Furkan’ın hedefi Milli Takım

Çarşıspor takımının önemli isimlerinden bir tanesi olan genç oyun kurucu Furkan Doğan, kendisi ile gerçekleştirilen röportajda hedefinin Milli takım seviyesine çıkmak olduğunu belirtti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 16.01.2015
895
A+
A-

Son yıllarda gösterdiği başarılı performans sonucu bölgede en çok gelişim gösteren oyuncu seçilen ve her maç üzerine ekleyerek yükselttiği performansı sonucunda birçok takımdan teklif alan Çarşıspor’un genç oyun kurucusu Furkan Doğan, kendisi ve takımı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

ANTRENÖRÜMÜZ GÖRMEMİZİ SAĞLADI






Basketbola 3. sınıfta okulunda açılan bir kursla başladığını belirterek konuşmasına başlayan genç yıldız Furkan Doğan, “Antrenörümüzün tabiri caizse görmemizi sağlaması sayesinde büyük bir gelişim sağladım. Basketboldan para kazanacağımızı, iyi bir üniversiteye gidebileceğimizi öğretmesi ve göstermesi beni hırslandırdı. Daha çok ve doğru bir çalışmayla tempomu sürdürmem, gelişmem de başrol oldu” dedi.

 

HEDEFİ OLAN BİR KİTLEYİZ

Takım olarak kendilerini sürekli olarak geliştirdiklerini ve her sene daha iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirten Furkan Doğan, “En büyük pay bize doğru antrenmanlar yaptıran ve bizim gelişmemiz için uğraşan antrenörümüzündür. Takımdaki bütün arkadaşlarım kendini geliştirmeye çalışıyor.  Doğru antrenmanlar yapıyoruz. Hedefi olan bir kitleyiz. Bu yüzden daha çok çabalıyoruz. Bireysel yeteneklerimizi, mücadelemizi takım olarak ortaya koyuyoruz. Bunun sonucu olarak hem bireysel hem de takım olarak daha da ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

 

HEDEF; MİLLİ TAKIM

Basketbol çeşitli imkânlara kapı açtığını belirten Furkan Doğan, “Ben öncelikle basketbol sayesinde iyi bir üniversiteye girmek istiyorum. Bu işten para kazanmak, daha önemlisi iyi bir oyuncu olmak ve Milli takımda ülkemi temsil etmek istiyorum. Biliyorum bunlar kolay şeyler değil ama imkânsız şeyler de değil. Bu yüzden elimden geldiğince çalışıyorum” diye konuştu.

 

BAŞARAN’I DEĞERLENDİRDİ; “AĞABEY”

3 senedir beraber çalıştığı antrenör Kemal Başaran ile ilgili düşüncelerini aktaran Doğan, “Bu seviyeye gelmemde kuşkusuz en büyük pay Kemal Başaran’ındır. Yaptığımız doğru antrenmanlar, doğru kroslar benim gelişmemi çok etkiledi. Oyuncu psikolojisine hâkim biri. Ne yapacağımızı az çok bilir, tahmin eder. Sadece teknik değil mental olarak da hazır olmamız gerektiğini, detaylar sayesinde oyuncu olacağımızı ve maçı detayların belirlediğini söyler. Bence haklı. Basketbolun bize sunduğu imkânları hiçbirimiz bilmiyorduk, bunu bize öğretti. Öte yandan sadece bir antrenör değil herhangi bir sıkıntımızı derdimizi paylaştığımız bize her konuda yardım eden bir ağabeyimiz” ifadelerini kullandı.

 

İNEGÖL’DE YETENEKLİ SPORCULAR YETİŞEBİLİR

İnegöl’ün büyük bir ilçe olduğunu aktaran Doğan, “Nüfusu bu kadar fazla olan bir ilçede basketbola önem verilmemesi, geri planda kalması beni oldukça üzüyor. Gençler, basketbol bursu ile iyi bir üniversiteye gidebileceklerini bilmeli. Bunun örneklerini gördüm. Geçen seneki takım arkadaşlarımdan Ali Şimşek, Ömer Faruk Sav, Eray Atış basketbol sayesinde iyi üniversitelere gittiler. Biz elimizden geldiğince çalışıyoruz. İnegöl’de biraz üzerinde durulması halinde basketbol anlamında çok iyi, yetenekli sporcular yetiştirilebileceğine inanıyorum” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş