Fosil sergisi izlenime açıldı

Bursa Bilim Kulübü üyeleri tarafından hazırlanan fosil sergisi, İshakpaşa Camii yanında İnegöllülerin izlenimine açıldı.

Yayınlama: 15.07.2016
1.598
A+
A-

İnegöllülerin ilgi gösterdiği serginin hazırlayıcıları, İnegöl’ün ardından Gemlik’te de fosillerin sergileneceğini ifade ettiler.

 

EN ESKİ FOSİLİMİZ 500 MİLYON YILLIK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bilim Kulübü Başkanı Demet Hanlı, “Bizim burada yaptığımız sergide, en eski fosilimiz 500 milyon yıllık. Ve bu böyle devam ediyor. Canlılarda taştan bir kalıntı bu. Canlılardan gelen fosil örnekleri buradakiler. Canlılarda herhangi bir değişim olmamış”

 

ÖZEL KOLEKSİYON

“Bu benim özel koleksiyonum. Biz Bilim Kulübü olarak Bursa’da çeşitli etkinlikler yaptık. Bursa’da okullarda ve sosyal alanlarda sergimizi açtık arkadaşlarımız ile beraber”

 

SERGİLENEN FOSİLLER

“Sergimizde 108 – 92 milyon arasında çekirge fosili var. 490 – 443 milyon yıllık deniz yıldızı, 54 – 37 milyon yıllık levrek ve benzeri fosillerimiz var”

 

İNEGÖL’ÜN ARDINDAN GEMLİK’TE İZLENİME AÇILACAK

“İnegöl’e de gelip burada sergi açmak istedik. Ve bugün buradayız. İlgi oldukça yoğun şu anda İnegöllülerden. İnegöl’ün ardından da Gemlik’e gitmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş