YENİCESPOR HAKEME TEPKİLİ

Yenicespor Teknik direktörü Yalçın Yeşil, hakem Arda Kardeşler’e ateş püskürdü. Yeşil, hakemin adil davranmadığını ve haklarını çaldığını iddia etti.

Yayınlama: 22.04.2014
1.338
A+
A-

Bu sezon 3 kez karşı karşıya geldikleri Mudanyaspor müsabakalarının 3’üne de hakem olarak Arda Kardeşler’in atandığını ve bu 3 maçta da Yenicespor aleyhine haksız kararların alındığını vurgulayan Yeşil, isyan bayrağını çekti.

 

ÇOCUKLARIMIZIN ÇOK BÜYÜK YÜREKLERİ VAR






Yenicespor Teknik Direktörü Yalçın Yeşil, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Biz çok zengin bir kulüp değiliz. Çok üst düzey futbolculardan kurulu bir takım da değiliz ama bizim çocuklarımızın çok büyük yürekleri var. Biz güzel bir aileyiz, büyük bir aileyiz, kendi içimizde büyük bir aileyiz ve mutlu bir aileyiz. Bizi aslında bu günlere getiren bu birlikteliğimizdi, aile halkamızın kuvvetli olmasıydı. Burada yönetici ağabeylerimiz, kulüp başkanımız Sayın Sebahattin Göztepe’nin bu günlere gelmemizde emeği çoktur. Takımda kaptanlarımız, büyüklerimiz Kenan Evren, Mehmet Doğan ve Selçuk Yenitürk ağabey olarak takımımızda bulunan oyuncularımız takıma hep iyi ağabeylik yapmışlardır. Sağ olsun yetenekli gençlerimiz var. Bunları mücadeleleri ile birleştirerek özveri ile sahaya koydular ve şuan geldiğimiz noktada son Mudanyaspor müsabakasına kadar aslında hedefsel anlamda hedeflerimizi tutturduk. Dışarıdan hedef anlamında bizden beklenti bu kadar büyük değildi ama biz kendi içimizdeki hedef doğrultusunda hak ettiğimiz noktadaydık. Ta ki Mudanyaspor müsabakasına kadar. Aslında oyunun 70-80 dakikasında forse edip mağlup olduğumuz ve çok üzüldüğümüz bir müsabakaydı. Ardından Kafkasspor müsabakasını oynadık. Hak ettiğimiz bir galibiyetti. 3 puan ile Kafkasspor müsabakasında buluştuk. Arkasından Hamitler müsabakasının zor geçeceğini biliyorduk. Hamitler müsabakasını geriye düşmemize rağmen çevirmesini bildik. Bizi BAL adına umutlandıran müsabaka Hamitler’den aldığımız 3 puandı aslında. Devamında Mudanyaspor müsabakası bizim için kulüp tarihinin en önemli müsabakasıydı. 1978’de kurulmuş Yenicespor adına tarihinden şuana kadar geldiğimiz noktada tarihi bir önem taşıyordu.

 

BİR DÜDÜK İLE İSTENİLEN NOKTAYA ÇEVRİLMESİ ÇOK KÖTÜ

Mudanya müsabakasına çıktıkları anda hakem ile ilgili tereddütlerinin olduğunu aktaran Yalçın Yeşil konuşmasını şöyle sürdürdü: Bunu hakem açıklandıktan sonra biz kendi içimizde konuştuk, değerlendirdik, Arda Kardeşler denen zat hakem arkadaşımız bu sene bizim 3’üncü müsabakamıza geldi. Bu üç müsabaka da Mudanyaspor ile oynadığımız müsabaka oldu. İlk ligde oynadığımız Mudanyaspor müsabakası, 2-0 Mudanyaspor müsabakasının hakemi de Arda Kardeşler’di. Geldi, doğradı, işini yaptı ve gitti. Burada takımlar emek harcıyor, para harcıyor, vakit harcıyor ama bunların bir düdük ile istenilen noktaya çevrilmesi çok kötü. Özellikle emek noktasında amatör kümede mücadele eden takımlar çok zor şartlar altında mücadele ediyor. Futbolcu arkadaşlarımız özveride bulunuyorlar. Antrenman için işyerlerinden çıkarak antrenmana geliyorlar.

 

MUDANYASPOR KARŞILAŞMALARININ HEPSİ AYNI HAKEM ATANDI

Bu sene 3. kez Mudanyaspor müsabakasını oynadık, 2’si ligde olmak üzere. 3’ünde de Arda Kardeşler bizim Mudanyaspor müsabakalarına geldi. Fakat ne hikmettir ki ilk ligde oynadığımız Mudanyaspor müsabakasında 3 tane kırmızı kart, son oynadığımız Play-Off müsabakasında oynadığımız Mudanyaspor müsabakasında yine kırmızı kart, olmayan penaltı, bize verilmeyen penaltı, bize çalınmayan fauller oldu. Bunun altında başka şeyler olduğunu düşünüyoruz. Evet, Mudanyaspor galibiyeti hak etti. Hak etmiştir ki 3 puan aldı. Ama Mudanyaspor’un böyle şeylere de ihtiyacı yok. Mudanyaspor zaten kendi kulüp bünyesi ile futbolcu kadrosu ile kendi maç kazanabilecek bir kulüp. Fakat Arda Kardeşler maalesef bir takımın bir sezon boyunca harcadığı emeği bir çırpıda heba etti. Art niyetlimidir bilmiyorum, arkasında kimler vardır bilmiyorum ama emek hırsızlığı yaptı. Buradan ben kendisini şahsım adına kınıyorum. Süper Lig’e çıkma adına hazırlanan bir hakem arkadaşımız ama maalesef art niyetli. Ben art niyetli olduğuna inanıyorum. Burada hak arama noktasında hakkımızı arayacağız. Bizim bugün canımızı yakanlar yarın başkasının da canını yakabilir. Bu bağlamda arkasında kimler var merak ediyoruz. Bu işler arkasında birileri olduğunu zannederek yürümesine izin mi veriliyor. Hak yenirken buna kayıtsız mı kalınıyor ya da emekler çalınırken buna göz mü yumuluyor. Ben bunların cevabını merak ediyorum. Bugün bizim canımız yandı. Tarihimizin en önemli maçında çok kötü, art niyetli, emek hırsızı bir hakem ile karşılaştık. Aslında 3’üncüsüydü bu. Ben buradan yazıklar olsun diyorum. Bu kadar rezil bir maç yönetilmez. Burada çocukların emekleri, alın terleri, gözyaşları var. Bunlar kolay şeyler değil. Yeniden inşallah bir daha böyle bir hakem ile karşılaşmayız. Bursa’da hakem mi kalmadı ki bütün Yenicespor-Mudanyaspor müsabakalarına Arda Kardeşler atanıyor. Eminim ki Bursa’da yürekli, cesaretli birçok hakem vardır. Ama İl Hakem Kurulu ne tesadüftür ki bütün Yenicespor-Mudanyaspor müsabakalarına Arda Yeşil’i atamıştır. Bu saatten sonra hakkımız neyse arayacağız.

 

HAKKIMIZI ÇALDI, ADİL DAVRANMADI

Ligin son müsabakası olan Elmasbahçespor müsabakasını oynayacaklarını belirten Yeşil, “O da bizim için önemli bir maç. Neden önemli bir maç? Kazandığımız takdirde ve İznik’in puan kaybı halinde bizim hala şansımız devam ediyor. Biz kazanırsak da Hamitler-İznik müsabakasından İznikspor’un beraberliği ya da mağlubiyeti bizi BAL’a taşıyacaktır. Ama bu psikolojiyi atlatmak kolay değil. Yıkıntıyı yeniden onarmak kolay değil. Ben buradan yeniden Arda Kardeşler’i kınıyorum. Bu şekilde hakemlik olmaz. Bu şekilde adil davranmamak olmaz, hak dağıtılmaz. Hakem adil olandır, hak dağıtandır ama maalesef hakkımızı çaldı, adil davranmadı” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş