“Hiçbir maç kolay değil”

İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, dün tesislerde gerçekleştirilen basın toplantısında takımdaki son durum ve Ankaragücü karşılaşması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Her ne kadar bir takım sıkıntılar yaşıyor olsa da köklü, büyük ve geleneği olan bir camia. O bakımdan hiçbir maç zaten kolay değil bir de Ankaragücü ile oynuyoruz, onu da hesaba katmamız gerekecek” dedi.

Yayınlama: 22.01.2015
653
A+
A-

İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, Ankaragücü’nün köklü, büyük ve geleneği olan bir ekip olduğunu belirterek, “Biz yolumuzdayız, sezon sununda bir isteğimiz var ve o isteğimize ulaşmak için çalışmalarımız sürecek” dedi.

 

 






ÜST ÜSTE ZORLU MAÇLAR OLACAK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, “2. yarı artık ligin boyu biraz daha kısalmış oluyor ve dolayıyla zorlu maçlar üst üste oynanacak. İyi başlamak çok istediğimiz bir şeydi. Zorlu bir deplasmandı. Pazar takımı ilk yarıyı iyi puanda iyi bir yerde bitirmiş bir takım ve çok fazla sirkülasyon olmadı, giden gelen olmadı. Dolayısıyla da zaten geçen seneden bu yana aşağı yukarı aynı takımla çalışan bir ekip. Bu onları daha sıkı bir takım haline getiriyordu. Bu bakımdan biz zor bir deplasmana gideceğimizi tahmin ediyorduk. Nitekim öyle de oldu. Ama sonunda kazanmış olmak ve kazanarak başlamak gerçekten birçok şeyin yola girmesi açısından çok değerliydi. O bakımdan bizim açımızdan çok değerli bir galibiyet oldu” dedi.

 

SEZON SONU HEDEFİMİZE ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Her şeyden önce Ankaragücü formasının sahada olacağını belirten Şaban Yıldırım, “Her ne kadar bir takım sıkıntılar yaşıyor olsa da köklü, büyük ve geleneği olan bir camia. O bakımdan hiçbir maç zaten kolay değil bir de Ankaragücü ile oynuyoruz, onu da hesaba katmamız gerekecek. Ekip olarak da çok fazla kayıp yaşamamış bir ekip. Sanırım kupadan dolayı birazcık sarsıntı yaşadılar. Kupanın zorluğu var ve o da lige yansıyor. Kupa maçları olmasa Ankaragücü’nün puan tablosundaki yeri daha üstlerde olabilirdi. Dolayısıyla iyi bir takıma karşı, köklü bir camiaya karşı ve Ankaragücü formasına karşı Pazar günü çok iyi bir mücadele ve iyi bir oyun sergilememiz gerekir. Sistemimiz üzerinde çalışmalarımız devre arasında da sürdü. Oyunumuzun her geçen gün biraz daha gelişmesini bekliyoruz. İnşallah bu maça da iyi başlarız. Biz yolumuzdayız, sezon sonunda bir isteğimiz var ve o isteğimize ulaşmak için çalışmalarımız sürecek” şeklinde konuştu.

 

KUPADA OLMAYIŞIMIZ BİZİM İÇİN HAYIRLI

Kupa maçlarına bakıldığında iyi ki kupada değilmişiz dediğim oldu. Kupa programının böyle olduğunu bilmiyordum. Devre arası tatili oyuncular için ve herkes için çok değerli. Çünkü yeniden bir yenilenme ve rejenere olma dönemidir o. Bakıyoruz Sarıyer takımı kupa programından dolayı dinlenemedi. Bu da onları psikolojik olarak çok fena zorladı. Sarıyer takımı iyi bir takım. Eğer kupa programı böyle olmasaydı kupada biz kadromuzu geniş kullanarak devam etmeyi düşünüyorduk, öyle bir isteğimiz vardı ama kupa programının böyle olduğunu görünce doğrusu en iyi senaryoyla elenmiş olduk. İyi bir maç oynayarak gençlerimizi de kazanarak orada o tip bir maçta neler yapacaklarını görerek elendik. Doğrusu hayırlı olduğunu düşünüyorum. Kupada bu tip bir programın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Almanya’daki gibi tek maçlı eleminasyon şeklinde en baştan başlanabilir. Bu kupanın tabiatına daha uygun olur ve daha az yıpratıcı olur. Oradan gelecek olan bir takım gelirler cazip gelebilir ama diğer yandan kaybettiklerine bakacak olursak terazinin iki kefesini iyi koyup iyi hesap etmek gerekiyor. O bakımdan çok pişman değilim” diye konuştu.

 

ÖNEMLİ OLAN SONUÇ DEĞİL ZORLU MÜCADELEYE HAZIR OLABİLMEK

Bandırma’nın yaşadığı puan kaybını değerlendiren Yıldırım, “Bizim grubumuz çok iddialı bir grup. En az 6-7 tane takımın yukarısı için iddiası var. Bunun yanında 2-3 tane takım Play-Off için yukarıyı zorlayacaktır. Diğer yandan sürpriz takımlar çıkıyor. Bir Gölbaşı gerçekten ilk yarıda iyi bir iş çıkardı, Pazarspor iyi bir iş çıkardı. Bir taraftan da küme düşme pozisyonu var ve o pozisyon içerisinde zorlu bir mücadele olacak. Dolayısıyla çok çatırtılı ve zorlu bir lig özellikle bizim grubumuz. 2. yarıda da bu mücadele bütün şiddetiyle sürecek. O bakımdan zorlu geçmesi bekleniyor. İçeride dışarıda Bandırmaspor’un Göztepe’nin kayıplar vermesi beklenebilir. Sezon sonunda biz en fazla puanı toplayarak orada olmak istiyoruz. Biz bu zorlu mücadeleye her açıdan ne kadar ve nasıl hazırlandık o çok önemli. Bizim odaklandığımız şey de sonuçtan ziyade bu zorlu mücadeleye hazır olmaktır” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş