İş-Kur Alanyurt’a taşınıyor

İnegöl Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı önceki akşam gerçekleştirildi. Birçok maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında İş-Kur İnegöl şubesine yer tahsisi konusu görüşüldü. 2 yıl içerisinde inşaatına başlanılması 10 yıl süreliğine tahsis edilmesi konusu oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Yayınlama: 08.06.2015
782
A+
A-

Haziran ayı olağan meclis toplantısı geçtiğimiz Cuma akşamı meclis salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş nezaretinde gerçekleştirilen meclis toplantısında 27 gündem, 6 takrir olmak üzere 33 madde görüşüldü.

 

HİKMET ŞAHİN İSMİ OSB KAVŞAĞI’NA VERİLDİ






Gündemin 21. Maddesinde yer alan yeni cadde sokaklara isimleri verildi. Plan Bütçe Komisyonu tarafından, yapımı süren OSB kavşağına Merhum Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Endüstri Meslek lisesinin bulunduğu Başaran sokak isminin Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği’nin kurucu Başkanı Adnan Tüzün olarak değiştirilmesi, Eski Milletvekili Kadri Güçlü’nün isminin ise yeniden yapılacak olan Mesudiye Alt Geçidine verilmesi talep edildi. İsimler oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

 

İŞ-KUR ALANYURT’A TAŞINIYOR

Gündemin 22. Maddesinde görüşülen İş-Kur İnegöl şubesine yer tahsisi konusu görüşüldü. 2 yıl içerisinde inşaatına başlanılması 10 yıl süreliğine tahsis edilmesi konusu oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 27. Maddesinde yer alan Artvin’e bağlı Şavşat Belediyesi’nin kardeş kent talebi konusu görüşüldü. Bilgilendirme yapan Başkan Aktaş, “İnegöl’de doğmuş Özcan Arslan İnegöl’de çok ciddi sayıda Şavşatlı olduğu için kardeş kent isteği oldu. Tabiî ki küçük belediyeler büyük belediyelerden bir şeyler bekliyor. Personellerine eğitim vermek gibi bazı sorunlarını çözme adına yardımcı olabiliriz. Bizimde karar alarak resmiyete dökmemiz ve bakanlığa bildirmemiz gerekiyor” dedi.  Konuşmanın ardından Başkan Aktaş’a Şavşatla kardeş şehir anlaşmasının sağlanması için yetki verilmesi oylanarak, oy birliği ile kabul edildi.

 

SEÇİMLER HAYIRLI OLSUN

Meclisin ardından genel bir değerlendirme yapan Başkan Aktaş, “Önümüzdeki ay meclis toplantımızı yapalım. Tatil olarak Ağustos ayını seçelim. Yaz tatiline gidecek arkadaşlar Ağustos ayında tatil yapabilirler. 2 gün sonra genel seçimler var. Seçimler ilçemiz ve ülkemiz için hayırlar getirsin. Bayraklarla ilgili maalesef yapılan anlaşmanın dışına çıkılmış. Ama genel anlamda siyasi partilerimiz büyük bir olgunluk içinde çalışmalarına devam ediyorlar. Seçimleri sıkıntısız şekilde atlatmamızı temenni ediyorum” dedi.

 

MUHTARLARA ÖDENEK TALEBİ

Meclisin sonunda 8 üyeden oluşan MHP gurubu, muhtarlarla ilgili bir önerge sundu. Önerge de şu ifadelere yer verildi;6360 sayılı yasa ile köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerinin; tüm mal varlıkları gibi gelirleri de ilgili belediyelere devredilmiştir. Özellikle muhtarlarımız; muhtarlıklara ait kamu hizmetlerini verdikleri ofislerindeki telefon, elektrik su ve internet faturalarını kendi özel bütçelerinden ödemektedirler. Muhtarlık maaşları göz önüne alındığında muhtarlarımızın verdikleri kamu hizmeti kendilerine özel ekonomik külfet olmaktadır. Bu konuda muhtarlarımıza destek olmak amacıyla yukarıda belirtmiş olduğumuz genel giderlerin fatura karşılığı olarak aylık azami 250 TL’ye kadar olan kısmının ödenmesi konusunun Belediye meclisimizce görüşülerek karara bağlanmasını arz ederiz”.

 

BUNU ARAŞTIRALIM

Önerge hakkında açıklama yapan Başkan Aktaş, “Kulağa seçimden önce hoş geliyor ama hazıra dağ dayanmaz diye bir ifade var. Konuyu araştırırız. Ama köylerde ve merkezlerde muhtarlık binalarını kullanmayan muhtarlarımız var. Burada sapla samanı karıştırmamak lazım. Bir yanlışa düşülmemesi adına önergeyi plan ve bütçe komisyonuna havale edelim. Bunu araştıralım. Bana bu konuda serzeniş gelmedi. Bunu gündeme alalım önümüzdeki mecliste bunları görüşürüz.”

 

SERZENİŞLER VAR

MHP Meclis Üyesi İsmail Karaman ise “Merkezdeki muhtarlarımızın mühür karşılığı belli bir gelirleri var. Özellikle köyden mahalleye dönüşen bazı muhtarlarımıza bunlar külfet olabilir. Kendilerinin de serzenişleri var” dedi.  Madde komisyona havale edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş