Kent Konseyi’nden engellilere özel gezi

İnegöl Kent Konseyi engellilere aileleri ile birlikte Gemlik-Karacaali’de açılan gençlik kampına gezi düzenledi. Öğrenciler bir günlük kamp programına katılırken, velilerde onları izledi.

Yayınlama: 26.08.2014
969
A+
A-

İnegöl Halk Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim verilen 23 yaş üstü zihinsel engelli 30 öğrenci Temmuz-Ağustos aylarında birer hafta Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik-Karacaali’de açılan Gençlik kampında konuk edilmişti.

 

Kampa katılamayan bazı öğrencileri ve onların ailelerini İnegöl Kent Konseyi bir günlük günü birlik gezi ile Gemlik Karacaali kampına götürdü. İnegöl Engeliler Bakım ve Rehabilitasyon Derneği de ailelere sponsor oldu. Öğrenciler bir günlük kamp programına katılırken, velilerde onları izledi.






 

Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah geziyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: 23 yaş üstü engellilerimiz hayatlarında ilk defa ailelerinden ayrı olarak gençlerle birlikte bir hafta süreyle kampa katıldılar. Yüzme, halk oyunları, tiyatro çeşitli oyun ve yarışmalarla gençlerle birlikte zaman geçirme imkânı buldular. Bizimde Kent konseyinin Engelliler Meclisi var. Engellilere ve ailelerine son yıllarda yapılan pek çok iyileştirmelere rağmen onların elinden tutacağımız pek çok şey var. İnegöl Halk Eğitim tarafından açılan 23 yaş üstü engelli 30 kursiyer ve ailelerini Karacaali Gençlik kampına günübirlik bir gezi düzenledik. Kamp müdürü Orhan Doğru gerek öğrencilerle gerekse velilerle yakından ilgilendi. Engelli öğrenciler denizde yüzdüler, oyunlar oynadılar, işlenen dersleri izlediler, müzikli eğlenceler yaptılar ve öğle yemeği yediler. Kamp müdürü Orhan Doğru’ya, görevli öğretmenlere ve Halk Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş