Toktaş’ın istifası son anda önlendi

30 Mart yerel seçimlerinin ardından istifa mesajı veren MHP İl Başkanı Hasan Toktaş’ın bu kararından son anda vazgeçirildiği öğrenildi. Aralarında MHP İnegöl İlçe Başkanı Fahri İnkaya’nın da bulunduğu 16 İlçe Başkanının istifaya engel olduğu iddia edildi.

Yayınlama: 14.04.2014
1.233
A+
A-

Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın resmi sitesinden yayınladığı yazısında MHP ile ilgili iddiaları gündeme bomba gibi düştü

 

Ahmet Emin Yılmaz, seçimlerde umutlanılan ilçelerin kazanılamadığı ve kesin gözü ile bakılan İznik’in de kaybedilmesi üzerine sosyal medyada eleştirilerin başladığını, eleştirilerin de daha çok MHP İl Başkanı Hasan Toktaş’a yönelik olduğunu söyledi.






 

Seçimin hemen ertesi günü sosyal medyada ortaya çıkan bu eleştirilere ilk tepkiyi MHP Bursa Milletvekili ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Necati Özensoy’un verdiğini kaydeden Ahmet Emin Yılmaz,  İl Başkanı Toktaş’ı başarısız bulanlar için Özensoy’un ‘akbaba’ benzetmesi yaptığını hatırlattı.

 

İSTİFA MESAJI VERMİŞTİ

30 Mart seçiminden 3 gün sonra MHP İl Başkanı Hasan Toktaş’ın teşkilata bir yemek verdiğini ve bu yemeğe Toktaş’ın konuşmasının damgasını vurduğunu dile getiren Yılmaz, Toktaş’ın yaptığı konuşmada: “Seçim sonuçlarını bizim açımızdan başarısızlık olarak değerlendirenler var. Her görüşe saygı duyuyorum. Ben de Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yle görüşeceğim ve durumu kendilerine arz edeceğim. Gereğini yapmaya hazırım” dediğini hatırlattı. Yılmaz’a göre “gereğini yapma” ifadesiyle Toktaş, teşkilata istifa mesajı vermişti.

 

47 OLAN MECLİS ÜYESİ 83’E ÇIKTI

Bunun üzerine MHP ilçe başkanlarının istifa mesajını alınca kendi aralarında hemen bir değerlendirme yaptıklarını belirten Ahmet Emin yılmaz, sonrasında da MHP Yıldırım İlçe Başkanı Ahmet Koç’un organizasyonuyla bir araya geldiklerini söyledi. Bu buluşmada Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu dışındaki 16 ilçe başkanın imzasıyla ortak bildiri yayınlandı. Durdu’nun katılmak istemediği, fakat Osmangazi İlçe Başkanı Âdem Dönmez, Yıldırım İlçe Başkanı Ahmet Koç, Nilüfer İlçe Başkanı Osman Uçar, İnegöl İlçe Başkanı Fahri İnkaya, Gürsu İlçe Başkanı Suat Ermiş, Kestel İlçe Başkanı Nuh Çil, Yenişehir İlçe Başkanı Celal Çekil, İznik İlçe Başkanı Osman Koçak, Orhangazi İlçe Başkanı Yüksel Albayrak, Mudanya İlçe Başkanı Yüksel Kesen, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Bülent Bayram, Karacabey İlçe Başkanı İsmail Tezcan, Harmancık İlçe Başkanı Şerif Ok, Orhaneli İlçe Başkanı İsmail Asa, Keles İlçe Başkanı Ahmet Türkmen, Büyükorhan İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya’nın imzaladıkları bildiride 17 ilçeden 10’unda MHP’nin ikinci parti olduğu, 5 ilçede de ilk defa meclis üyesi çıkarıldığı, 47 olan meclis üyesi sayısının ise 83’e çıktığı belirtildi.

 

BİZDEN HABERSİZ GİTME

Son cümlede ise bir çağrı olduğunu kaydeden Yılmaz, yazısının devamında şu ifadelere yer verdi: “Çağrının adresinin ise MHP İl Başkanı Hasan Toktaş olduğu anlaşılıyor. ‘İl Başkanımızın bireysel anlamda kendisine çok güvenen, kendisinin de çok güvendiği, seçimle yetki verdiği teşkilatlarına danışmadan her hangi bir adım atmayacağını umuyor ve bekliyoruz.’ Yani… Bize danışmadan bir karar verme, Devlet Bey’e de bizden habersiz gitme diyorlar.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş