BESOB’ta seçim heyecanı başladı

BESOB Başkanı Arif Tak, dün İnegöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret ederek oda başkanları ile bir araya geldi. Arif Tak, 4 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan BESOB Genel Kurulu için İnegöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanları’ndan destek istedi.

Yayınlama: 02.04.2014
1.053
A+
A-

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, BESOB Genel Kurulu için İnegöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanları’ndan destek istedi.

 

ALLAH’IN NASİBİDİR BUNLAR






BESOB Başkanı Arif Tak şunları söyledi: İnegöl’de yapılan genel kurulların bazılarına geldim, bazılarına gelemedim ama takip ettim. Kaliteli, verimli, olumlu, esnafa, sanatkâra yakışan genel kurullar yaptınız. Bunun için sizleri tebrik ve teşekkür ediyorum. Odalarımızın genel kurulları bitti şimdi birliğimizin genel kurulu 4 Mayıs günü yapılacak. 4 Mayıs’ta yapılacak olan genel kurul ile ilgili sizinle fikir teatisinde bulunmak için aranıza gelmiş bulunuyoruz. Sizden sonra hemen Yenişehir’e ve İznik’e, Orhangazi’ye geçeceğiz. Akşama da Mustafa Kemalpaşa’da toplantı yapacağız. Dolayısı ile bir çalışma şekli oluşturduk. Bu çalışma şeklini hep birlikte takip ediyoruz. Önce şunu söyleyeceğim; 21 yıldır ben sizlerin sayesinde Odalar Birliği Başkanlığı yapıyorum. Siz yanımızda olmazsanız bu işin olması mümkün değildi. Hele köstek olursanız hiç mümkün değil. Dolayısı ile huzur olan yerde hizmet olur, huzur olmayan yerde hizmetler aksar. Dolayısı ile geçtiğimiz Cuma günü bir toplantı yaptık. Yönetim kurulu ile fikir teatisinde bulunduk. Devam mı yoksa tamam mı? Orada alınan karardan önce bu soruyu size sormak isterim. Devam mı, tamam mı? Ben herkese saygılıyım. Olur ki bir arkadaşımız çıkar ‘Ben adayım’ der. İnegöl’den de çıkar, Yenişehir’den de çıkar her ilçemizden çıkabilir, hiçbir mahsuru yok. 783 delegemiz var. Odalarımızda yönetici kadrosu olan 783 kişi var. Bunların yanında 18 kişi de ayrıca 2 oy kullanıyor dolayısı ile 801 kişi oy kullanacak. Biz yönetimde bunu enine boyuna konuştuk. Arkadaşlarıma sordum aday olmak isteyen var mı ya da benim devam etmememi isteyen var mı diye. Oy birliği ile devam etmem yönünde karar çıktı. Burada da aynı şeyi gördüm onun için ayrıca teşekkür ediyorum. Tabi biz devamında burada kalacağız. Bizim Genel Başkanımızın bir sözü var, ‘2053’e kadar’ der. Tabi bir latife sözdür, çok itibar etmeye gerek yok. Allah’ın nasibidir bunlar. Eğer hizmetler uygun ise hizmetler size bir şeyler kazandırabiliyorsa devam etmekte büyük fayda var.

 

BİRLİK OLAN YERDE NİMET VARDIR

Ben şahsımı hiçbir zaman düşünmüş bir insan değilim, topluma neler yapabiliriz, topluma nasıl hizmet verebiliriz noktasındayız. Bütün mesele bu noktada kilitleniyor ve o noktada bizi bağlıyor. Ben İnegöl’den her zaman destek aldım, yakınlık gördüm, her zaman yanımızda oldunuz, hiçbir şekilde bir ayrıcalık söz konusu olmadı. Bunun için de size minnettarım. Birlik olan yerde nimet vardır, birlik olan yerden hizmet doğar. Dolayısı ile elimizden gelen gayreti hep birlikte gösteriyoruz. Sizler de bir şeyler yapıyorsunuz onu da görüyoruz ve temsil ettiğimiz kesimler hakikatten her şeye layık bir kesimdir. Bu kesime hizmet etmek ibadet kadar önemlidir ve yaptığımız hizmetlerde ibadeti bir tarafa itebilirsiniz, bu hizmet noktasında o anda o hizmeti kaçırırsanız bir daha elinize geçiremezsiniz. Onun için ibadeti biraz sonraya bırakabilirsiniz. İbadet kadar önemli hizmetler yapıyoruz ve birileri ‘Allah razı olsun’ diyorsa, birileri ‘Benim işimi gördü, bana yardımcı oldu’ diyorsa zaten bu insana yetiyor, yorgunluklar falan hepsi bir tarafa atılıyor.

 

HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Bir uygulamamız var. Biliyorsunuz ki, Mustafa Kemalpaşa, Karacabey ve İnegöl bu uygulamanın içindeler. Diyoruz ki, ‘Arkadaşlar biz size şuradan şu kişiyi, şuradan şu kişiyi, şuradan şu kadroyu vermek istiyoruz. Siz aranızda bir diyalog kurun, seçim yapın. Yönetim kuruluna hangi kişiyi verirseniz bunu yine sizlere bırakıyoruz. Ama size de güvenerek bunu söylemek istiyorum. Aranızda bu ahengi güzel kurun, bir kırgınlık olmasın. Ben zannederim ki birçok arkadaşımız Bursa’da görev alalım derler. Herkesin de hakkı bu. Dolayısı ile bu konuda bir kırgınlık olmadan bunu aranızda halletmenizde büyük fayda var. Oturacaksınız, konuşacaksınız. Oylama mı yaparsınız yoksa birbirinize saygı duyup da ‘Ben şuraya gideyim öbür arkadaşlar da tasvip ediyorlarsa’ denebilir. O sizin vereceğiniz karara bağlı. Bu kararı da en kısa zamanda sizden bekleyeceğim. Size ne verebiliriz, şuanda bir yönetim kurulu üyeliğiniz var 3 tane komisyon üyeliğiniz var. Yani bu sayı muhafaza edilebilir diye düşünüyorum. Ama komisyon olmaz da başka bir görev olur, denetim olmaz da başka bir görev olur. O konuda bana bırakın, ben onu organize edeyim ama sizin haberiniz olmadan veya sizin hoşunuza gitmeyecek hiçbir tasarrufta da bulunmam. Burada gördüğümüz yakınlığı, hürmeti, saygıyı, misafirperverliği ben her yerde anlatmaya çalışıyorum. Hepinize çok teşekkür ederim.

 

BU HİZMET YARIŞIDIR

Bundan sonra gideceğimiz ilçelerde bunları yine aynen anlatacağız, arkadaşlarımızla konuşacağız. Şuanda karşımızda aday var mı yok mu bilmiyoruz ama kim çıkarsa çıksın herkesin hakkıdır. Herkesin hakkıdır. Gayet demokratik seçimler yaptık biz, kurallara uyduk, saygı duyduk. Hâkim huzurunda yapıldı, hiçbir şekilde bir şaibe yok, bir sıkıntı yok. Ve tabi ki çıkacak arkadaşlara da saygı duyacağız ama kurallara uygun, insan ölçülerine uygun hareketlerde bulunmaları lazım. Siyasette şuanda üslup o kadar sertleşmiş ki hiçbir şekilde tasvip edilecek bir durum söz konusu değil. Ben hepsi için söylüyorum. Siyasette üslup tabanda çok daha güzel ama tavanda çok sert mizaçlar uygulanıyor, sert sözler konuşuluyor. Bunlar da memlekete zarar veriyor. Milletin hoşuna gitmeyen şeylerdir bunlar. Bizde bunları göremeyeceksiniz, görmeyeceksiniz. Birbirimize karşı sevgi, saygı içerisinde olacağız, olmaya devam edeceğiz. Bu yaptığımız çalışmalar siyasi partilere de örnek olsun temennisinde bulunuyorum. Çünkü siyasi partilerde çok hizipleşmeler olur. Bizde bunlar yok ama bir yarış var. Bu hizmet yarışıdır. Dolayısı ile burada vereceğiniz kararları bana bildireceksiniz. Anlaşma noktasında sıkıntınız olursa yine ben devreye girebilirim, yine benim üzerimde olan bir görev varsa fedakârlık yapabilirim. Buna göre kararınızı verin, bize bildirin ve inşallah hep birlikte 4 Mayıs günü yapacağımız genel kurul Bursa’ya örnek olsun. Niçin 4 Mayıs diye düşündük. Bizim Türkiye genelinde görevlerimiz olacak. İllere gideceğiz, genel kurullara katılacağız, görev alacağız. Dolayısı ile bir an önce Bursa bitsin dedik. Hasan bey de bu işin içerisinde federasyonda görevli olduğu için onların da çalışmaları hat safhada oluyor. O bakımdan diğer illerde görev alabilelim, koşalım, gelelim, gidelim ve kimse sıkıntı çekmesin diye biz erken bitirelim ondan sonra öbürlerinin emrinde olalım diye düşünüyoruz. Onun için 4 Mayıs’ı biraz erken oldu diye düşünüyorsunuzdur belki ama keşke 1 Mayıs olabilseydi. 1 Mayıs Perşembe gününe denk geliyor, millet katılamaz diye o endişeyi de duyduk. Dolayısı ile 4 Mayıs Pazar günü olarak bunu tespit ettik. İnşallah hayırlı olur. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş