. İnanmıyorsunuz değil mi? Cumhurbaşkanı eline Kur’an-ı Kerim’i eline alıp da sağda solda siyaset yapıyor ya, bugün İnegöl’de kilise açıldı. Yeni açılan Mobiliyum AVM’de kilise açıldı. Açılacağı duyulduğu zaman Allah razı olsun  ülkü ocakları, refleksimizi ilk veren noktamız bizim tavır koymuşlardı  vazgeçildi denmişti. Neymiş efendim burası bir AVM, buraya yabancı müşterilerde gelir, Allah’tan korkun. Biz hiçbir dine karşı değiliz. Elbette diyoruz, “inne dine indellahu islam” Allah katında indirilmiş son din İslam dinidir, bunu söylüyoruz ama hiçbir dinin de düşmanı değiliz. Hıristiyanların 5 vakit namazı mı var? Kiliseye geç kaldım mı derler? Yok, ama biz yaranmak için, yalakalık için, bu zihniyet kilise açıyor. Ben buradan uyarıyorum. İnegöl’e kilise lazım değildir. Ne ticareten lazımdır ne siyaseten lazımdır. Bugün Avrupa’da yüz binlerce, milyonlarca Müslüman’ın ziyaret etmiş olduğu şehirlerdeki  AVM’lerde diyorlar mı ki; Müslüman’lar gelecek bunlara bir cami açalım. Koskoca başkentlerde cami açmıyorlar. Bugün anneler günü, geçenlerde Mudanya’da kadın kollarımızın bir etkinliği vardı orda da söyledim benim çok hoşuma gider rahmetli  Zeki Müren’in sözü ‘Geceler çok soğuk, sessiz ve karanlık Üşüdüm, üstümü örtsene anne’ değinmeden geçemeyeceğim anneler gününüz kutlu olsun” dedi.

 

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası MHP İnegöl Seçim bürosunun kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirildi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş