Gönül elçileri ile engelsizler bir araya geldi

Bursa Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Zihinder ve İnegöl Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği kahvaltıda, gönül elçileri ile engelliler Ortaköy kervansarayında bir araya geldi.

Yayınlama: 25.09.2014
808
A+
A-

Kahvaltı programına Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu, Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, bazı okul müdürleri ve aileler katıldı.

 

GÖNÜL ELÇİSİ ÜYE SAYISI HEDEFİMİZİ 5000 OLARAK BELİRLEDİK






Kahvaltı programında açılış konuşmasını gerçekleştiren ZİHİNDER Başkanı Yusuf Tetik, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Aralık 2012 tarihinde toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla Türkiye genelinde başlatılan ‘Gönül Elçileri Projesi’ İle yaklaşık dört ay önce kıymetli misafirimiz Sevim Karaloğlu’nun tanıtımları ile tanıştık. Yaklaşık üç aydır Derneğimizin çalışmaları ile ‘Gönül Elçisi’ olarak 1500 üye kaydettik. ZİHENDER olarak halen devam ettiğimiz tanıtım çalışmalarımızla 2015 yılı Gönül Elçisi üye sayısı hedefimizi 5000 olarak belirledik” dedi.

 

TOPLUMDA BİZDE VARIZ

Köy muhtarlarına programı tek tek anlattıklarını aktaran Tetik; “Sivil Toplum Kuruluşlarıyla görüşmeler yaparak organizasyonlarında tanıtım yapmaktayız. Hayırsever İşadamlarımızla iletişime geçerek özellikle onlardan oluşan bir gönüllü grubu oluşturmaktayız. Hedefimiz olan 5000 üye sloganı ile 2015 hedefimiz için çalışmaktayız. ‘Gönül Elçileri Projesi’nin duyurulması ve İnegöl’ümüzde yaygınlaştırılması amacı ile Belediyemizin katkıları ile düzenlemiş olduğumuz Kahvaltı Programımıza ve her programımızda maddi manevi desteklerini bizden esirgemeyen Belediye Başkanımız Alinur Ataş’a minnettarız. Toplumda bizde varız. Çalışmak ve üretmek istiyoruz. Bizleri fark etmenizi istiyoruz ve gönlünüze talibiz. Katılımınızdan ve hassasiyetinizden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

ALLAH BANA ALTIN DEĞİL GÖNÜL GETİRİN DER

Güzel bir programda bir araya geldiklerini söyleyen Kaymakam Ali Akça, “Bu işin içinde gönül kavramı olmasını olumlu karşılıyorum ve bu işte gönül kavramı olması gerekiyor. Mevlana’nın çok güzel sözü vardır Allah’ın kapısına çuvallar dolusu altın koysanız Allah bana altın değil gönül getirin der. Kalkınmanın içine gönül kavramı girmezse toplumsal kalkınma değil toplumsal zulüm olur. Maalesef kadınlarımız eğitim ve iş hayatına katılması aynı şekilde engelli kardeşlerimizin bu hayata katılmasında bazı problemler oluyor. Ben bu güzel projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

YETERKİ ENGELLER YÜREĞİNİZİ KAPLAMASIN

Son olarak konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu ise “Bu güzel organizasyondan bulunmuş olmaktan gurur duymayayım. Veren elin alan elden üstün olduğu medeniyetin hikâyesidir gönül elçiliği. Bakanlığımızda başlatılan bu proje Emine Erdoğan tarafından yürütülmektedir. Siz değerli zihinler üyeleri de gönül birliği yaptınız hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Devletimiz hükümetimiz son 10 yılda engelliler için çok şey yapmış olsa da bu yardım inancımızın ve kültürümüzün gerekliliğidir. Yeterki engeller yüreğimizi kaplamasın. Projeye destek olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş