Çevre için yürüdüler

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası nedeni ile çocuklar ellerinde pankartlarla Belediye binası önünde toplanıp Hikmet Şahin Kültür Parkı’na kadar yürüyüş yaptı. Çocuklara İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu’da eşlik etti.

Yayınlama: 11.06.2014
815
A+
A-

Dün 15.00’da gerçekleştirilen çevre yürüyüşü İnegöl Belediye Binası’ndan başlayarak, Hikmet Şahin Kültür Parkı’nda son buldu.

 

ÇEVRE BİLİNCİ GENÇ NESİLLERE AKTARILMALI






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve çevre haftası etkinlikleri için bir aradayız. Belediye olarak gelecek nesillere temiz bir çevre ve yaşanabilir bir İnegöl bırakabilmek için üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirme gayretindeyiz. Bu nedenle 5 Haziran Dünya Çevre Gününü çok anlamlı ve çevre bilincinin genç nesillere aktarılması noktasında iyi bir fırsat olarak görüyoruz. Bu kapsamda bu yıl 3. kez İnegöl Çevre ve Çocuk Şenliğini büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Etkinliğimiz bugün 15.00 de Belediye binamızın önünden yürüyüşle başlayacak ve 17.00 de Kültürpark Sena Aile Çay Bahçesi yanındaki alan üzerinde devam edecek” dedi.

 

6 METRE UZUNLUĞUNDA BİR OYUN PARKI HAZIRLANDI

Kansu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda okullarımız geri dönüşüm konusunda ciddi bir emek harcadılar. Geri dönüşüm malzemeleriyle güzel çalışmalar yaptılar. Yapılan bu çalışmalarda okullarımızın sizlere sürprizleri de bulunmakta. Ayrıca programda drama ve dans gösterileri de sergilenecek. Şenlik alanının etrafında oluşturulan stantlarda okulların faaliyetleri sergilenecek. Çocuklarımız için 6 metre uzunluğunda bir oyun parkı hazırlandı. Bununla birlikte çocuklarımıza boyalar verip onlardan hayallerindeki çevreyi resmetmelerini isteyeceğiz. Etkinliklerimizin sonunda ise yıl boyunca düzenlemiş olduğumuz yarışmalarımızın ödüllerini takdim edeceğiz. Bu sene 3 adet yarışmamız oldu.   Ambalaj Atığı Toplama Yarışması, Bitkisel Atık Yağ toplama Yarışması etkinliğimizde siz değerli öğrencilerimize iyi eğlenceler diler, çevreye duyarlı birer birey olmanızı temenni ederim. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş