Siyasette yeni dönem

AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, 27 Ağustos günü gerçekleştirilen AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi’ni gazetemize değerlendirdi.

Yayınlama: 29.08.2014
982
A+
A-

AK Parti Çarşamba günü Türk siyasi tarihi açısından son derece önemli bir kongre gerçekleştirdi.

 

Halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığı görevini Dış İşleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu’na bıraktı.






 

1382 delegenin oyuyla Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin 2. Genel Başkanı seçilirken, kongreyi gazetemize değerlendiren AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, yapılan kongre ile birlikte Türk siyasetinin lider endeksli siyasetten fikir, görüş, parti endeksli bir siyasi anlayışa geçiş yaptığını dile getirdi.

 

BEKLENEN OLMADI

Temelli yapmış olduğu değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: 12 yıldır partimizin genel başkanlığını yürüten Recep Tayyip Erdoğan bilindiği üzere 10 Ağustos tarihinde halkımız tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı oldu. Bu seçimin ardından insanlarda AK Parti’nin akıbetinin Anavatan Partisi’ne benzeyeceği yorumları yapıldı. İnsanlar AK Parti’de Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığı konusunda aykırı seslerin çıkacağı ve partinin bir çözülme sürecine gideceğini savunuyordu. Çarşamba günü yapmış olduğumuz kongre ile birlikte bu düşünceler kongre ile birlikte unutuldu gitti.

 

SİYASETTE DÖNÜŞÜM

Türk siyasetine geçecek bir kongreye imza attık. Sandalyeler havada uçuşmadı. Kimse kimseye yumruk atmadı. AK Parti’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan görevini Ahmet Davutoğlu’na devretti. Artık kaptan köşkünde Davutoğlu var. İnsanlar bu değişimin hep olumsuz yönde etkiler oluşturacağı konusunda görüş birliğine varırken, aslında bu değişiklik siyasette bir dönüşümün de habercisi oldu. Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanlığı görevini üstlenmesi Türk siyasi hayatında bir milattır. Artık lidere endeksli siyasi yapı; bir fikre, bir görüşe endeksli hale geldi. Nasıl ki ABD’de Cumhuriyetçiler ve Demokratlar gibi bir yapı varsa bugünde Türkiye’de buna benzer bir yapıya geçiş yapılıyor. Yani lider kim olursa olsun önemli olan hareketin kendisi. Bu bağlamda AK Parti çok çok önemli bir siyasi hamle gerçekleştirmiştir. Ben yaptığımız kongrenin tüm ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş