Birincilik için her şey yeterli

İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, dün saat 13.00’da kulüp tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Takım olarak birinciliği hedeflediklerini belirten Yıldırım, birincilik için hem kadrolarının hem de transferlerin yeterli olduğunu ifade etti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 12.02.2015
557
A+
A-

İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, dün saat 13.00’da kulüp tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

 

YOLUMUZA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ






Sert bir takıma karşı oynayacaklarını belirterek konuşmasına başlayan İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, “Kırklareli takımı hem sert bir takım hem de evinde iyi oynayan bir takım. Puana da şiddetle ihtiyaçları var. Ama biz sert oluşlarına hazırlıklı olmalıyız. Yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu hafta hava şartları da zorlu. Ona rağmen çalışmalarımızı sürdürüp maça en iyi şekilde hazır olarak çıkacağız” dedi.

 

YUKARIDAKİ TAKIMLARIN GENELİNDE TUTUKLUK VARDI

İnegölspor’un kapanan takımlara karşı zorluk çekmesinin sorulması üzerine konuşan Yıldırım, “Ankaragücü maçına göre bu maçta daha tutuk oynadık. Ankaragücü bizi gerçekten iyi analiz etmiş, bize karşı iyi hazırlanmış ve bizi iyi kapatmıştı. Biz oynamaya çalıştığımız halde oynayamamıştık. Tabi ki saha zemininin iyi olmayışı da bir faktördür. Bu maç öyle değil. Rakibimiz iyi bir takım, orta sıralardaki güçlü bir takıma karşı oynadık ama biz kendimizde tutuktuk. Bu hafta diğer liglere de baktım, yukarıdaki takımlarda genel olarak böyle bir hava vardı. Galatasaray öyleydi, Trabzon çok kötü durumdaydı, Fenerbahçe de çok iyi durumda değildi, Beşiktaş öyleydi. Diğer liglerde de öyle olabilir. Genel olarak yukarıdaki takımlarda bir tutukluk vardı biz de o takımlar içerisindeydik ama şiddetli kazanma isteği, hedefe gitme ve şampiyonluk isteği maçı almamızın nedeni olabilir. Bu maç için iyi oynamadığımız doğru, çalışma şartlarımızın da bizi zorladığı doğru. İstediğimiz çalışmaları tam olarak yapmıyoruz, yaptığımız çalışmaları özellikle bu hafta sahaya yansıtamıyoruz. Futbol rakiple oynanan bir oyun. Sizin kendi planlarınız, istekleriniz, çalışmalarınız var ama bir de rakibin size karşı almış olduğu tedbirler, o günkü ruh hali var. Dolayısıyla rakiple oynanan bir oyun olduğu için rakibi hesaba katmadan yorum yapmak doğru olmuyor” şeklinde konuştu.

 

BU HAFTALAR KARA HAFTALAR…

Oyuncuların topla oynama isteklerinin çok fazla olduğunun söylenmesi üzerine konuşan Yıldırım, “Oyun planı ile ilgili bir değişiklik olmayacak. Sadece belki sistemimizin içerisinde bazı öğeleri daha fazla öne çıkarıyoruz. Bu gibi maçlarda belki özellikle daha fazla bir takım öğeleri öne çıkarmamız gerekecek. Bu maç için özellikle onların üzerinde duracağız. Bizim oyunumuzun bir bütünlüğü var, sistemimizin ana ilkeleri var. O ilkeler içerisinde oynamaya çalışıyoruz. O gün sahanın da kötü oluşu bizim dönüşlerimizi, topa sahip olmamızı etkiledi. Ama büyük sebep o günkü tutukluktu. Böyle maçları kazanmak çok çok önemli. Bir ivme kazanıyorsunuz ve kendiniz takımınızla ilgili analizleri yapıp hataları düzeltme imkânı buluyorsunuz. Aynı zamanda da hedefinize doğru gitmiş oluyorsunuz. Çok değerli 3 puan aldık. Gümüşhane takımı da bir takım yanlış anlaşılmalardan dolayı maça birazcık sinirli çıktılar. Bizden antrenman sahası istediler, verdik fakat beğenmediler. Oysa o antrenman sahasında biz de antrenman yapıyorduk. Onları baskı altına almak için öyle bir sahaya gönderdiğimizi zannettiler. İnandıramadık. Oysa bir gün önce aynı sahada biz antrenman yapmıştık. Sanırım bu da onların maça motive oluşlarında ekstra bir faktör oldu. Zorlu kış ortamı, zorlu haftalar… Bu haftalar kara haftalar. Bazı takımlar yukarıya tutunmaya çalışıyorlar, bazı takımlar aşağıdan kurtulmaya çalışıyorlar böyle bir atmosferin dışına çıkmak istiyorlar. Dolayısıyla çok zorlu haftalar. Hem kış olması hem saha zeminlerinin kötü oluşu hem rakiplerin bulundukları konumdan kurtulmaya ve yukarılara tutunmaya çalışmalarından dolayı çok güç haftalar. Bu haftaları kazanarak geçirmek gerçekten çok güzel. Bize ilerisi için fazlasıyla ümit veriyor. İyi olduğumuzu ve hedefimize doğru gittiğimizi söyleyebiliriz” diye konuştu.

 

EMRAH SEZONU KAPATTI MI?

Sakat ve cezalıların sorulması üzerine konuşan Yıldırım, “Emrah’ın sakatlığı var, Muharrem’in sakatlığı devam ediyor. Emrah’ın sakatlığıyla ilgili doktorların kontrolleri, yorumları devam ediyor. Emrah maalesef sezonu kapatma ihtimaliyle karşı karşıya. Göztepe maçında çapraz bağlarına aldığı darbeden dolayı bir sorun yaşıyor. Ameliyat olmadan, oyuncumuza da zarar vermeden Emrah’ı sezon sonuna taşıyabilmek için doktorlarla ilgili bir mütalaamız var. Onunla ilgili bu günlerde bir karar vereceğiz, durumu netleşecek. Muharrem’in de 1-1,5 hafta sonra aramızda olmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

KADROMUZ BİRİNCİLİK İÇİN YETERLİ

Transfer hedeflerine ulaştıklarını belirten Yıldırım, “İnegölspor kulübünün bir mali yapısı var. Bu mali yapıyı bozmadan transfer yapıyoruz. Mali yapıyı bozduğumuz zaman kulübün geleceğini ipotek altına alma ihtimalimiz var. Buna hakkımız yok. Böyle huzurlu ve güvenli bir kulübün yapısını bozmamak gerekiyor. Bu dengeleri de düşünerek transfer yaptık. Yeterli olduğunu düşünüyoruz. Şiddetli bir şekilde birinciliği istiyoruz, bunun için kadromuzun ve transferlerimizin yeterli olduğunu düşünüyoruz” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş