Yaşlılar ile gönül köprüsü kuracaklar

İnegöl İşlet Fakültesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hazırladığı ‘Gönül Kahvesi’ projesi dün başladı. İlk ziyarete İşletme Fakültesi Dekanı İbrahim Canbolat ve Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin de katıldı. Ziyarette projenin protokolü de imzalandı.

Yayınlama: 13.03.2014
1.690
A+
A-

İnegöl İşletme Fakültesi, Huzur evi ile protokol imzaladı. Gönül Kahvesi isimli proje kapsamında öğrenciler 2 haftada bir huzur evini ziyaret edip yaşlılarla sohbet edecek ve sorunlarını dinleyecek.

 

DÜNYA’DA VE TÜRKİYE’DE TOPLUM DEĞİŞİYOR






Huzur evi ziyaretinde bir konuşma yapan İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S.Canbolat şunları dile getirdi: Fakülte yönetimi ve öğrenciler olarak, yaşlılarımızı ziyarete geldik. Sizlerde kahve içip sohbet etmeye geldik. Bundan sonra öğrencilerimiz düzenli olarak sizleri ziyaret edecekler. İki hafta bir ziyaret yapacaklar. Burada amacımız; bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var. Karşılıklı olarak birbirimizi ziyaret etmek, dolayısıyla var olduğunuzu, var olduğumuzu bilmek, bunun bilincinde olarak bunu yapacağız. Sizlerin huzurevinde bulunması aslında bir sonuç… Dünya da ve Türkiye’de toplum değişiyor. Bir zaman kendine yeterli bir toplumken, geniş aileler varken, yaşlılarımız evlerinde bulunuyordu. Ama sanayi toplumu, uzmanlaşma, üretimin kitlesel yapılması derken, çekirdek aileler ortaya çıktı. Bu durumda herkes farklı yerlerde çalışmaya başladı. Dolayısıyla yaşlılar birde okul çağı öncesi olan çocuklar yalnız kalıyor. Bunların yalnızlığını gidermek, onlarla birlikte olabilmek için, çocuklar için kreşler yapılmış, fakat orada o çocuklarda çok mutlu değiller. İleriye dönük bakıldığında toplum da paylaşımcı ve uzlaşmacı olmaktan çok biraz hırçın yapı da davranışlar görüyoruz. Bu yalnızlığın belki bir sonucu… Yaşlılarımızda da böylesi yerlerde belli ölçü de huzur buluyorlar. Ama bunları tabi geliştirmek, toplumun bir katılımcısıyla beraber huzuru daha da genişletmeyi amaçlıyoruz. Bu geniş aile tipinin olmaması bizler açısından bir sorun. Ben çocukluğumda geniş bir ailede yetiştim. Babaannem, büyükbabam vardı. Çocukluğumda, yaşlı insanların evde olmasının ne kadar bizim için iyi olduğunu bizzat yaşayarak gördüm. Yaşlı insanlar mümkün olsa da evlerinde bulunsalar. Daha mutlu olurlar. Böylece çocuklar da yalnız kalmayacak. Maalesef hayatın gerçekleri bunu değiştiriyor. Hayat şartları bu gibi sonuçları doğuruyor. Yaşlılarımız için böyle yerler var. Belediyelerimize bu bakımdan müteşekkir olmalıyız. Biz üniversite olarak bu gibi durumlarda bir sosyal sorumlulukta hissediyoruz.

 

BİR KAHVENİN KIRK YIL HATIRI VAR

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ise şunları kaydetti: Huzurevindeki yaşlılarımızın fiziksel anlamda hiçbir sıkıntıları yok. Belediye ve çevresel imkânlarla yaşlılarımızın bakımlarını sağlıyoruz. Yaşlılarımızın merhamete, sevgiye ihtiyaçları var. Üniversite öğrencilerimiz, yaşlılarımızın bu ihtiyaçlarını karşılamak için buradalar. Bir kahvenin kırk yıl hatırı var. Bu maneviyatı anlayacak grup içerisindeyiz.

 

Ziyarette fakülte öğrencileri huzur evi sakinleri için kahve yapıp birlikte kahve içtiler ve yaşlıların sorunlarını dinlediler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş