SEÇİM SONA ERDİ HİZMETE DEVAM!

İnegöl köylerini sulu tarımla buluşturacak olan 34 milyon liralık Boğazköy Barajı Sulama Kanallarının İhale töreninde konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin Türkiye’nin seçimini yaptığını, kendisine hizmet edenlere desteğini esirgemediğini söyledi

Yayınlama: 01.04.2014
902
A+
A-

İnegöl Babasultan Barajı’nın sulama kanalları DSİ 1’nci Bölge Müdürlüğü’nde dün yapılan törenle ihale edildi. İlçenin Bütünşehir Yasası’yla mahalleye dönüşen 27 köyünde, yaklaşık 4 bin 100 hektar arazinin sulanması sağlayacak 34 milyon liraya mal olacak projenin temelinin önümüzdeki günlerde atılacağı ve 3 yılda tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

 

SEÇİM GERİDE KALDI ŞİMDİ HİZMET VAKTİ






Babasultan Sulama Kanallarının ihale edilmesi sürecini çok sıkı şekilde takip eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada, tarımsal kalkınmaya çok önem verdiklerinin altını çizdi. Babasultan Barajı’nın sulama kanalları bittiğinde İnegöl’de sulu tarım devrinin başlayacağını ve üreticilerin gelirlerinin en az 2 katına çıkacağını belirten Milletvekili Şahin, “34 milyon TL’ye mal olacak projenin tamamlanmasına kadarki süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz” dedi. Şahin, “Bu mutlu günde DSİ Bölge Müdürlüğü’nün tüm personeline, projeyle bizzat ilgilenen Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’ya ve bize her zaman destek veren Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a gönül dolusu teşekkür ediyorum” dedi.

 

Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Türk halkının istikrara oy verdiğini kendisine hizmet eden AK Parti kadrolarına çok büyük destek verdiğini vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin, “Seçim daha dün bitti, biz hemen bugün önemli bir projeye imza atıyoruz. Aynı şekilde bir dizi biten projelerin açılışına hazırlanıyoruz. Çünkü AK Parti kadroları bu halka hizmet etmek için vardır. Halkımız bunu çok iyi bildiği için oylarıyla bize destek veriyor. Sizlerin Başbakanımıza ve AK Parti kadrolarına olan bu desteği sürdükçe hizmetlerimiz asla durmayacaktır. Durmadan hizmete devam” diye konuştu.

 

Proje tamamlandığında, İnegöl’deki 41 bin hektar alanın daha sulu tarıma kavuşturulacağını vurgulayan Milletvekili Şahin, İnegöl’deki, 530 hektarlık arazinin 2011 yılında tamamlanarak işletmeye alınmış olan Mezit Sulamasından sulanmakta olduğunu, bin 10 hektarlık arazinin ise Mezit Sulaması gibi yan dereler üzerinde inşa edilecek olan başka regülatörlerden sulanacağını kaydeden Sarıoğlu, “Geri kalan 4 bin 100 hektar alanın sulanması da Babasultan Barajı Sulana Kanalları ile yapılacak” dedi.

 

BİTEN KISIMLARI HEMEN AÇILACAK

DSİ 1’nci Bölge Müdürlüğü’nde dün saat 14.00’de düzenlenen imza törenine 2004-2009 yılları arasında İl Genel Meclisi Başkan Vekilliği yapan Murat Gültekin, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, Bütünşehir Yasası ile dünden itibaren mahalleye dönüşen İnegöl’ün 27 köyünün muhtarları, DSİ Bölge Müdür Yardımcıları da katıldı. Ak-Yal/DNZ ortak girişimi temsilcileri ile DSİ Bölge Müdürü Sinan Tahsin Sarıoğlu da tören sonunda ihale sözleşmesini imzaladılar.

 

Proje hakkında teknik bilgi aktaran DSİ 1’nci Bölge Müdürü Sinan Tahsin Sarıoğlu, 2009 yılında tamamlanan Babasultan Barajı’nın, sulama kanalları da bittiğinde İnegöl’deki yaklaşık 50 bin 546 dönüm arazinin tamamının sulu tarıma geçeceğini söyledi. Sarıoğlu, 3 yılda bitirilmesi hedeflenen projenin, tamamlanan kısımlarının hemen hizmete açılacağını da vurguladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş