YALIN HASTANE İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

2017 Yılının Tasarruf Yılı ilan edilmesi ile yalın hastane oluşumu için çalışmalarına başlayan İnegöl Devlet Hastanesi, yapılan çalışmalarla tasarruf anlamında önemli yok kat etti. Yalın Hastane hüviyeti kazanmak için yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Devlet Hastanesi Ceo’su Hayrettin Göçmen, “Bir cerrahi servisi ameliyathane katına aldığımız zaman ortalama bir ay içerisinde 2 tane personeli tamamen boşa çıkarttığımız hesapladık” dedi.

Yayınlama: 19.01.2017
1.185
A+
A-

Yalın, Sağlık Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar ve Medikabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Bilgen ile yapılan toplantının ardından, taraflar açıklamalarda bulunarak Yalın Hastane projesinin önemine değindi.

 

YALIN HASTANE; ARINMAYA ÇALIŞMAK






Yalın, Sağlık Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, “Hastanelerde gereksiz israflar var. Bunlar gereksiz hareketler olabilir, gereksiz stoklar olabilir, gereksiz işler olabilir, gereksiz malzeme tüketimi olabilir. Hatalar, eksikler, onarımlar… Bunların hepsi işleyişte hastane içerisinde her süreçte var.  Bunları inkâr edemeyiz. İşte biz bunlardan arınmaya çalışıyoruz. Yani Yalın Hastane yapmak istiyoruz” dedi.

 

HENÜZ KRİTERLER BELİRLENMEDİ

Yalın hastane olmak için henüz kriterlerin belirlenmediğini belirten Yılmazlar, “Kriterleri, standartları henüz yok. Kurmuş olduğumuz Yalın Enstitü’nün hedeflerinden biri de bu. Kriterler yapıp hastaneleri bu anlamda iyileştirmek” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

ŞU ANKİ DURUM BU İŞİN BAŞI

Medikabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Bilgen ise, “Türkiye Kaizen Enstitü ile bir işbirliği yaptık. Esas iş birliğimizin nedeni bu işleri yapmak. Yani Türkiye genelinde yalın hastane uygulamasının bir standardını oluşturmak. Bizim hastanemiz ile Türkiye Kaizen Enstitü’sü birlikte bu işleri yapıyoruz. Bizim hastanemizin ve Türkiye Kaizen Enstitü Başkanlarımızda burada. Biz birlikte ekip olarak çalışıyoruz. Bu işleri standart hale getirip, ülkemizdeki hastaneleri de a,b,c,d diye gruplandırıp uygulanabilirlik adına bir yol seçeceğiz. Şu anki durum bu işin başı” şeklinde konuştu.

 

TASARRUF YILI İLAN EDİLMESİ İLE HAREKETE GEÇİLDİ

2017 Yılının tasarruf yılı ilan edilmesi ile çalışmalarına başladıklarını belirten İnegöl Devlet Hastanesi CEO’su Hayrettin Göçmen ise, “Yalın olarak bizim hastanemizin bakış açısı şu; bu sene biliyorsunuz tasarruf yılı ilan edildi. Özellikle kamudaki israflar çok ciddi boyutta. Biz İnegöl Devlet Hastanesi olarak da kendi üzerimize düşeni yapmak için böyle bir projeye pilot hastane olmak için başvurduk. Büyüklerimizde buna tevazu gösterdiler ve sağolsunlar şu anda buradalar. Çok değerli büyüklerimizden eğitim aldık. Bununla ilgili 4 projeye 15 gündür arkadaşlarımız ile beraber çalıştık. Bu projelerin üzerinde bugün tartışma yaptık. İnşallah bu dört projeyi hastanemizde hayata geçireceğiz ve bunla beraber çok ciddi bir kazanç elde etmeyi düşünüyoruz. Yalın hastane konusunda en iyi hastane olmak hedefimiz.  Bu konuda biz elimizden gelen gayreti gösterirken, hocamız ve Kaizen Enstitü’den gelen arkadaşlarımızın da bize destek vereceklerini ümit ederek yola çıkıyoruz. Bu yolun daha çok başı. İnşallah yakın zaman içerisinde projelerin sunumu ile ilgili tekrar birlikte olacağız ve basın mensupları ile paylaşacağız” dedi.

 

YALIN HASTEN İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR

Yalın hastane konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Göçmen, “Kan alma ile ilgili bir projemiz var. İnşallah bunu hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Normalde kan alma şu anda zemin katta. Çocuklar ve diğer insanlarla aynı katta alınıyor. Ve burada çok ciddi bir kuyruk oluyor. Bizde bu kuyruğun ortadan kaldırmak için neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde bu sonuç çıktı. Biz bu işlemi gerçekleştirdiğimiz anda çocukların kan alma işleminin çocuk polikliniğinin orada onlar için düzenleyeceğimiz alanda yapılmasını düşünüyoruz. Onunla ilgili hesaplamamızı da yaptık ve çok ciddi bir iş gücü kazanacağımızı düşündük. Daha önce servislerle ilgili bir uygulamamız vardı. Bir cerrahi servisi ameliyathane katına aldığımız zaman ortalama bir ay içerisinde 2 tane personeli tamamen boşa çıkarttığımız hesapladık. Gün içerisinde 3 saatimizi boşa yürüme mesafesi olarak kat ettiğimizi gördük. Yani bu şekilde başlayıp daha ciddi daha güzel daha kapsamlı, en azından Sağlık Bakanlığı’na sunulup onaylanabilecek bir proje üretmeyi hedefliyoruz. İnşallah adımlar daha güçlü ve daha net olur” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş