NE SIKINTINIZ VARSA BİZE İLETİN

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, geçtiğimiz bazı açıklamalarda bulunarak Türkiye’de yaşayan tüm Ahıskalılara seslendi. Mehmet Taş, Türkiye’nin neresinde olursa olsun, sıkıntısı olan Ahıskalı vatandaşın kendisine ulaşmasını istedi.

Yayınlama: 19.11.2016
2.622
A+
A-

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, geçtiğimiz bazı açıklamalarda bulunarak Türkiye’de yaşayan tüm Ahıskalılara seslendi. Mehmet Taş, Türkiye’nin neresinde olursa olsun, sıkıntısı olan Ahıskalı vatandaşın kendisine ulaşmasını isteyerek, “Biz şu anda dosya hazırlıyoruz. Genel sıkıntıları başlıklar halinde toparlıyoruz. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde eski Bakanımız Efkan Ala Beyden destek isteyeceğiz. Görüşmeler gerçekleştireceğiz. Buraya gelerek bizlerin konumunu görüp, daha fazla bizlerin yanında olacağı sözünü verdi. O yüzden kimin ne sıkıntısı olursa olsun bizlere ulaşsın. Bizler de bakanımıza bu sorunları ulaştıralım” dedi.

 

DATÜP ve Federasyonun Ahıskalıların sorunları ile fazla ilgilenmediğini belirten Mehmet Taş, Türkiye’de yaşayan bütün Ahıskalılara seslenerek sorunlarını kendilerine iletmelerini istedi.






 

ÇÖZÜM NOKTASINDA HEP BİR ENGEL TEŞKİL EDİYOR

“DATÜB’ün yanlış yönetilmesinden dolayı, yanlış insanların DATÜB’ü yönetmesinden dolayı şikayetçiyiz” ifadeleri ile konuşmasına başlayan Mehmet Taş, “Aynı zamanda federasyonumuz var. Federasyonumuz da tam olarak bizleri temsil eder durumda değil. Ayrıca Türkiye genelindeki dernekler, maalesef kendi çıkarları için bir ofis olarak kullanılıyor. Bunlar bizim halkımızın sorunlarının çözüm noktasında hep bir engel teşkil ediyor”

 

SIKINTILARINI BİZLERE BİLDİRSİNLER

Türkiye’de yaşayan Ahıskalıların sıkıntılarını kendilerine iletmelerini isteyen Taş, “Geçtiğimiz hafta çok anlamlı bir anıt yapıldı, İnegöl Belediyesi ile görüşmeler neticesinde. Bu sadece sürgün anıtı değil, bizim geçmişimizi özlemini hatırlatan bir anıt oldu. O gün açılışımıza  eski İçişleri Bakanımız Efkan Ala gelerek bizlere verdiği değeri en güzel şekilde anlattı. Hem mesaj olarak anlattı hem de söylemlerinde anlattı. Ahıskalıların sorunlarını bilen kişi. Biz bizlerin değerlerisiniz dedi. İşte başkan burada dedi ve kimin sıkıntısı varsa ona iletsin, o da bizim kapımızı aşındırsın dedi. Bu mesajımız sadece İnegöl’deki değil tüm Türkiye’deki Ahıskalılara. Kimin ne sorunu olursa olsun, bizler yalnız İnegöl’deki Ahıskalılar için değil, tüm Ahıskalılar için mücadele ettik. Bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz. Bana telefonla ulaşabilirler, mail adresi ile ulaşabilirler. Biz şu anda dosya hazırlıyoruz. Genel sıkıntıları başlıklar halinde toparlıyoruz. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde eski Bakanımız Efkan Ala Beyden destek isteyeceğiz. Görüşmeler gerçekleştireceğiz. Buraya gelerek bizlerin konumunu görüp, daha fazla bizlerin yanında olacağı sözünü verdi. O yüzden kimin ne sıkıntısı olursa olsun bizlere ulaşsın. Bizler de bakanımıza bu sorunları ulaştıralım. Elçilik görevini bizler de tam olarak yerine getirmeye çalışalım Orada en büyük sıkıntılarımızdan birinden bahsettik. Sağlıkla ilgili. Durumu anlattık. Bir çok hastamızın hastanelere borcu olduğunu, şu anda hastane masraflarını karşılayamayacak çok sayıda insanımız olduğunu anlatınca, Efkan Ala bey direk Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, konunun nasıl çözüme kavuşturulması ile alakalı… Daha sonra bize yarım saat sonra dönüş yaptılar. Bir genel ile sorunun çözülebilecğeini belirtti Sağlık Bakanımız. Önümüzdeki günlerde inşallah o genelge yayınlanıp, bütün Ahıskalıların sağlık sorunları kökünden çözülecek inşallah. Bugüne kadar olan borçlar, yapılacak tedaviler… Biliyorsunuz maddi durumu olmayanlar, sosyal güvencesi olmayanlar,yeşil kart benzeri bir uygulamadan yararlanıyordu. Biliyorsunuz Suriyeliler bir genelge ile bütün sağlık giderleri AFAD tarafından karşılanır duruma geldi. Benzer bir uygulama ile zannediyorum Ahıskalılar da faydalanacak ve bu sorun ortadan kalkacak” şeklinde konuştu.

 

Çalışma iznin de yakın zamanda çözüleceğine inandığını belirten Taş, “En büyük sorunlarımızdan biri çalışma izni idi. Geçtiğimiz aylarda Süleyman Soylu Bakanımız Çalışma Bakanı iken görüştüğümüzde, Turkuaz Kart sistemini hayata geçireceklerini söylemişti. Şimdi yapacağımız görüşmelerde Turkuaz Kart’ın tüm Ahıskalıları kapsar duruma getirmeye çalışacağız. Sağlık ve çalışma izni konusu vatandaşlıktan da önemli iki konuydu. İnşallah o da hayta geçtiğinde %90 sorunlar çözüme kavuşturulmuş olacak” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş