Spor tesisi yatırımları tam gaz

İnegöl Belediyesi tarafından, spor tesisi yatırımları hızla devam ediyor. Huzur Mahallesi Spor Tesisi ve Lokal açılışı cumartesi günü yapılan törenle gerçekleşti. Törende açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Spor Kenti İnegöl’ hedefiyle belediyemiz tarafından kente kazandırılan spor tesisleri zincirine Huzur mahallesi Futbol Sahası ve Lokal Binası ile yeni bir halka daha ekliyoruz” dedi.

Yayınlama: 17.03.2014
949
A+
A-

“Spor Kenti İnegöl” hedefiyle gerçekleştirilen spor tesisi ve lok binası çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Huzur Mahallesi Spor Tesisi ve Lokal Binası, gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

 

Törene İlçe Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.






 

TESİS YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Tesislerin açılışında konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şu ifadeleri kullandı: İnegöl’ü sporda da ‘marka kent’ haline getirmek amacıyla Belediyemiz tarafından yapılan spor tesisi yatırımları hızla devam ediyor. Belediye olarak sporu da öncelikli bir yatırım alanı olarak belirledik ve kentin her köşesine semt sahaları, spor salonları ve futbol sahaları kazandırdık. Türkiye’nin birçok yerinde bulunmayan böyle modern tesisleri kentimizin dört bir köşesine kazandırıyoruz. Bilindiği üzere daha önce Sanayi ve Kurtuluş Spor Kompleksleri, Turgutalp Mahallemiz ve Alanyurt bölgesindeki Antrenman sahaları projemizi hayata geçirmiştik. Yine 10 adet mahalle semt sahası,Belediyespor ve Alanyurt Kapalı spor salonlarımız, ardından İnegöl için sporda önemli bir yeri olan Hayrettin Ender Sert hocamızın adını verdiğimiz Atletizm ve Antrenman Sahasını İnegöl amatör futboluna hediye ettik. Geçtiğimiz Şubat ayında Akhisar Futbol Sahamızı hizmete almıştık, bugün ise, Huzur Mahallemizdeki Futbol sahamızın açılışı için bir aradayız.

 

SPOR KENTİ İNEGÖL’

‘Spor Kenti İnegöl’ Hedefiyle birçok spor tesisi açtıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “ ‘Spor Kenti İnegöl’ hedefiyle Belediyemiz tarafından kente kazandırılan spor tesisleri zincirine Huzur mahallesi Futbol Sahası ve Lokal Binası ile yeni bir halka daha ekliyoruz.  İlçemizde sporu geliştirmek adına; tüm takımlara malzeme, otobüs vb. destekler vermekteyiz. Ayrıca sentetik çimli futbol sahalarımız,  kapalı spor salonlarımız, sentetik çimli antrenman sahalarımız, süper amatörlerdeki takımlar için yer tahsisi ve onların yaptıkları halı saha ve tesis yapımına katkılarımız, 10 adet semt sahası ve daha başka tesisler. Tabi futbol ve voleybol başta olmak üzere değişik turnuvalar, spor aktiviteleri ve Kurtuluş Şenlikleri, özetle bu konuda çok iddialı olduğumuzu söyleyebilirim. Huzur Mahallesi, İnegöl’ümüze sonradan dâhil olan mahallelerimizden. İnegöl’e dâhil olduktan sonra yeni mahallemizin İnegöl’ümüzle bütünleşmesi için birçok çalışma gerçekleştirdik. Bunları tek tek saymayacağım. Bazılarını hatırlatmak için kısa başlıklar halinde ifade edip geçeceğim. Çünkü Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. (İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır)

 

BELEDİYEMİZE MALİYETİ YAKLAŞIK OLARAK 565 BİN TL’DİR

Yapılan tesislerle ilgili bilgi veren Başkan Alinur Aktaş, “Ben burasıyla alakalı kısa teknik bilgiler vermek istiyorum; buranın ihalesine; Akhisar Mahallesine de kazandırdığımız Antrenman Sahası ve Lokal Binası ile beraber çıktık. 2013 başında startını verdiğimiz çalışmaların, Belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 565 Bin TL’dir. Burada konuşlandırdığımız; 188 m2’lik alan ve tek kattan oluşan lokal binası içerisinde; 2 ayrı soyunma odası ve duşları, ilkyardım odası, antrenör odası, wc’ler ve çay ocağını barındırıyor. 80×40 metre ölçülerinde (3.200 m2) sentetik çim saha mevcut. Yapının sahaya bakan kısmında 4 kademeli 50 kişilik tribün yer alırken, tesiste 17 araçlık birde otopark alanı bulunuyor” dedi.

 

AMACIMIZ VATANDAŞLARIN DÜZENLİ SAHALARDA SPOR YAPMASINI TEMİN ETMEK

Yapılan tesislerle vatandaşların düzenli sahalarda spor yapmalarını amaçladıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Amacımız ciddi miktarda genç nüfusun olduğu Huzur mahallesinde, vatandaşların düzenli sahalarda spor yapmasını temin etmek ve beraberinde onları güzel ortamlarda ağırlayabilmek. Bildiğiniz üzere, Huzur mahalleli geçlerimiz artık amatör liglerde İnegöl’ü temsil ediyor. Kendileri Şubat ayı içerisinde başlayan 2. Amatör Kümede mücadele etmeye başladı. Böylelikle, İnegöl’ümüz Doğugücü Spor kulübü adıyla yeni bir amatör takımıyla daha tanışmış oldu. Hatta İlk resmi müsabakasına çıkan Doğugücüspor, rakibini (Doğanspor) 7-1 mağlup etmeyi başardı ve sezona 3 puanla merhaba dedi. İnanıyorum ki resmi kuruluşu gerçekleşen spor kulübümüz de, Huzur mahallesindeki gençlerin hem spor yapması, hem de sağlıklı birer birey olmaları için bu noktada iyi bir araç olacak. Ben özellikle gençlerimize teşekkür ediyorum. Kendileri bizimle irtibata geçip bu noktada nasıl bir çalışma yaparız düşüncesinden hareketle, geldiğimiz noktada onlarında destek ve katkılarıyla kısa bir zaman dilimi içersinde bu süreci gerçekleştirme noktasına geldik” şeklinde konuştu.

 

ONLAR BU ÜLKENİN GELECEĞİ

Başkan Aktaş, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Huzur Mahallesinde görmeyi arzu ettiğim konunun gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etmek istiyorum. Bizler, toplumun bel kemiği olan gençlerimizin ve çocuklarımızın daha iyi imkânlarda spor yapmaları için mekânlar oluşturmaya çalışıyoruz. Onlar bu ülkenin geleceği, Çocuklarımıza, gençlerimize hem okul öncesi hem de okul dönemlerinde sosyal, kültürel, sportif olarak destekleyecek hizmetlere imza attık. Gençlerimizin geleceği yolculuğunda her yönüyle donanımlı bireyler olmalarını sağlamak için ellerinden tuttuk, hep destek verdik. 10 yıldır ilmik ilmik işlenen özgün projeler, hayata geçen ilkler ve kalıcı eserlerle İnegöl, 21. Yüzyılın yükselen yıldızı ve markası oldu. İnegöl’ün imarında emeği geçenlere huzurlarınızda ben bir kez daha teşekkür ediyorum.  Bütün bu eserler; daha güzel, daha modern bir İnegöl için yapılmış ve halkımızın hizmetine sunulmuştur. Hayırlı olsun.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş