Valilik pansiyonları kapatıyor

İnegöl’de hizmet veren İnci Pansiyon, Kardelen Pansiyon, Yuvam Pansiyon, Bahçelievler Özel Erkek ve Kız Pansiyonları için Bursa Valiliği tarafından kapatma kararı çıktı. Pansiyonlara ise 8 Nisan Salı gününe kadar mühlet verildiği öğrenildi.

Yayınlama: 05.04.2014
2.597
A+
A-

İnegöl’de bulunan 5 pansiyona, Valilik tarafından kapatma kararı çıktı. Pansiyonların öğrenci yurdu gibi hizmet verildiği gerekçesiyle kapatma kararı çıktığı belirtilirken, pansiyon çalışanları ve pansiyonda kalan öğrenciler ise bu duruma tepkili.

 

ÖĞRENCİLER VİZE HAFTASI NEDENİYLE TEPKİLİ






Haklarında kapatma kararı çıkan pansiyonların sahipleri ve sorumluları, önceki akşam pansiyonda kalan öğrenci ve çalışanlarla birlikte basın toplantısı düzenleyip alınan bu karara tepki gösterdi. Özellikle öğrenciler vize haftasında kalacak yer bulamayacakları için mağdur olacaklarını ifade ettiler.

 

İŞ YERLERİMİZİN KAPATILMASINI YASAL BULMUYORUZ

Konu ile ilgili açıklama yapan İnci Pansiyon sahibi Ferhat Demir, İnegöl’de faaliyette bulunan Kardelen, İnci, Yuvam, Bahçeli Evler Kız ve Bahçeli Evler Erkek Pansiyonlarının Bursa Valiliği tarafından kapatılmasına ilişkin açılan davada, Bursa 2. İdare ve 3. İdare Mahkemelerinin 1 hâkim dışında diğer hakimlerin yasayı göz ardı ederek kapatılmasını kararlaştırdığını söyledi. Pansiyon işletmecilerinin avukatının yürütmeyi durdurma kararı almasından sonra Valiliğin tekrar itirazıyla yürütmeyi durdurma kararının iptal edildiğini ifade eden Demir, “Valiliğin kapatmayla ilgili gerekçelerini basit bularak 18 yaşını doldurmuş her insan reşit olup, istediği yerde kalma özgürlüğü kısıtlanmaktadır. Maddede olmayan; öğrenci barındıramazsınız gerekçesiyle iş yerlerimizin kapatılmasını yasal bulmuyoruz. Kanuni maddelerde hiçbir eksiklik söz konusu olmamasına rağmen adını söylediğimiz 5 pansiyonda 200 öğretmen, memur, çalışan ve öğrenci konaklamaktadır. İnegöl’de bu kadar kişiyi barındıracak, konaklamalarını sağlayacak yer olmadığını beyan ediyoruz. Türkiye’de bir tek İnegöl’de uygulanmak istenen bu kararı protesto ediyoruz. Bursa Valiliği, Bursa 2. ve 3. İdare Mahkemelerinin aldığı kararı uygun bulmuyoruz. Başta Bursa Valiliğini, Bursa İdare Mahkemelerini ve ilgili makamları görevlerini yapmaya çağırıyoruz” dedi.

 

OLMAYAN YASAYI UYGULUYORLAR

İşletmecilerin maddi ve manevi zararından ziyade sayıları azımsanmayacak kadar insanın mağdur olmasının da söz konusu olduğunu ifade eden Ferhat Demir, “Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararını lehimize verebilme ihtimalini göz ardı eden Bursa Valiliğini bu kadar insanın mağdur olmaması için davasını geri çekmesini istiyoruz. Yetkililerden işyerlerimiz kapandıktan sonra pansiyonlarda kalan insanların ne olacağı konusunda bizlere cevap vermelerini istedik. Herhangi bir cevap vermediler. Yasaları uygulamamız gerektiğini söylediler. Ama yasalarda kapatılmasına ilişkin hiçbir şey yok. Yasada bulunan maddeler bizim lehimize. Kalan kişiler zaten 18 yaşın üzerinde, herkes reşit. Yani bu kararı biz biraz keyfi olarak görüyoruz. Bu konuda ilgili kişileri göreve çağırıyoruz. Bu keyfi kararı burada 1-2 şahsın öğrenci barındırıyorlar diye şikâyeti üzerine Bursa Valiliği aldı. Artık aralarında ne tür bir ilişki olduğunu biz bilmiyoruz. Yani olmayan yasayı uygulamaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

 

VİZE HAFTASI BİZİ PANSİYONDAN ÇIKARTAMAZLAR

Vize haftası nedeniyle bu karara tepki gösteren öğrenciler, yaptıkları konuşmalarda şu ifadeleri kullandı: Verilen bu kararı doğru bulmuyoruz. Sonuçta biz hem öğrenciyiz, hem de çalışıyoruz. Kurumumuzun müdürü ve çalışanlarından da memnunuz. Biz belli yaşı aşmış insanlarız. Herkes burada kendi özgür iradesi ile kalıyor. Vize haftası bizi pansiyondan çıkartamazlar. Biz mağdur olduk. Burada birçok kalan öğrenci ve çalışan var. Bu insanlar nerede kalacak. Hem çalışıp hem okuduğumuz için yurt saatleri bize uygun olmuyor. Biz bu nedenle pansiyonda kalmayı tercih ediyoruz. Ayrıca pansiyonumuzdan da memnunuz.

 

BÖYLE BİR ŞEY İSTEMİYORUZ

Pansiyonda kalan çalışanlardan Büşra Aydın da kendisinin Çanakkale’den geldiğini belirterek; “Burada çalışıyorum. Pansiyonumdan da memnunum. Böyle bir şey istemiyoruz. Bu kadar insan mağdur olmamalı” dedi.

 

MAĞDUR OLMAK İSTEMİYORUZ

İnegöl’de öğretmenlik yapan ve pansiyonda kalan Elif Yılmaz ise “Ben Konya’dan geldim, öğretmenim. Burada çalışıyorum. Mağdur olmak istemiyoruz. Bu kadar insan nerede barınacak” diye konuştu.

 

BURADA HERHANGİ BİR SIKINTIM YOK

Cezayir’den İnegöl’e gelen ve bir firmada dış ticaretçi olarak çalışan Naima Musafdil, de pansiyonlarının kapatılmasını istemediklerini söyledi. Naima Musafdil, “burada kalmaktan mutluyum. Burada herhangi bir sıkıntım yok” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş