Kadir Gecesi’nde Camii açılışı

Alanyurt Hüdai Camii, Ramazan Ayı’nın en güzel gecesi olan Kadir Gecesi’nde, birçok vatandaşın da katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.

Yayınlama: 24.07.2014
871
A+
A-

Yapımı tamamlanarak daha önce ibadete açılan Alanyurt Hüdai Camiinin resmi açılışı düzenlenen törenle Kadir Gecesi’nde yapıldı.

 

GAZZE ÜSTÜ AÇIK BİR HAPİSHANEYE DÖNÜŞTÜ VE BÜTÜN DÜNYA SEYİRCİ






Cami’nin açılışında konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Cenabı hakka sonsuz kelam-ı selamlar olsun. Bir Ramazan’a daha erdik. Ermekle beraber de 26 gününü bitirdik. Kaldı 4 gün ama o Ramazan’ın süsü ve 1000 aydan daha hayırlı Kadir gecesini ihya ettik. 2 tane fok balığı buzullarda mahsur kaldı diye ayağa kalkan dünya güpegündüz, gece vakti çocuk demeden, yaşlı demeden, kadın demeden, genç demden 600’e yakın insan öldürülüyor, bombalanıyor. Gazze üstü açık bir hapishaneye dönüştü ve bütün dünya seyirci. Kıymetli kardeşlerim hem dua edelim bu gece hürmetine hem de bu konuda herkesin bireysel olarak üzerine düşen yapabileceği şeyler var. Yardım kampanyaları var. Karınca kararınca oradan da destek olabiliriz. Tabi bu caminin bir hikâyesi var. Her caminin, her mabedin, her yapıtın bir hikâyesi vardır ama bu caminin de bir hikâyesi var. Burada geçmiş yıllarda da bir ibadethane olsun diye arzu edilmiş. Şu veya bu sebepten herhangi bir sebepten olmamış, olamamış. Projelendirilememiş veya yapılamamış ama Allah’a hamd olsun ben başta eski Kent Konseyi Başkanımız Burhan ağabeyime çok teşekkür ediyorum. Kendiside zaten Gül yapı’nın oturanlarından. Onun çok büyük gayretleri. Burada tek tek isim sayamayacağım ama Sami hocam, diğer hocalarımız burada katkıları destekleri var. Bu mahalle de yaşayan, nu bölgede yaşayan hepinizin desteği, katkısı var. Onların destek ve gayretleriyle çok güzel, çok butik, çok kaliteli bir ortam ortaya çıktı. Camiler her halükarda güzeldir ama bizim camimiz güzellerden de güzel oldu. Camiler adından da anlaşılacağı üzere toplanılan yerlerdir. Cami sadece namaz kılalım ardından hemen dağılalım anlamında bir yer değildir. Sohbet edilen, dertleşilen, günlük konuların konuşulduğu, istişare edildiği yerlerdir. Sağ olsun Cenabı hak buraya benim çok değerli kardeşim değerli hocamızla nasip etti” ifadelerini kullandı.

 

KADİR GECESİNDE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Alinur Aktaş’ın ardından açıklamalarda bulunan Burhan Alıcı ise, “Bundan 4 yıl önce, 2010 yılında 9. ayın 25’inde temelini atmıştık buranın. Allah razı olsun o gün bize bu imtihanı hazırlayan bir sürü dostlarımız, arkadaşlarımız vardı. Başta burada aslında bir ibadet yeri de yoktu açıkçası. Burada elit incelemeler yaptığımızda Sayın Belediye Başkanımız imar değişikliğiyle ilgili burası ibadet yeri olarak açıldı. İmardan, meclisten o şekilde geçti ve ondan sonra da biz de yapımıyla ilgili bir heyet oluşturduk ve buranın imalatına başladık. Temelini attığımız gün bir Ramazan günüydü ve 2013 yılında 6. ayın 19’uydu, Ramazan’a vardı 1 hafta ve burayı ibadete açmayı niyet ettik ve 1 yıldır da aşağı yukarı cami tarafında ibadetimize devam ediyoruz. İlk açıldığı günde söylemiştim inşallah bir Kadir gecesi de buranın resmi açılışını yaparız diye. Allah nasip etti, 2014 yılının 7. ayında ve yine bir Ramazan ve Kadir gecesinde buranın açılışını bize nasip etti” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Hüdai Camii edilen dualarla resmen ibadete açıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş