27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu

27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişi dolayısı ile Türkiye genelinde düzenlenen “27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu” İnegöl’de de koşuldu. Yarışmada kategorilerinde ilk 2’ye giren takımlar İnegöl’ü Bursa’da düzenlenecek olan il şampiyonasında temsil etme hakkı kazandılar. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 25.12.2014
1.893
A+
A-

27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişi dolayısı ile Türkiye genelinde düzenlenen “27 Aralık Büyük Ankara Koşusu” dün İnegöl’de 44 takım ve 190 sporcunun katılımı ile Hikmet Şahin Kültürpark’ı içerisinde koşuldu.

 

AKÇA ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ






Koşunun ardından dereceye giren öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirildi. Tören öncesinde bir konuşma yapan Kaymakam Ali Akça, “Bugün 27 Aralık, Atatürk’ün Ankara’ya gelişi. Bundan tam 100 yıl önce dünyada büyük bir savaş yaşanıyor, 1. Dünya Savaşı. Bu 1. Dünya Savaşı sonunda Osmanlı İmparatorluğu mağlup sayılınca yurdumuz işgal altına giriyor ve ülkemizi düşmanlardan kurtarmak için Atatürk Samsun’a çıkıyor. Oradan Erzurum’a oradan Sivas’a ve ‘Hâkimiyet millete aittir’ ilkesi neticesinde milli iradeye dayanan hükümet fikri doğuyor ve Ankaralılar diyor ki Atatürk’e; ‘Paşam, gelin bu idealinizi Ankara’da gerçekleştirin’. Aradan tam 95 yıl geçmiş. Siz bugün o yüzden koştunuz. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95. yılı için. Bütün koşan sporcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Bu güzel gündeki mücadele azminizden dolayı sizleri kutluyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

 

KÜÇÜK KIZLAR

Küçük Kızlar kategorisinde 1200 metre mesafede gerçekleştirilen koşuda 10 takım ve 40 sporcu yer aldı. Koşu sonrası oluşan bireysel sıralamada; Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu’ndan Merve Arslantaş birinci, Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Ebrar Bayram ikinci, Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Rabia Güney üçüncü, 80. Yıl Ortaokulu’ndan Evin Erdoğan ise dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise; Sezai Karakoç Ortaokulu birinci, 80. Yıl Ortaokulu ikinci, İstaş Kentaş Ortaokulu üçüncü, Huzur Ortaokulu ise dördüncü oldu.

 

KÜÇÜK ERKEKLER

Küçük Erkekler kategorisinde 1500 metre mesafede gerçekleştirilen koşuda 10 takım ve 38 sporcu yer aldı. Koşu sonrası oluşan bireysel sıralamada; İstaş Kentaş Ortaokulu’ndan Arda Koyuncu birinci, İstaş Kentaş Ortaokulu’ndan Semih Yılmaz ikinci, Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Ömer Kepek üçüncü, İstaş Kentaş Ortaokulu’ndan Yusuf Sakınmaz ise dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise; İstaş Kentaş Ortaokulu birinci, Sezai Karakoç Ortaokulu ikinci, Alanyurt Ortaokulu üçüncü, Çeltikçi Ortaokulu ise dördüncü oldu.

 

YILDIZ KIZLAR

Yıldız Kızlar kategorisinde 2000 metre mesafede gerçekleştirilen koşuda 7 takım ve 32 sporcu yer aldı. Koşu sonrası oluşan bireysel sıralamada; İstaş Kentaş Ortaokulu’ndan Eslem Gezen birinci, Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Nuket Canboğan ikinci, Huzur Ortaokulu’ndan Merve Durak üçüncü, Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Semanur Sultan Akın ise dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise; Sezai Karakoç Ortaokulu birinci, Huzur Ortaokulu ikinci, Şakir Lakşe Ortaokulu üçüncü, Çeltikçi Ortaokulu ise dördüncü oldu.

 

YILDIZ ERKEKLER

Yıldız Erkekler kategorisinde 3000 metre mesafede gerçekleştirilen koşuda 7 takım ve 32 sporcu yer aldı. Koşu sonrası oluşan bireysel sıralamada; Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Azat Karasu birinci, Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Berkay Budak ikinci, Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Emirhan Koş üçüncü, Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Baki Yıldız ise dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise; Sezai Karakoç Ortaokulu birinci, Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu ikinci, Akhisar Ortaokulu üçüncü, Ömer Osman Çağlayan Ortaokulu ise dördüncü oldu.

 

GENÇ KIZLAR

Genç Kızlar kategorisinde 3000 metre mesafede gerçekleştirilen koşuda 5 takım ve 25 sporcu yer aldı. Koşu sonrası oluşan bireysel sıralamada; İnegöl Kız Meslek Lisesi’nden Azime Alan birinci, İnegöl Kız Meslek Lisesi’nden Esra Özgül ikinci, Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi’nden Bahar Ildırkaya üçüncü, İnegöl Kız Meslek Lisesi’nden Gökçe Karaca dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise; İnegöl Kız Meslek Lisesi birinci, Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi ikinci, Nene Hatun Kız Meslek Lisesi üçüncü, Naire Çikayeva Anadolu Lisesi ise dördüncü oldu.

 

GENÇ ERKEKLER

Genç Erkekler kategorisinde 5000 metre mesafede gerçekleştirilen koşuda 5 takım ve 22 sporcu yer aldı. Koşu sonrasında oluşan bireysel sıralamada; İnegöl Spor Lisesi’nden Yunus Emre Akkuş birinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Adem Derebaşı ikinci, İnegöl Spor Lisesi’nden Ümit sancak üçüncü, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Soner Ayna ise dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise; Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, İnegöl Spor Lisesi ikinci, Naire Çikayeva Anadolu Lisesi üçüncü, Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi ise dördüncü oldu.

 

Programın sonunda dereceye giren sporculara ve takımlara madalya ve kupaları takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş