İnegöl bir maden

Çarşıspor Antrenörü Kemal Başaran, İnegöl’ün basketbolda bir maden olduğunu belirterek, “Buradan oyuncu çıkmaz diyen var ise o dönüp bilgisine bakmalıdır. Muhakkak şüphe duyuyordur” dedi.

Yayınlama: 29.05.2015
615
A+
A-

Orhangazi Belediyespor ile Bursa Atatürk Spor Salonu’nda karşılaşıp 66-32 galibiyet elde eden Çarşıspor’un antrenörü Kemal Başaran, gündeme damga vuracak açıklamalarda bulundu.

 

“KAYIRMACI BİR HAKEM OLMAYINCA SONUÇ ORTADA”






Karşılaşma sonunda maç ile ilgili konuşmayacağını belirten Çarşıspor Antrenörü Kemal Başaran, “Bugün müsabaka ile konuşacağım hiçbir şey yok. Kayırmacı bir hakem olmayınca sonuç ortada. Adil bir yönetim ile maç kaybedebilirsinizde ama en azından aklınızda soru işaretleri kalmayacaktır” dedi.

 

YETİŞTİRİCİLİK MİSYONUNU EN İYİ ŞEKİLDE YAPMANIZ GEREKİR

3 senedir İnegöl’de sadece basketbolu geliştirmek için değil, oyunculara geleceğe dair bir vizyon katmak için de çaba sarf ettiklerini belirten Başaran, “Tabi ki takım sporlarında alt yapılarda kazanmayı alışkanlık haline getiren takımlardan oyuncu çıkması çok daha doğru ve kolay olmaktadır. Ben her gün kendini geliştirmeye çalışan ve çağın basketbolunun yeniliklerine adapte olmayı seven bir antrenörüm. Kendi oyun felsefeme uygun olan değerleri harman edip sistemime entegre ediyorum. Önceliğimi bu yüzden günlerimi hep dolu geçirmek ve seneler içerisinde basketbol kalitesi olan oyuncular çıkartmaya adamış durumdayım. Siz sıfır altyapı ile ve senelerden beri artık bir A takım kurmak için temel oluşturamamışsanız oturup elli kere düşünmeniz gerekir. İstediğiniz kadar taşıma su ile değirmen döndürmeye çalışın. Kısa vadeli bir planlama ve kaliteli oyuncular ile eğer profesyonelliğe adım atmıyorsanız o zaman insanlara yahu sen senelerden beri burada ne yapıyorsun demezler mi? Çarşıspor’un imkânları belli. Tesisleşme ve olaya daha kurumsal bir bakış açısı kazandırabilseydik daha önce de söylemiştim oyuncu üreten fabrika gibi olurduk. Para verecekseniz öz değerlerinize verir ve onların bakış açılarını değiştirmek için tecrübeli, yetenekli isimlere yatırım yapabilirsiniz. Vizyonu olmayan altyapılara A takım kurmak külliyen bu çocukların da yok olup gitmesine çanak tutmak olacaktır. Transfer yapmak işin en kolay yolu. Her antrenörün adamı vardır, tutar getirir. Bu da bir yöntemdir. Ancak potansiyelli bir yerdesiniz, bu yetiştiricilik misyonunu en iyi şekilde yapmanız gerekmektedir. Bu sistem olmadığı müddetçe sizin yapacağınız tek şey sadece para harcamak olacaktır” şeklinde konuştu.

 

OYUNCULARI TOZ BEZİ GİBİ KULLANIP ATMAYA GEREK YOK

Altyapı oyuncularının önceliklerinin sportif aktiviteler yapmak olduğunu belirten Başaran, “Ben buna bir şey demiyorum, katılıyorum da. Ancak küçük takımda çok yetenekli olan oyuncu ne olurda genç takımda yeteneksizleşir? Öyle bir şey yok ancak ve ancak yeteneksizleştirilir. Gerçeği budur. İnegöl’de ‘Benim adamım’ zihniyeti maalesef sporun her branşında gereken patlamayı yapmanın önüne geçmektedir. Can simidi para harcamak değil, üretmek olmalıdır. Çünkü İnegöl madendir. ‘Buradan oyuncu çıkmaz’ diyen var ise o dönüp bilgisine bakmalıdır. Muhakkak şüphe duyuyordur” diye konuştu.

 

REKABET ASLA KORKAKLIĞI GEREKTİRMEZ

Bir antrenör olarak işini iyi yapmaya çalıştığını aktaran Başaran, “Bir TOFAŞ imkânına sahip olmadığımızı da elbette biliyorum. Ancak elimdeki malzemeden maksimum verim almak benim için en önemli husustur. Takımıma, dolayısı ile yaptığım işe her zaman güvenirim. Hiçbir rakipten korkmam, kaçmam, bahaneler arkasına sığınmam. Kazanmak için düzen dışı, etik olmayan, spor ahlakına uymayan hiçbir işe karışmam. Ancak antrenörlük kariyerim boyunca böyle insanlarla tanıştım, karşılaştım. Bu sene de bizzat gördük. Emeksizliğini, emek yiyerek örtmeye çalışmak olmaz. Çalışacaksınız. Ekibinize sade bir kez takım olmak değil, sezon boyunca takım olabilmenin karakterini aşılayacaksınız. Korkaklığın arkasına sığınmaya gerek yok. Bilgisine güvenen ve yaptığı işten şüphe duymayan her antrenör ne demek istediğimi gayet iyi bilir” ifadelerini kullandı.

 

BU İŞİ PARA İÇİN YAPMIYORUZ

Bu sene toplam 242 antrenman, 44 kros antrenmanı, 5 hazırlık maçı,  21 resmi maç ve 67 adet etkinlik yaptıklarını belirterek konuşmalarına devam eden Başaran, “Takım olmak ne gerekiyorsa hepsini gerçekleştirdik. Antrenman dışında da oyuncularımla vakit geçiriyorum. Onları dinlemek, hayallerine tanıklık etmek, hedeflerini bilmek benim de yönümü belirlememde belirleyici faktör oluyor. Ben asla ‘Ne para alıyorsam alayım, faturalarım ödensin. Oyuncular umurum olmasın’ zihniyetine sahip ve nereden damlarsa damlasın düşüncesi ile mesleğimi gerçekleştirmiyorum. Kendim ile ilgili geleceğe yönelik hedef ve planlarım var. Bunun için hiç para almadan da bu işe senelerden beri emek verdiğimizi de bilen pekâlâ bilir” dedi.

 

ÖNEMLİ OLAN BU ZİHİNLERİ BULMAK

“Eğer basketbolda İnegöl’de biri bana; ‘Profesyonel bir yapılanma ve planlama düşünüyoruz gelir misin?’ desin buradan söylüyorum tek bir kuruş maaş talep etmeden bu işi yaparım” diyerek sözlerine devam eden Başaran, “5 yıl sonunda iyi bir yapılanma ile o takımı 3. Lig ve ardından üst liglere çıkartırım. Önemli olan bu zihinleri bulmak. Sabredecek, inanacak ve kararlı bir oluşum içerisinde yer almak. Şuanda bile bu ilçede Bölgesel Lig oynayıp 1-2 sene içerisinde ilçemizi daha profesyonel liglerde temsil edecek jenerasyon var. Peki ya bunu gören?” şeklinde konuştu.

 

ANTRENÖRLER İÇİN ÖNCELİK HER ZAMAN OYUNCUSUDUR

Antrenör olarak oyuncunun potansiyelini açığa çıkarmada ne gerekiyorsa yapmakta olduklarını belirten Başaran, “Eksiklerimiz olmuyor mu? Elbet oluyor. Ama gayret ediyoruz. Bursa ve İnegöl basketboluna senelerden bu yana yüzde 1 katkısı olmayan kadrolar söz konusu. İşleri güçleri birileri bir şey yapmasın, her yerde biz olalım zihnine sahipler. Bu insanlarla neyi tartışacağız, geliştireceğiz? Uzun vadede maalesef oyuncu öğütmede profesyonel isimler var. Onlarla rekabet halinde olmamız mümkün bile değil. Çünkü ben ve benim gibi düşünen antrenörler için öncelik her zaman oyuncusudur. Bir antrenör olarak kariyer basamaklarınızı çıkmanızı sağlayacak olan kitle bu oyuncu grubudur. Dolayısı ile onlara ne kadar yatırım yaparsanız sizlerde uzun vadede kazanan olacaksınızdır” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş