AVCILARI DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ

Son zamanlarda ilçemizde şahin, kartal, ve baykuş gibi avlanması yasak olan hayvanlar avcılar tarafından vurulmaya başlaması üzerine açıklamalarda bulunan Veteriner Hekim Musa Subaşı, avcıların bu konuda duyarlı olmaya davet ettiklerini belirtti.

Yayınlama: 25.01.2017
1.155
A+
A-

İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde tedavi altına alındığını ifade eden Veteriner Hekim Musa Subaşı, son zamanlarda avlanılması yasak olan kuş türlerinin avcıların hedefi haline geldiğini belirterek, avcıları duyarlı olmaya davet etti.

 

CEZASI 7 BİN 500 LİRA






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi Veteriner Hekimi Musa Subaşı, “Maalesef avcılarımız son zamanlarda normal avlayacakları hayvanları değil de, vahşi hayvanları vurmaya başladılar. Bugünlerde bu olaylar sık olmaya başladı. Buraya gelen hayvanları Bursa Hayvanat Bahçesine götürüp teslim ediyoruz. Fakat avcılarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını ve avlanması gereken hayvanları avlamalarını istiyoruz. Bu tür avlanması yasak olan Atmacagiller ve Doğangiller familyasındaki bütün türler için 7 bin 500 lira para cezası uygulanıyor. Av bir spor değildir. Lütfen ihtiyacınız olanı ihtiyacınız kadarını avlayınız” dedi.

 

SAÇMA İZLERİ VAR

Subaşı, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Yaralı olarak buraya getirilen şahin, kartal, leylek, baykuş ve balıkçıl kuşların ilk bakımlarını burada yapıyoruz. Kanatlı hayvanlar için burada bakım yerimiz olmadığı için ilk müdahalenin ardından Bursa Hayvanat Bahçesine teslim ediyoruz. Hayvanları yaralı olarak bulan vatandaşlarımız getiriyor. Hayvanlarının vücutlarında da saçma izleri var”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş