İnegöl’de spor seviyesi yükselecek

İnegöl Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, beraberindeki heyet ile birlikte kurum tanıtım ziyaretlerine devam ediyor. Yücel, ilçemizde bulunan çeşitli okulların idarecileri ile bir araya gelerek spor konusunda İnegöl’ün daha yukarı seviyelere çıkarılması için istişarelerde bulundu.

Yayınlama: 10.12.2014
862
A+
A-

İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, kurumda kadrolu olarak çalışan antrenörleri, sportif eğitim uzmanları ve gençlik lideri ile birlikte başlattığı okul ve kurum ziyaretlerine devam ediyor.

 

“İMYO’YA SPOR KULÜBÜ KURULMALI”






Önceki gün gerçekleştirilen programda ilk olarak İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğünü ziyaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, Meslek Yüksek Okulu’nun kendileri için önemli bir merkez olduğunu belirterek, “Burada öğrenim gören bin 200 öğrencinin bir kısmı geçmişte bir spor dalıyla ilgilenmiş gençler. Bir kısmı hala devam ediyor, bir kısmı ise ortam bulamadığından ara vermiş durumda. Bu gençlerimizi tekrar spora yönlendirmeliyiz. Diğer genç öğrenci arkadaşlarımız ise okuldan arta kalan zamanlarını kafe ve benzeri yerlerde geçiriyorlar. Gençlerin bu önemli zamanları, sağlıksız ortamlarda boş geçiyor. İnegöl, sportif tesisleri ve imkânları açısından birçok ilden daha başarılı. Biz kurumumuza ait bu tesisleri gençlerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Öğrencilerimiz, Gençlik Merkezimizin imkânlarından yararlanmalı, aktif olarak organizasyonlarda görev almalılar. İnegöl Meslek Yüksekokulu içinde birçok branşın olacağı bir spor kulübü kurulmalı. Biz bu hususta elimizden gelen desteği sağlarız. Kurumumuzda görev yapan karate antrenörümüz Yakup Gürel, kort tenisi antrenörümüz Gökhan Durmuş, masa tenisi antrenörümüz İsmail Gümüş, voleybol antrenörümüz Serkan Seçkin ve İbrahim Payas, halter antrenörümüz Abdullah Özsever, güreş antrenörümüz Habib Aslan, yüzme antrenörümüz M. Alev Tunca, ve sportif eğitim uzmanlarımız Mehmet Akal, Gönül Gültekin ile Gençlik liderimiz Şule Dede, 7 gün 24 saat ilçe gençlerimizin hizmetinde olacaktır. Öğretim üyelerimiz de salonlarımıza bekliyoruz” dedi.

 

KULÜP KURMA FİKRİ BİZİM İÇİN DOĞRU BİR YOL

Ziyaretten dolayı son derce memnun olduğunu belirten İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan ise, “İlçe Spor Müdürümüze ziyaretleri nedeniyle teşekkür ediyoruz. Tüm ekibiyle birlikte ilk defa bu şekilde ziyaret ediliyoruz. Bu ilçe müdürümüzün okulumuza verdiği önemi gösteriyor. Biz de buna göre yeniden spor konusundaki yaklaşımımızı gözden geçireceğiz. Öğrenci temsilcimiz vasıtası ile spor ve kültürel organizasyonlar planlamaktayız. Bir kulüp kurma fikri bizim için de doğru bir yol olacaktır. Kendi öğrencilerimiz başka kulüpler adına yarışmalara giriyor. Tabii ki başarı da bizim hanemize yazılmıyor. En kısa zamanda kendi kurullarımızda bu hususları görüşüp bir yol haritası belirleyeceğiz. Müdür yardımcım Erhan Kara ve sporla ilgilenen birkaç öğretim üyesi arkadaşım ve öğrenci temsilcimizle yürüttüğümüz sportif ve sosyal faaliyetler sizin de desteğinizle daha sistematik hale gelecektir. Ben bu ziyaret dolayısıyla tüm ekibinize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

‘SERMAYEMİZ ÖĞRENCİLERDİR’

Daha sonra sırası ile İnegöl Ticaret Sanayi Odası İlkokulu, İnegöl Gazipaşa Ortaokulu ve İnegöl Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu’na ziyaretler gerçekleştirerek sebeplerini ve amaçlarını anlatan İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel; “Bizim kurum olarak öncelikli sermayemiz öğrencilerdir. Bu nedenle öğrencilerimizin bulunduğu her ortamda var olmak, orada kendi kurumumuzu tanıtmak ve ifade etmek mecburiyetindeyiz. Gençlerimize, okul müdürlerine, başta beden eğitimi öğretmenleri olmak üzere tüm öğretmenlerimize İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünü, personelini, sunduğu hizmetleri tanıtmak amacıyla ilçemizde gençliğe hizmet veren, resmi ve özel tüm okullarımızı ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizde, okullarımızın ve diğer kurum ve kuruluşların sorun, öneri ve isteklerini dinliyor, notlar alıyor, ilgili mercilere ulaştırmak üzere raporlandırıyoruz. Hedefimiz daha fazla öğrenciye ulaşmak, ilçe müdürlüğümüze bağlı spor tesisler ile İnegöl Belediyesine ait tüm spor tesislerinden daha fazla gencin yararlanmasını sağlamak, sporu bir araç olarak kullanıp sağlıklı ve disiplinli nesiller yetiştirmektir. Sporun yanında kültürel sosyal projeler üretip gençlerin mesleki ilgi ve yeteneklerini geliştirmek de görevlerimiz arasında. Bu amaçla yakında inşaatı tamamlanarak faaliyete geçecek olan İnegöl Gençlik Merkezi’nin çalışma ve hedeflerini de bu ziyaretlerimizde anlatıyoruz. Tabi bu ziyaretler öncelikli olarak personelimizi okullarla tanıştırmak amaçlı oluyor. Sonrasında antrenörlerimiz, uzman ve liderlerimiz okulları sürekli periyotlarla ziyaret edip branşlarını tanıtarak gençleri spora yönlendirecekler. Antrenörlerimizin hepsi alanında uzman olup çoğu milli sporcu olarak daha önce başarılarını ispatlamış arkadaşlar. Biz İnegöl’deki tüm öğrencilerin, arkadaşlarımızın tecrübe ve birikiminden yararlansın istiyoruz. Salon ve tesislerimizden yararlansın istiyoruz” diye konuştu.

 

‘DUYARSIZLIK BİZİ ÜZÜYOR’

Ziyaretinden olayı son derece memnun olduklarını belirterek söz alan İnegöl Ticaret Sanayi Odası İlkokulu Müdürü Nazım Adal, “Bizler de çocuklarımızın boş zamanlarını verimli ve işe yarar geçirmelerini istiyoruz. Çocukların ve velilerinin bu husustaki duyarsızlığı bizi de üzüyor. Kurum antrenörlerinin bundan böyle bizleri sık sık ziyaret edecek olması bizleri umutlandırıyor. Ben İlçe Müdürümüze ve antrenör arkadaşlara bu vesileyle teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘GEÇMİŞTEN GELEN BAŞARI KÜLTÜRÜMÜZ VAR’

İnegöl Gazipaşa Ortaokulu Müdür yardımcısı Özlem Uysal, “Okul müdürümüz Ahmet Yakışıklı raporlu olması nedeniyle aramızda bulunamadığını ancak özellikle bu ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını ifade etmemi istediler. Okulumuz genel olarak sporla iç içe ve geçmişten gelen başarı kültürü var. Velilerimiz de bu manada duyarlı. İşbirliği yapmamız halinde sportif faaliyetlere katılım artacaktır. Ben de ziyaretinizden dolayı kurumum adına sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

‘SPORUN ÇITASI YÜKSELECEK’

Ziyarette hazır bulunan Gazipaşa Ortaokulu beden eğitimi öğretmenlerinden Nafi Bilaloğlu ise, “İlçe Spor Müdürlüğünü bütün çalışanları ile birlikte okulumuzda görmek bizi son derece memnun etti. Bu olayı ilk defa yaşıyoruz. Bu durum, sporun İnegöl’de çıtasının gün geçtikçe yükseleceğinin habercisidir. Okul olarak tüm öğrencilerimizi sporun herhangi bir alanında yetişmesi için yönlendiriyoruz. İlçe Spor Müdürlüğünün antrenörlerinden de bu manada yararlanmamız çok isabetli olacak. Bize hangi görev düşüyorsa seve seve yapmaya hazırız” diye konuştu.

 

‘PROFESYONEL YARDIMLA SPORDA DAHA GÜZEL İŞLER YAPABİLİRİZ’

İnegöl Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu müdürü Semih Evren ise, “İlçe Spor müdürümüzün bu nazik davetinden son derece mutlu olduk. Kendilerine ve antrenör arkadaşlara teşekkür ediyorum. Okul olarak sporda son yıllarda başarı grafiğimiz hep yukarıda. Kendi spor salonumuz da olduğu için öğrencilerin spor imkânları daha fazla. Biz profesyonel yardımı İlçe Müdürlüğümüz antrenörlerinden alarak sporda daha güzel işler yapabiliriz. Bu anlamda bu ziyaret çok önemli. Kapalı Spor Salonu’nda oynanan müsabakaları izlemek bile çocuklarımız için bir motivasyon sebebi olabilir. İşbirliği teklifi için kurumum ve öğretmenlerim adına ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş