Demiral’ın amacı sezon sonu başarı

Kafkasspor Teknik Direktörü Köksal Demiral, takımı dağıtmak için değil katkı koyabilmek için göreve geldiğini belirterek sezon sonunda başarıya ulaşmak istediklerini belirtti.

Yayınlama: 24.12.2014
710
A+
A-

Kafkasspor Teknik Direktörü Köksal Demiral, takım ile ilgili planları ve görüşleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

“KÖTÜ SONUÇ DA ALINSA TAKIMIN ARKASINDA DURMAK LAZIM”






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kafkasspor Teknik Direktörü Köksal Demiral, “Zirveden uzaklaşmadık. Liderin 19 puanı var bizim 16 puanımız var. Arada 3 puan var ve bu fark çok değil. Lig yeniden başlıyor. Üst sıralara oynayan 6 takımın da 2. yarıda eşit şansları var. Kim daha az hata yaparsa ipi göğüsler. Biz az hata yapmak istiyoruz, bundan sonra hata yapacak durumumuz da yok. 2. yarı daha dikkatli olacağız. Bir de takımımızda bir güvensizlik var, kendilerini bırakan oyuncular var, küskünlük var. O oyuncuları tekrar kazandırmak istiyoruz, eski günlerini, kendilerini bulmaları için bazı çalışmalar yapacağız. Çocuklar da zaten şu anki durumlarından memnun değiller. Takım üzerinde aşırı bir baskı var. Taraftar baskısı var, yönetim baskısı var, hocaların baskısı var… Biz bu baskılardan kurtulmak istiyoruz. Takımı rahat bırakırlarsa bu takım iyi şeyler yapar. Kötü sonuç alınmayacak mı? Burası Amatör Küme, kötü sonuçlar da alınacak ama kötü sonuçlardan sonra takımın arkasında durmak lazım. Yoksa iyi olduğu dönemlerde herkes takıma sahip çıkıyor. Kötü olduğu dönemlerde sporcuya sahip çıkmak lazım. Biz bunu sağlayacağız. Zaten son hafta Gürsu ile oynadık. Oradaki bazı eksiklerimizi gördük. Bu eksiklerimizi gidereceğiz. Kafkasspor’daki oyuncu kapasitesi çok kaliteli mi? Çok mükemmel değil ama iyi çocuklar var, mükemmel olmaya çalışacağız. Takımı oraya taşıyacağız. Eksiklerimiz var. Yanlış oynatılmış oyuncular var. Bu oyuncuları yerlerinde oynatıp eski günlerine döndürmeye çalışacağız. Çünkü bazı çocuklarda bir bıkkınlık var, küsme olayı var, kendi kişiliğini, özgüvenini kaybetmiş oyuncular var. O özgüveni sağladığınız zaman bu takım iş yapacaktır. Bu grupta Kurtuluşspor, biz, Yenicespor, Gürsu, Gemlik gibi güçlü takımlar var. Lig bunların arasında geçecektir. Kim çok az hata yaparsa bu gruptan çıkar ama böyle bir grubun olması iyi, her takım her takımı yenebiliyor. Bu hafta oynadığımız Gürsu bizden 2 puan gerideydi, adamlar bizi yenip 1 puan üzerimize çıktılar. Futbolun güzelliği bu… Onlarda da antrenör değişikliği olmuş, onlar da tabi bazı oyuncularını bırakacaklarmış veya yeni transferler yapacaklarmış. 2. yarı herkes bir şeyler yapmak istiyor ama bunları takım düzenini yapmak lazım. Kendi elindeki oyuncunun üzerinde oyuncu olmazsa, takıma katkı yapmayacaksa takımı da bozarsın, eski günleri ararsın. Eski günleri aramamak için alacağımız oyuncular takımı tanıyan ve bizim tanıdığımız oyuncular olacak. Bu takıma katkı koyması lazım… Katkı koymayan oyuncuya gerek yok. Kıyıda oturtmaya oyuncu aramıyoruz. Yoksa o kıyıda oturacak oyuncular için gençlerden kullanabiliriz. Genç oyuncularımız da var. Gürsu maçında Çelebi vardı, oyununu beğendim, fizik olarak hazır olan ve çabuk bir oyuncu. Böyle giderse Çelebi’yi de kullanacağız” dedi.

 

“TAKIMI DAĞITMAK İÇİN DEĞİL KATKI KOYMAK İÇİN GİDERİZ”

Transfer yapacaklarını belirten Demiral, “Sağ beke bir oyuncu arıyoruz, sol tarafa oyuncu arıyoruz, forvete oyuncu arıyoruz. Tabi bizim oyuncuların ayarında ve üzerinde bir oyuncu bulursak alırız. Bedava transfere gerek yok. Zaten bu takım sezon başında transferlerini yapmış, iyi de paralar harcamış. Yazık, günah. Böyle paralar harcıyorsun, takımın durumu ortada. Bu takımın daha iyi şeyler yapması lazım. Baktığın zaman transferler yerinde olsaymış veya geçen seneki oyuncuları bu takım tutabilseymiş şimdi çok daha rahat bir durumda olurmuş, transfer bile düşünmezdi. Ama transfer yapılmış, herkesin kendi görüşü, istekleri var. Hocanın veya yönetimin tasarrufunda olan bir takım yapılmış. Biz yeni geldik, takımın eksiklerini gördük. Bizim de isteklerimiz olacak. Biz bu işin heveslisi değiliz, dışarıda kalmış biri de değiliz. Biz, bize teklif geldiği zaman gideriz, başka hocalar gibi kulüp aramayız. Bize teklif gelir, isterlerse gideriz. Oraya katkı koymak için gideriz, takımı dağıtmak için de gelmeyiz. Çalıştığım hiçbir kulüpte orayı dağıtmamışımdır ama bazı hocalar var sağ olsunlar gittikleri yerlere enkaz bırakırlar, gittikleri yeri karıştırırlar ve giderler. Biz öyle yapmak istemiyoruz. Bizim işimiz futbol, bizim içimiz futbolcularla olduğu için onlarla iyi geçineceğiz. Çünkü bu oyun onlarla oynanıyor. Dışarısı ile oynanmıyor. Topçularla iyi geçinirsen, topçu arkadaşlarına kendini sevdirirsen, topçular sana güvenirse ve sen topçulara güvenirsen başarı elde edersin. Ortaklaşa yapılan bir spor bu ferdi bir spor değil, boks, taekwondo, karate değil. Futbol ekip oyunu, biz de bu ekiple güzel şeyler yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ARTIK BAŞARMAK İSTİYORUZ”

Taraftarlara teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Demiral, “Kafkasspor’un taraftar grubu Bursa Amatör Küme’sinde hiçbir takımda yok. İyi günde de kötü günde de destekleyen bir grup var. Bu gruba layık olmak istiyoruz. Birkaç senedir bu işi başaramadık, artık yeter diyoruz. Biz de bıktık. Artık başarmak istiyoruz. Taşlar da yerine oturursa bu kulüp için bir şeyler yapmak istiyoruz. Yaptıktan sonra da önümüze bakarız. Bu takımın böyle bir taraftar grubuyla hedefe ulaşması lazım. Yanlışlık veya hata yapmazsak, futbolcular da kendilerine biraz çeki düzen verirseler, eski günlerine dönerlerse Kafkasspor iyi olur. 2. Yarı çetin maçlar olacak. Hava şartları malum, ayakta kalan takım, iyi olan takım başarıya ulaşacaktır. Grup iyi bir grup, herkesin hedefi var. 2. yarı en az şekilde hata yapıp bu gruptan çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş