Belediye’den Bosna’ya futbol sahası

İnegöl ile Balkanlar arasındaki kardeşliğin gelişmesi konusunda sağlam adımlar atan İnegöl Belediyesi, Balkanların dostu olduğunu göstermeye devam ediyor.

Yayınlama: 04.12.2014
586
A+
A-

İnegöl’de 7’den 70’e herkesin spor yapması için birçok projeye imza atan ve İnegöl’ü spor tesisleriyle donatarak gençlerin modern sahalarda spor yapabilmeleri için çalışan İnegöl Belediyesi, Bosna’da da benzer bir çalışmada yer aldı.

 

İnegöl ile Balkanlar arasında dostluk köprüsü kuran ve orada yaşayan halkın kültürünü yaşamaları için gereken faaliyetleri İnegöl olarak gerçekleştiren İnegöl Belediyesi şimdide Bosna Hersek’in Visoko şehrinde yapımı gerçekleştirilen futbol sahasına verdiği başta çim olmak üzere, spor malzemeleri ve çevre düzenlemeleri gibi 50.000 euro’luk bir destekle Visoko’lu gençlerin gönlünü fethetti.






 

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan futbol sahası için davet edilen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, programın yoğunluğu nedeni ile futbol sahasının açılışına katılamazken, Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç Başkan Aktaş’a, futbol sahasına katkı ve desteklerinden dolayı bir teşekkür belgesi göndererek, mutluluklarını dile getirdi.

 

ONLAR BİZİM KARDEŞLERİMİZ

Başkan Aktaş, Bosna-Hersek’in Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç ve beraberindeki heyet’in 2013’ün Nisan ayında İnegöl’e gelerek bir takım temaslarda bulunduğunu hatırlatarak, “Bosna Hersek ile hem tarihi, hem de kültürel açıdan güçlü bağlarımız var. Oradaki gençlerinde sportif gelişimlerine katkıda bulunmak istedik. Onların mutluluğuna vesile olduysak ne mutlu bizlere. Onlar bizim kardeşlerimiz. Onların iyi olması bizim iyi olmamız demek” şeklinde değerlendirdi.

Kardeş şehir projesi kapsamında Balkanlarda 4 ülkede kardeş şehri olan İnegöl, Balkanlanlarda erzak yardımlarından, iftar çadırlarına kadar birçokkültürel paylaşımın yanı sıra maddi ve manevi birlikteliklerle bu coğrafyada da iz bırakacak birçok esere imza attı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş