“Karanlıktan aydınlığa çıkacağız”

İnegölspor Teknik Direktörü Taşkın Güngör, Tokatspor karşısında çok iyi bir ilk yarı oynamalarına rağmen 2. yarıda takımın oyundan düştüğünü belirterek, “Bu karanlıktan çıkıp mutlaka aydınlığa ulaşacağız” dedi.

Yayınlama: 20.10.2015
894
A+
A-

İnegölspor Teknik Direktörü Taşkın Güngör, deplasmanda alınan 3-1’lik Tokatspor mağlubiyetinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

 

ÜZÜLDÜK AMA IŞIK VEREN BİR TAKIM GÖRDÜK






Oynanan müsabakaya ilişkin açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Taşkın Güngör, “Sonuç olarak üzüldüğümüz bir karşılaşma ama bizim takımı tanıma, takımı görme, potansiyelimizi anlama anlamında farklı bir karşılaşmaydı. Özellikle maçın ilk yarısında çok iyi bir İnegölspor vardı. Oyuna hükmeden, topa hâkimiyeti olan, rakibi hapseden bir İnegölspor vardı. Oyunun gidişatını hiçte aleyhimize bir görüntü vermediğini gördük. Burada tabi sporcularımızın kısa sürede 2 günlük bir çalışmayla gösterdikleri özveri bizi oldukça mutlu etti. Belki 1 puana bile görüntü olarak razı olmayacağımız bir karşılaşma, fakat 2. yarı tam tersi bir oyun ortaya koyuldu. Takım tamamıyla oyundan düştü. Özellikle 55. dakikadan sonra 15-20 dakika oyunu rakibe veren belki fazla pozisyon vermesek de 1-2 pozisyon belki verdik ama o da yan toplardan gelen pozisyonlardı ama top hâkimiyeti rakipteydi. Fazla etkinliği olmayan bir İnegölspor olduk. Bu da fiziksel olarak iyi olmadığımızı gösteriyor. Bu aslında bizim için sıkıntı. Şuan sonuçtan daha çok o sıkıntı. Buna rağmen o bölümlerde de 2 tane karşı karşıya pozisyonumuzun oldu, birini gol yapsak… Yasin’in direkten dönen topu, ardından 85. dakika Mahmut’un kaleci ile karşı karşıya kaçırdığı pozisyondan birini biz atsak daha net pozisyonlardı. Sonuç anlamında da mutlu olacağımız bir karşılaşmaydı ama onun olmamasıyla beraber arkasından çok acemice çizgide yapılan bir faul ve arkasından gelen takım savunmasındaki bireysel hata diyelim ya da rakibi çok boş bırakma gibi duran toplarda olmaması gereken bir hata maalesef 90+1’de golü yememize neden oldu. Arkasında da zaten yine bireysel kalecimizin kısa düşen topu rakibine atmasıyla gol yedik. Sonuçta üzüldük ama ışık veren bir takım gördük. Özellikle ilk yarısı umut veren bir takım. Oynayabileceğini gösteren bir takım. Pozisyona girebileceğini gösteren bir takım. Bunların hepsini yapmak için takımdaşlık ruhunu mutlak suretle almamız gerekiyor. Eksiklerin bir tanesi o. Şartlara göre takım içinde lider vasıflı arkadaşların mutlak suretle takımı yönlendirmesi gerekiyor. O da büyük bir eksiklik. Yani iletişimin olmadığı sessiz bir takım görüntüsü. Bunu mutlak suretle değiştirmek zorundayız. Çünkü 11 kişiyle birlikte hareket edilmesi gereken ve herkesin birbirini yönlendirdiği bir oyun bu. O nedenle bu anlamda da kendi aramızda bu değişimleri yaparak ileriye umutla bakıyoruz. Şunu özellikle söylüyorum. Belki bugün bulunduğumuz konum iç açıcı değil ama karanlıkların sonu aydınlık olur. Biz de bu karanlıktan çıkıp mutlaka aydınlığa ulaşacağız” dedi.

 

GİTTİĞİM KULÜBÜN GELECEĞİNİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIM

Genç oyunculara şans vereceğini ifade eden Güngör, “Benim hayat felsefemde hep bu vardı. Gittiğim kulüplerde sadece günübirlik, popülist politikalarla iş yapan bir hoca değilim ben. Ben o kulübün ekonomisini de düşünmek zorundayım. Geleceğini düşünmek zorundayım. Türk sporuna sporcular kazandırmak zorundayım. Benim bir görevim de bu. O nedenle gençleri de görmek zorundayız. Eğer tercih edeceksem, aynı mevkide aynı işi yapacaklar arasında tercih edeceksem ben gençleri tercih ederim. Bundan bir dönüşüm yok. Önemli olan gençlerimizin o enerjiyi, umudu vermeleridir. Bize o umudu verirlerse benim düşüncemde isimlerin, yaşın hiç bir önemli yoktur. Kadroda bulunan bütün sporcular eşittir. Bu kadronun içindeyseler hepsi eşittir. Erken dünyaya gelmenin bir avantajı olamaz. Burada önemli olan sisteme uyan, bizim isteklerimizi yerine getiren, bizi hedefe götürecek grup kimse onlarla yola devam edeceğiz. Onun dışındaki bir düşünceyi uygulama şansımız yok. O nedenle Mahmut da, Ömürcan da, Ali de bizim umut bağladığımız isimler. Daha arkada Fatih, Furkan bekliyor. Daha öne çıkabilecek çocuklar var. Bu süreç onlar için bir şans. Kullanan her arkadaş formayı alır biz de ona formayı veririz. En ufak bir sorun olmaz” açıklamalarında bulundu.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş