Ak Partili Aydemir: ‘Rejim Değişiyor Söylentileri Safsatadan İbarettir

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Anayasa değişikliği referandumuyla ilgili “Rejim değiştiriyorlar” söylemlerini eleştirerek, “Rejim değişiyor’ söylentileri ise safsatadan ibarettir. Tek adamlık diye bir şey yoktur. CHP, ‘Tayyip Erdoğan, tek adam, diktatör’ deyip duruyordu. Tek adamsa neden sistemi tekrar değiştirsin. Bundan sonra tek adamlık yoktur” dedi.

Yayınlama: 02.02.2017
1.231
A+
A-

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Akhisar İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltı programında gazetecilerle bir araya geldi. Kahvaltı programının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Uğur Aydemir, Anayasa değişikliği referandumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geldikleri günden beri Başkanlık sistemini dile getirdiklerini; ancak gerekli sayıya ulaşamadıklarını, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin destek çıkışının ardından tekrar gündeme getirdiklerini vurgulayan Aydemir, “18 maddede anayasa değişikliğini Ocak ayı içerisinde meclisten geçmesinin ardından Cumhurbaşkanı’nın imzasına sunulacak. Cumhurbaşkanı onaylarsa Mayıs ayı gibi referanduma gidilecek. Referandumdan çıkacak her türlü sonucu biz kabul ediyoruz. Biz milletin iradesine saygı duyuyoruz ve milletimize bu konuda güveniyoruz. Neticede milletimiz her zaman doğru kararı vermiştir. Rejimimiz cumhuriyettir ve demokrasi ile yönetiliyoruz. Bu kapsamda azınlıkların dediğinden ziyade milletin dediği önemlidir. ‘Rejim değişiyor’ söylentileri ise safsatadan ibarettir. Tek adamlık diye bir şey yoktur. CHP, ‘Tayyip Erdoğan, tek adam, diktatör’ deyip duruyordu. Tek adamsa neden sistemi tekrar değiştirsin. Bundan sonra tek adamlık yoktur. Tek adam dönemi bitti; milletin adamı dönemi başladı. Bundan sonra milletin sevmediği, istemediği bir adam söz sahibi olamayacak ve Türkiye çağ atlayacak” dedi.

Ana muhalefet partisine eleştirilerde bulunan Aydemir, konuşmasına şöyle devam etti:

“Parlamenter sistemi isteyen ana muhalefet, bugüne kadar parlamenter sistemin gereğini yerine getirmemiştir. Hep ‘biz varız’ demiştir. Parlamenter sistem CHP için kriz çözen bir sistem değildir. Meclisin kapısına kilit vurup parlamento üyelerini meclise sokmayan CHP, parlamentoyu krize sürüklemiştir. CHP, milletin derdine dertlenmeyen bir partidir. Milletten korkan bir parti olabilir mi? Ama milletten korkuyorlar. Milletle birlikte yürümüyor, kendilerini elit görüyorlar. Halbuki kendilerini milletten ayırmamaları gerekir. Bizim kurucu başkanımız, sevdalısı olduğumuz Cumhurbaşkanı’mız seçime girer mi bilmiyoruz. Cumhurbaşkanımız, kendisini düşünen birisi değil; biz şahıslar üzerine sistem kurmuyoruz. CHP kendisine yeni bir Recep Tayyip Erdoğan gibi halk tarafından sevilen birisini bulsun belki onlar seçilir. Biz bu sistemde pay sahibi olan MHP’ye teşekkür ediyoruz. ‘Hayır’cılar belli: PKK, CHP, HDP. ‘Evet’çiler ise MHP ve AK Parti’dir” dedi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş