Şehitler ve Bayrak için yürüdüler

İnegöl Ülkü Ocakları tarafından organize edilen “Atatürk, Silah Arkadaşları ve Bayrağa Saygı” yürüyüşü geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Yürüyüşün adından açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim, “Her gün şehit haberleri ile ciğerimizin parçalandığın bu günlerde, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu dönemi geçiriyoruz” dedi.

Yayınlama: 19.05.2016
890
A+
A-

Yürüyüş İnegöl Belediyesi önünden başlayarak Atatürk anıtına kadar devam etti. Atatürk anıtı önünde çeşitli sloganlar atılarak, Bayrak ve Şehit konularına değinildi.

 

Yürüyüş sonrası açıklamalarda bulunan İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim, Şu ifadeleri kullandı: “Samsun’a çıkan cesur ve faziletli irade, acılar içerisinde kıvranan, kayıplarla sınanan, işgal ve esaretle tehdit edilen son yurdumuzun umutlarını yeşertmiş, tarihi değiştirmişti. Dünya bugüne kadar Alem-i İslam’ın sancaktarlığını yapan Türk milleti en ağır şartlarda dahi yılgınlık göstermemiş, yenilgiyi peşinen kabul edecek gaflet ve korkaklığın pençesine düşmemiştir. 19 Mayıs, milletimizin kutlu bir silkinişini, destansı bir uyanışını,   istiklal uğruna her şeyi göze aldığını ispatlayan muazzam bir stratejik dirilişi olarak tarihe mühür vurmuştur. Aziz milletimiz sömürgeci güçlerin dayattığı ve tutsaklığı esas alan bağımlı ve onursuz bir geleceği Samsun’dan itibaren reddetmiş, kendi kaderine bizzat kendisi yön vermek için insiyatifi ele almıştır. Bu itibarla 19 Mayıs, aşağılanan milli varlığın canlanışı, Türk milletinin ortak çatı altında buluşarak akıl, duygu, sağ duyu, vizyon ve fedakarlık eşliğinde, istikbaline sahip çıkışının tarihe mal olmuş milliyetçi kararlığıdır. Bu sayede ümitsizlikler etkisizleştirilmiş, kırgınlıklar onarılmış, fikir ayrılıkları giderilmiş Türkiye Cumhuriyeti’nin ana çatısı heyecanla örülmüştür. Aziz milletimizin ve sevgili gençlerimizin Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyorum”






 

“19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak, milli doğruluşun başını çeken başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin her safhasında pay ve katkısı bulunan kahramanlara, muhterem şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Her gün şehit haberleri ile ciğerimizin parçalandığın bu günlerde birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu dönemi geçiriyoruz. Bu anlamda bu birlik ve beraberliği İnegöl’e, Bursa’ya ve tüm yurdumuza gösterdiğimiz için hepinizden Allah razı olsun”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş