Japonlar heyelana çözüm üretecek

Türkiye genelinde heyelan riskinin en fazla olduğu 3. bölge olan ilçemizde, heyelan riskini en aza indirme proje çalışmaları başladı. İnegöl Belediyesi, Bursa AFAD ve Japon mühendislerin ortaklaşa çalışmalarıyla proje start aldı.

Yayınlama: 04.06.2014
891
A+
A-

17 Köyde yapılacak olan incelemelerle birlikte projenin süresinin 4 yıl olduğu ifade edildi. Alınacak sonucun başarılı olması durumunda ise İnegöl’de başlanan proje 81 il’de de uygulanacak.

 

YAKLAŞIK 4 YIL SÜRECEK BİR ÇALIŞMA






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, “AFAD tarafından seçilen Bursa’da üç aşamalı bir çalışmamız olacak. Bu çalışma ile ilgili de deprem, teknolojik afetler ve heyelan konusunda, alınacak tedbirlerle ilgili misafirlerimiz şu an aramızda. Üzülerek söylüyorum; İnegöl’ümüz heyelan olarak Türkiye’de 3. sırada. Bu bakımdan da hepimizin bildiği gibi Fevziye, Turgutalp, Elmaçayır, Gülbahçe gibi köylerimiz de AFAD tarafından çalışmalar yapıldı. Afet evleri oradaki köylüler için yapıldı. Jica ile Başbakanlık AFAD ortaklaşa bu çalışmayı yapıyor. Yaklaşık 4 yıl sürecek bir çalışma. 3 milyon dolarlık bir proje. Bursa AFAD ve Jica bu konuda çalışmalar yapacaklar. Jica, Avrupa ve Orta Doğu’da Japonların yapmış olduğu bir çalışma. Japonlarla ortak çalışma yapacağız. Bursa AFAD ve belediyemiz birlikte çalışacak ve bizde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşallah buda İnegöl’ümüze hayırlı bir çalışma olur. Bu konuda bizlere destek olan Bursa FAD müdürlüğüne, daha sonra AFAD Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ZARARLARI EN AZA İNDİRMEK İSTİYORUZ

Japon Heyelan Uzmanı Nobuyukı Iıjıma ise, “Bu alanda pek çok heyelan olmuş daha önce. Burada heyelan ile ilgili yapacağımız kılavuzda, heyelandan gelecek olan zararları en aza indirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş