MÜCADELE BAŞLATILMALI

Kış nedeni ile yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandığını ifade eden İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) Başkanı Nilay Parlar Ateş, konu ile ilgili bir mücadelenin başlatılması gerektiğini belirtti.

Yayınlama: 28.12.2016
849
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ateş, “Her kış ayında olduğu gibi yine doğal dengenin bozulması ile birlikte yaban hayvanları şehir merkezlerine yakın yerlere gelmektedirler. Geçtiğimiz günlerde, İnegöl Ankara istikametinde, Mezitler-9 bölgesinde, annelerinin ardından karşıdan karşıya geçmekte olan 3 yavru ayıya tır çarpmış, yavrulardan biri o anda telef olmuş, diğeri ağır yaralanmıştır. Yaralı ayı yavrusu tedaviye alınmış ancak kurtarılamamıştır. Bu acı olay hemen hemen her sene meydana gelmektedir”

 

BİMER’DEN OLUMLU DÖNÜŞ






“Bu bakımdan yol kenarlarına uyarıcı levhaların konulması gerektiğinden bahisle, BİMER’den tarafımızca başvuru yapılmış olup konuyla ilgili kurum olan Bursa Karayolları 14. Bölge Genel Müdürlüğünden, ‘Başvuru konusu T-14b ‘Vahşi Hayvanlar Geçebilir’ levhaları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü’nün 28.01.2016 tarihli yazıları ile Bilecik Şube Müdürlüğü ekiplerinin belirlediği yaban hayvanlarının geçiş yaptığı noktaların öncesine sürücüleri uyarmak amacıyla 02.03.2016 tarihinde levhaların montajları yapılmıştır. Mezit-9 Köprüsü civarına da 27.12.2016 tarihinde iki yönlü olmak T-14b ‘Vahşi Hayvanlar Geçebilir’ levhaları taktırılmıştır. Bilgilerini rica ederim.’ şeklinde cevap gelmiştir. Gereğinin yapıldığına dair cevap gelmesi, taleplerimizin ciddiye alınarak değerlendirilip derhal gerekenlerin kurumlarca yapılması bizleri çok memnun etmektedir”

 

CAN KAYIPLARININ ARTMASINA SEBEBİYET VERMEKTEDİR

“Ayrıca yaban hayvanları konusunda bir diğer sıkıntımız daha bulunmaktadır. Yaban hayvanlarına müdahale, bilinçli bir şekilde yapılmalıdır. Bursa 2. Bölge Orman Su İşleri Milli Parklar Şube Müdürlüğünde görevli veteriner hekimler ve personeller, yaban hayvanlarına müdahale konusunda uzmandırlar. İnegöl gibi, dört bir yanı orman olan ilçemizde, özellikle kış aylarında şehir merkezinde ve yollarda yaban hayvanları ile sıklıkla karşı karşıya gelebiliyoruz. Bu tip durumlarda, özellikle mesai saatlerinden sonra yaşanan olaylarda, acil müdahale gerektiren durumlarda, Milli Parklardan gelecek ekibi beklemek, can kayıplarının artmasına sebebiyet vermektedir”

 

PERSONELİN GÖREVLENDİRİLMESİNİ İSTİYORUZ

“Bir diğer husus ise, yaban hayvanlarının çetin geçen kış mevsimi nedeni ile aç kalması durumudur. Bu konuda da zaman zaman besleme çalışmaları yapılsa da taşıma su ile değirmenin dönmesi mümkün olmadığı gibi, 1-2 kişi ile 1-2 defa yapılacak olan etkinlikler, sorun çözümü için yeterli olmamaktadır. Bu nedenlerle en kısa zamanda dernek olarak, Orman İşletme Müdürümüzü ziyarete gideceğiz. Yaban hayvanların beslenmesiyle ilgili çeşitli projelerimizi kendisine aktaracağız. Ayrıca İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde, yaban hayvanları ile ilgili durumlarda bilinçli bir şekilde müdahale edebilecek, konusunda uzman veteriner hekim ve personelin görevlendirilmesini istiyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş