Camiler doldu taştı

Miraç Kandili nedeni ile camiler doldu taştı. Her yıl Recep ayının 27. gecesinde idrak edilen ve Peygamber Efendimizin Allah katına yükseldiği Miraç Kandili’nde vatandaşlar camilere akın etti.

Yayınlama: 27.05.2014
847
A+
A-

İnegöl Belediyesi de kandil gecelerinde yaptığı helva ikramı geleneğini sürdürdü. Cerrah Merkez Camii’nde kılınan namazın ardından cemaate 1500 kişilik helva dağıtımı yapıldı.

 

BAĞLILIĞIN ARTMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR ETKENDİR






Helva dağıtımının ardından konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Peygamber Efendimizin İslam’ın tebliğ edildiği en zor yıllarda semaya yükseldiği bir gecenin içerisindeyiz. Biz Türk milleti olarak kandil gecelerine çok önem veriyoruz. Bizde İnegöl Belediyesi olarak kandil gecelerinde farklı etkinlikler yapıyoruz. Burada 1500 kişilik helva ikramında bulunduk. Bugün camimiz ağzına kadar doluydu. Tüm Cerrahlılara teşekkür ediyoruz. Kandiller birlik ve beraberliğin, ülkemize ve milletimiz olan bağlılığın artması için önemli bir etkendir. Bugün herkes camiye koştu. Günahlarımızın af olması adına dua ettik. Ben bu vesileyle tüm İslam âleminin kandilini kutluyorum. Helva ikramında emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş