“Bayburtlular Derneğiyle alakaları yok!”

Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde bazı kişilerce yapılan basın açıklamasının, kişilerin kendi ferdi düşüncesi olduğunu ifade eden Dernek Başkanı İskender Gacır, “Kimse Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni siyasi malzeme yapamaz. Yapılan basın açıklamasının dernekle uzaktan yakından alakası yok” diye konuştu.

Yayınlama: 28.03.2014
1.086
A+
A-

Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde 25 Mart günü yapılan basın toplantısında bazı kişilerce, “Alinur Aktaş’tan özür bekliyoruz” denilmesinin ardından, Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İskender Gacır’dan açıklama geldi.

 

HAKLARI OLMADAN BAYBURTLULAR DERNEĞİ’NDE AÇIKLAMA YAPMIŞLAR






Hakları olmamalarına rağmen dernekte açıklama yapıldığını ifade eden Gacır, “Bu ayın 25’inde, derneğimizin eski başkanı ve yöneticileri bir basın açıklaması yapmış. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, birkaç köy ziyaretlerinde, “Bayburt il oldu da ne oldu?” gibi kelimeler sarf etmiş. Eski Başkanlardan Ömer Akçakaya beni aradı. Konuştuk ve bana başkanın konuşmalarını anlattı. Bende bunun üzerine bu konuşmayla ilgili bana kanıt getir dedim. Kanıt getireceksin ki, bende çıkayım sayın başkanımıza, “başkanım, bu açıklamaları neye dayanarak söyledin” diyeyim. Bana kanıt getirmedi. Ve bende o gün Bilecik’teydim. Hakları olmadan Bayburtlular Derneği’nde açıklama yapmışlar. Başkanı olmayan bir dernekte açıklama yapılamaz. Eğer bir basın açıklaması olacaksa bu dernek değil, ya kendi iş yeriniz ya da başka bir yerde yapılmalı. Bu açıklamaları yapma gereği duydum” dedi.

 

BAYBURTLULAR DERNEĞİYLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKTUR

Yapılan basın açıklamasının Dernekle uzaktan yakından alakası olmadığını dile getiren İskender Gacır, “Ortada herhangi bir kanıt olmadığı için, düzenledikleri basın toplantısı Bayburtlular Derneğiyle uzaktan yakından alakası yoktur. Sadece birkaç arkadaşın ferdi tavırlarıdır. Bayburtlular Derneği her partiye eşit mesafededir. Bayburtlular her zaman sevilmiştir. Dik durmuştur ve diklenmemiştir. Arkadaşlarımızın yaptığı açıklamayı okudum. Kayda alacak bir açıklama da yoktur. Seçim arafesin de bunların dile getirilmesinin hiçbir anlamı, hiçbir değer yoktur. Burada arkadaşların gerçek amaçlarının ne olduğunu bilmiyorum ama Bayburtlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini hiç kimse istediği yöne çekemez. Ben şahsım adına, Bayburtlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İskender Kacır olarak a partisine, b partisine, c partisine vermek gibi bir söylemlerinde yoktur. Herkesin öz iradesidir. Oylarını da kim nereye isterse oraya verme hakkına sahiptir. Seçim arifesinde Bayburtlunun bertaraf olmasına asla müsaade edemem. Çünkü Bayburtlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gerçekten de İnegöl’ü sevmiştir. Bir partiye asla mal edemeyiz. Kimse siyasi polemik yapmasın. Kimse de derneği bir tarafa çekmesin. Bu açıklamanın Bayburtlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde bu açıklamayı yapmaları beni rahatsız etti. Ben müsaade etmeden, o gün de şehir dışındaydım. Yönetim kurulu arkadaşlarımda işlerindeyken yapılan bir açıklama. Onlar kendi kendilerine, basını da çağırarak bir açıklama yapmışlar. Yapılan açıklama da İnegöl’de yaşayan bin-bin 500 hane Bayburtluyu da asla bağlamaz. Bu olay 5-6 eski yönetici arkadaşımızın kendi ferdi görüşleridir” dedi.

 

ALİNUR AKTAŞ BAŞKANIMIZ BAYBURTLULARI ÇOK SEVİYOR

Alinur Aktaş’ın derneğin fahri üyesi olduğunu hatırlatan Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İskender Gacır, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Alinur Aktaş Başkanımız Bayburtluları çok seviyor. Bunu biliyoruz. Kendisi de zaten Bayburtlular Derneği’nin fahri üyesidir. Düzenlemiş olduğumuz gecede ve başka şeylerde de derneğimize destekleri olmuştur. Alinur Aktaş iyi bir insan. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş