UEDAŞ’TAN 12 MİLYONLUK YATIRIM

UEDAŞ İşletme Müdürü Hasan Ali Yörük, geçtiğimiz gün açıklamalarda bulunarak 2016 yılı sonuna kadar UEDAŞ’ın İnegöl genelindeki yatırımlarının 12 milyonu bulacağını ifade etti.

Yayınlama: 20.10.2016
979
A+
A-

Makamında açıklamalarda bulunan Hasan Ali Yörük, 2017 yatırımlarının ise kırsal ağırlıklı olacağını belirtti.

 

ARIZA İHBARLARINDA DÜŞÜŞLER YAŞANDI






2013 ile 2016 arasındaki arıza işlemleri hakkında açıklamalarda bulunan UEDAŞ İşletme Müdürü Hasan Ali Yörük, “Bizim yatırım programlarımızı değerlendirirken önceliğimiz teknik verilerimiz ve müşterilerimizin önceliği, onları mağdur etmeden en kaliteli ve sağlıklı şekilde elektrik kullanabilmeleri anlamında programlar yapıyoruz. Verilere baktığımızda 2013 yılında 2016 yılına kadar oluşan arıza verileri yaklaşık 4’te bir oranında azalmayla devam ediyor. 2013 yılı Şubat ayında 547 arıza olurken, 2016 yılı Şubat ayında 174 arıza oluşmuş. Bu da geçmiş dönemde yapılan yatırımların doğru programlanmasının büyük etkisi var. Sadece yatırımlara bağlamakta bazen doğru değil, hava şartları da bu sayıları etkileyebiliyor. Sonuçta bizim bütün şebekemiz atmosferik şartlara açık” dedi.

 

2016 YILINDA YAPILANLAR

UEDAŞ’ın 2016 yılında genellikle şehir içinde olduğunu ifade eden Yörük, “2016 yılında yaptığımız yatırımlar genelde şehir içindeki belli bölgelerde yeraltına alma çalışmalarımız oldu. Köy içi şebekelerinde yüksek oranda çalışmalarımız oldu. Bunun sonuçlarını da teknik verilerde görebiliyoruz. 2016 yılında ki yatırımlarımız, şehir için yatırımı diyebileceğimiz kısımda Alanyurt’un belli bölgesi kırsal şebekeden besleniyordu. Bunu şehir şebekesi dahilinde beslenebilecek şekle getirdik. Ve kısmet olursa Ekim ayı sonunda bu şebekeyi devreye alıp, artık Alanyurt’un tamamının şehir şebekesinden beslenebilmesini sağlamış olacağız. Bu gözle görülür ve hissedilir bir şekilde arıza verilerinin azalmasını sağlayacak. Bunun yanında Mahmudiye Mahallesi Ağaç İşler bölümünde gücü yetersiz olan trafolarda güç artışı yaptık. Orhaniye Mahallesinde bir trafo bölgemiz tamamen yeraltına alındı.  Böylece Orhaniye Mahallesinde yer altına almadığımız yer kalmamış oldu. Avarlar Kavşağında karayollarının çalışmasına paralel olarak o bölgedeki şebekelerin yer altına alınma çalışması devam ediyor. Yine Alanyurt Bölgesinde Cumhuriyet Mahallesi karakol önü dediğimiz mevkii de hem trafo hem de trafonun bütün bölgesi yenilendi. Bunun yanında 20’yi geçkin köyde köy içi şebekeleri yenilendi. Bunlarda özellikle bölgenin hakim ve nüfusu yüksek köyler. Kış şartlarında ulaşımda sıkıntı yaşayabileceğimiz köylere öncelik vererek bir sıralama yaptık. Enerji nakil hatları yatırımlarımızda da Deydinler grubu dediğimiz Deydinler, Maden, Konurlar, Hayriye, Bahariye, Soğukdere enerji nakil hatlarının yenilenmesi yapıldı” şeklinde konuştu.

 

2017 YATIRIMLARI KIRSAL AĞIRLIKLI OLACAK

2017 yatırımlarının kırsal ağırlıklı olacağını belirten Yörük, “2017 yatırımlarımız biraz kırsal ağırlıklı olacak. Burada enerji nakil hattı ağırlıklı yatırımlar olacak. Ödenekler henüz yayınlanmadığı için bir önceliklendirme sırası henüz yapmış değiliz. Ancak şuan gözüken kırsal ağırlıklı orta gerilim arızalarının azaltılmasına yönelik yatırımlar yapmayı planlıyoruz. 2016 yılında şuan 10 milyon lira civarında bir yatırımımız tamamlandı. Yılsonuna kadar da yatırımlarımız 12 milyon lirayı bulacak. 2017 yılı için henüz rakamlar açıklanmadı ama 2016 yılı rakamlarına yakın olacağını düşünüyoruz” dedi.

 

ALÇAK GERİLİM HATLARI 2019’A KADAR YERALTIN ALINMIŞ OLACAK

Yörük son olarak şu ifadeleri kullandı: “Enerji nakil hatları anlamında yüksek gerilim hatları şehir merkezinde yeraltına alma çalışmaları tamamlandı. Sadece alçak gerilim hatları kaldı. 2019 yılına kadar da şehir merkezinde alçak gerilim hatları yeraltına alınmış olacak. Bunun yanında Akhisar Mahallesinde ki yapılanmaya yönelik biz mastır projemizi çizdik. Oradaki imar durumuna uygun elektrik projelerimiz hazır. Yapılanmaya paralel olarak hayata geçirmiş olacağız”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş