Gençlerle “Gençlik” yürüyüşü

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında dün Belediye önünden Anıt önüne kadar kortej düzenlendi.

Yayınlama: 19.05.2015
897
A+
A-

Dün saat 17.00’de düzenlenen kortej yürüyüşü, Belediye Meydanı, Atatürk Bulvarı, Heykel Önünde son buldu. Turgutalp Anadolu Lisesi Bando Takımının öncülüğünde yapılan yürüyüşe, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yusuf Şevki Yücel, bazı Belediye Meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

 

Anıt önünde son buluna yürüyüşün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen kros yarışmalarında dereceye giren öğrencilerle, İnegöl’ü il, bölge, ülke ve uluslar arası arenalarda temsil eden okul müdürlerine plaket takdim edildi.






 

3 BİN METRE BAYANLAR

3 bin metre genç bayanlar kategorisinde 5 takım ve 31 sporcu içerisinden yarışı 12.29 dakikayla bitiren İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Esra Özgül birinci olurken yine İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi olan Azime Alan 1 saniye farkla ikinci, 13.03 dakikalık performansı ile Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi öğrencisi Bahar Ildırkaya üçüncü, 13.20’lik performansla ise İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Nurbanu Özişamı dördüncü oldu.

 

5 BİN METRE ERKEKLER

5 bin metre genç erkekler kategorisinde ise 5 takım ve 32 sporcu içerisinden yarışı 17.04 dakika ile tamamlayan İnegöl Spor Lisesi öğrencisi Yunus Emre Akkuş birinci, 17.06 dakika ile tamamlayan İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Recep Şimşek ikinci, 17.40 dakika ile tamamlayan İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Adem Derebaşı üçüncü, 18.06 ile tamamlayan İnegöl Spor Lisesi öğrencisi Ümit Sancak ise dördüncü oldu.

 

OKUL MÜDÜRLERİNE PLAKET

Sporcuların yanı sıra İnegöl’ü il, bölge, ülke ve uluslar arası arenalarda temsil eden okul müdürlerine de protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

 

ÖZGÜRLÜĞE YÜRÜYEN TÜRKİYE’NİN MEŞALESİ

96 yıl önce 19 Mayıs’ta Samsun’da bir meşale tutuşturulduğunu belirten Kaymakam Ali Akça, “Bu özgürlüğe yürüyen Türkiye’nin meşalesiydi. Tam bağımsızlığa yürüyen Türkiye’nin meşalesiydi ve millet egemenliğine dayalı, milli iradeye dayalı hükümet fikrinin oluşturulması meşalesiydi. Rahmetli Atatürk o günü şöyle tasvir etmiş; ‘1919 yılının 19 Mayıs’ında Samsun’a çıktığım gün elimde hiçbir maddi kuvvetim yoktu. Yalnızca Türk milletinin asaletinden doğan ve benim de vicdanımı dolduran yüksek manevi bir kudret vardı. İşte ben bu milli kuvvete ve Türk milletine güvenerek yola çıktım’ demişti. Bu yürüyüş Türk milletine inanan Atatürk’ün yürüyüşüydü. Değerli öğrenciler büyük Atatürk Türkiye Cumhuriyetini sizlere emanet etmiş ve 19 Mayıs Bayramını Gençlik ve Spor Bayramı olarak sizlere hediye etmiştir. Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Bu güzel yurdu vatan edinmemizde hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

 

HUZURLU VE TEMİZ BİR İNEGÖL İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bugünle alakalı bir haftadan beri başlamış bazı etkinlikler var. İşte o müsabakalarının neticesinde ki kupa ve madalyaları az önce dağıttık. Dün çok güzel bir bisiklet şenliğimiz vardı. Arttık onu aylık geleneksel hale getiriyoruz. Her ay yapacağız. Hepinizin bisikletinizi kapın gelin. Sonunda da güzel kahvaltıyla veya meyve ikramıyla o şenliğimizi taçlandırmış olacağız. Gençlere sadece bir tavsiye de bulunacağım; çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. Çok güzel öğretmenleriniz ve okullarınız var. Muhakkak eksikler ve aksaklıklar vardır ama ülke olarak daha ileriye gidebilmemiz için sizin gerçekten performansınız, derslerinizde ki başarı, sizin kaliteniz daha güzel, huzurlu ve temiz bir İnegöl için çok önemli. Elinizdeki değerlere daha fazla sahip çıkıp, gerçekten çok daha iyi bir performansla derslerinize, şehrinize sarılmanızı bir kez daha hatırlatıyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş