Gazilerle bembeyaz gençler bir araya geldi

Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü öğrencileri, geçtiğimiz gün Gaziler Günü olması nedeni ile İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde Gazilerle bir araya geldi.

Yayınlama: 22.09.2014
723
A+
A-

Gaziler günü sonrası İshakpaşa Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde düzenlenen programla, Gaziler ve Bembeyaz İzcilik kulübü öğrencileri bir araya geldi.

 

YAŞAYAN KİTAPLAR VARDIR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Müdürü Şaban Baykul, “Vatanımızda eğer rahatça yaşayabiliyorsak ve bu rahatlığın bizden sonraki nesillere iyi bir şekilde bırakılmasını istiyorsak,  savaşlarda Gazi olan büyüklerimizin, savaş halinde iken yaşadıklarını önümüzdeki nesillere aktarmamız gerekiyor. Genellikle insanlarımız savaşları sadece kitaplardan okuyor. Ve genel olarak da savaşları yüzeysel geçiyorlar. Ama birde yaşayan kitaplar vardır. Onlarda Gazilerimizdir. Onlar kitaplar gibi yüzeysel değil, yaşadıklarını en ince ayrıntısına kadar anlatabilir” ifadelerini kullandı.

 

VATANİ, MANEVİ DUYGULARINI ARTIRMAK

Çocuklarla Gazileri bir araya getirmekteki amacın, geçmişte yaşananlara bire bir şahit olmaları ve Gazi ruhuyla vatana bağlılıklarını artırmak olduğunu dile getiren Müdür Baykul, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Değerli büyüklerimiz ile çocuklarımızı bir araya getirmekteki amacımız; çocuklarımızın vatani, manevi duygularını artırmak ve rahat yaşamlarının bir sebebinin ise karşılarında olan büyüklerimizin olduğunu öğretmek ve yaşatmaktır.

 

BİZLERİN DE TEK İSTEDİĞİ HATIRLANMAK

İnegöl Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen ise, “Bizler Gaziler olarak sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bizleri bu nezih ve maneviyatı çok yüksek olan yere davet ettiniz ve bizleri andınız. Bizleri unutmadınız ve hatırlandınız. Bizlerin de tek istediği hatırlanmak. Başka bir şey istediğimiz yok” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş