Oylat’a modern pazar

İnegöl Belediyesi, Oylat’ın merkezinde bulunan ve konumu ve işlevi bakımından modernliğe uzak olan Köylü Pazarı için yeni yer inşasını tamamladı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 24 dükkânlık yeni pazar yerinin ciddi potansiyele sahip olacağını ifade etti.

Yayınlama: 20.10.2015
960
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş beraberindeki ekiple beraber pazaryerine giderek incelemelerde bulundu. Kurban kesimi yapılarak dükkan sahiplerine teslim edilen pazaryerinin eski kurulduğu alana da açık yüzme havuzu bulunan sosyal tesis yapılacak.

 

24 DÜKKANLI KÖY PAZARI






İncelemelerin ardından açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’e değer katacak önemli bir mekândayız. Şunu öncelikle ifade edeyim ki; Oylat’ın önemli unsurlarından bir tanesi de köylü pazarıdır. Köylü pazarı diye tabir ettiğimiz, genelde doğal ürünlerin satıldığı, yıllardır Oylat’a değer katmış bir pazardır. Lakin bulunduğu fiziki konum nedeni ile çok güç şartlarda hizmet veren ve artık müşterilerinde uzaklaşmaya başladığı bir pazar haline dönüşmüştü. Daha önce işyeri sahipleri arkadaşlarımız ile bir araya geldik ve buradaki otantik pazarı devreye sokmak adına bir faaliyet içerisinde olduk. Tabi çok şeyler konuşuldu, tartışıldı. Arkadaşlara da o zaman ifade ettim; biz bu pazarın aktivitesinin düşmesinden ziyade, aktivitesinin yükselmesi için mücadele edeceğiz dedim. İnşallah göreceksiniz bu pazar, sadece bu pazara mahsus müşterilerin olduğu, insanların buraya akın akın gelip alışveriş yaptığı bir yer haline gelecek. Tabi son rötuşları yapılıyor. Bu gün hayırlısıyla inşallah kurbanlarımızı keselim, arkadaşlarımıza selam verelim çalışmaları yerinde inceleyelim istedik. Eski yerde biliyorsunuz içeride yatıp kalkanlar vardı. Çok güç şartlarda, gelişigüzel tentelerden tenekelerden mekânlar vardı. Burada nezih bir bina yükseldi. 24 Tane dükkânımız var burada. 6 Tane lojmanımız var. Beraberinde bu avlu inşallah çok güzel alış verişlerin çok önemli gezintilerin haline gelecek. Tabi esnaf arkadaşlarımın şöyle bir tereddüdü vardı; burası aşağıya indiği zaman oteller yukarıda, müşteri buraya gelmez gibi kaygıları vardı ama şunu unutmamak lazım; inşallah çok yakın bir zamanda karşıda gördüğümüz oteller yıkılıyor. İnşallah yeni binalar orada yükselecek. Yani burası Oylat’ın orta noktası olacak. Tam bir çekim merkezi haline gelecek. Bu arada BUSKİ marifeti ile arka tarafta ola ki çok ciddi yağışlarla alakalı, suyun tahliyesi ile alakalı bir proje hazırlanıyor. Onunla alakalı da çalışma başlatacağız. Ben mimar arkadaşlarla beraber dış cephe aydınlatmasıyla, tabelalarıyla alakalı burada güzel bir mekân oluşturabilmek için son rötuşları vermemiz gerekiyor” dedi.

 

ESKİ PAZAR YERİ İÇİN PROJE HAZIR

Eski pazarın olduğu yere de güzel bir tesis yapacaklarının müjdesini veren Aktaş, “Şu akla gelebilir; Eski yer ne olacak? Bu otantik pazarı taşımanın bir esprisi vardı açıkçası. Eski yerle alakalı hemen projelendirme işlemlerine başlayıp, açık yüzme havuzu spor tesisi, çok amaçlı tesis düşünüyoruz. Beraberinde cami ile alakalı da inşallah bize bir sunum yapılacak. Cami ve civarındaki binaların tamamını yıkmayı ve beraberinde de orada, Oylat’a gelenlerinde genel anlamda camiye çok kullanan kesim olması nedeni ile Oylat’a yakışır bir cami yükselecek. O da inşallah 2016 yılı içerisinde yükselmeye başlayacak. İnşallah onu da 2016 sonuna kadar açarız. İnşallah bizim orada yarım yamalak kalan konularımızda biz orada toparlayarak hem buradaki pazarı daha işlek yapacağız hem de yukarıda özellikle genç ve orta kesime yönelik sosyal tesis ihtiyacını da o şekilde kapatmış olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmanın ardından Yeni Pazar yeri alanında küçükbaş kurban kesilerek dua yapıldı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş