Yine yıkım yine olay

İnegöl Belediyesi, ruhsatsız ve kaçak yapıyla mücadelesini sürdürüyor. Ortaköy, Kulaca ve Çeltikçi mahallelerinde kaçak ve ruhsatsız olduğu belirlenen toplam 6 adet bina belediye ekiplerince yıkıldı.

Yayınlama: 09.07.2014
998
A+
A-

YIKIM KARARI ENCÜMENDE ALINDI

Belediye encümeninin; 11.3.2014 tarih, 301 ve 303 sayılı kararları ile 29.4.2014 tarih ve 518 sayılı kararı gereği Ortaköy mahallesinde bulunan 3 katlı inşaat, 1 katlı inşaat ve yine inşaat halinde tek katlı fabrika binası olan kaçak yapılar ile Belediye Encümeninin 04.02.2014 tarih, 127 sayı, 11.03.2017 tarih ve 302 sayılı kararları gereği Kulaca Mahallesinde 2 bina ve 06.05.2014 tarih, 533 sayılı encümen kararı gereği Çeltikçi Mahallesinde 1 bina olmak üzere toplam 6 binanın yıkımları İnegöl Belediyesine ait ekiplerce gerçekleştirildi.

 






7 ZABITA 3 SAĞLIK MEMURU YARALANDI

Sabah erken saatlerde jandarma nezaretinde Ortaköy’e gelen ekipler, kaçak yapıyı yıkmak istedi. Ancak ev sahiplerinin direnişi ile karşılaştı. Devreye Belediyenin zabıta ekipleri girmek istedi, ancak başarılı olamadı. Bu sırada yıkılmak istenen evin sahiplerinden biri baygınlık geçirdi. Olay yerinde hazır bulunan sağlık ekipleri, fenalaşan şahsı alıp İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine kaldırdı. Tedavi sonrası sağlık ekipleri yeniden olay yerine döndü. Ancak arbede sürüyordu. Bu sırada çıkan olaylarda öfkeli kalabalık zabıta ekiplerini ve 112 acil servis ekiplerini hedef aldı. Kalabalığın saldırısına uğrayan 7 zabıta memuru ile 3 sağlık görevlisi yaralandı. Bu sırada yaralanan zabıtaları hastaneye getirmek isteyen ambulansa da taşlar ve sopalarla saldıran kalabalık, ambulansa da zarar verdi. Arbedenin yatıştırılmasıyla zabıta memurları ve sağlık görevlileri hastaneye kaldırıldı. Selim Meydan ve Serdar Cengiz isimli iki zabıta memuru ile ambulans şoförü Hakan Güngör’ün yıkılmak istenen evin sahibi olduğu iddia edilen Selahattin Ç. tarafından darp edildiği, darp sonucu burunlarında çatlak olduğu öğrenildi. Diğer yaralılar ise ayakta tedavi edildi.

 

KENDİ ARALARINDA DA KAVGA ETTİLER

Ortaköy’deki yıkım güçlükle de olsa tamamlanırken, daha sonra Kulaca Mahallesi girişinde bulunan iki evin yıkımına geçildi. Görevliler burada da ev sahiplerinin sert müdahalesi ile karşılaştı. Evlerini yıktırmamak için direnen vatandaşları jandarma güçlükle kontrol altına aldı. Kendi aralarında da bir ara kavgaya tutuşan Kulacalı vatandaşların sakinleşmesi için güvenlik güçleri büyük çaba harcadı. Ancak burada zabıta ekipleri tartışmalara müdahale etmekten kaçındı. Kulaca’da evin yıkımının başlamasıyla birlikte öfkeli kalabalık iş makinesine yöneldi. Jandarmayla da kavgaya tutuşan vatandaşlar, inşaat halindeki evlerini yıktırmamak için büyük çaba sarf etti. Tarlalık alanda jandarmanın kontrol altına almaya çalıştığı kargaşa sırasında evin bir bölümünün yıkımı gerçekleştirildi. Tam bu sırada bir arbede daha yaşandı. Bir anda kontrolden çıkan kalabalık, yıkım ekiplerine, kepçeye ve görevlilere saldırdı. Jandarma araya girerek ayırmak istedi. Ancak karşılığında sert müdahale ile karşılaşan jandarma güçlükle vatandaşları sakinleştirdi. Bu sırada yıkım ekibi görevlileri yakalanmamak için kaçarak kendilerini kurtarmak istediler. Görevliler belediyenin araçlarına sığındılar.

 

KARAYOLUNU KAPATMALARINA İZİN VERİLMEDİ

Yıkımın yapılmasına sinirlenen vatandaşlar, Ankara yolunu kapatmak istedi. Yaklaşık 20-25 kişilik kalabalık ana yola doğru yürümeye başlayınca jandarma tekrar devreye girdi ve yolu kapatmak isteyenleri ikna edip geri çevirdi.

 

VATANDAŞLAR UYARILARI DİKKATE ALMAMIŞ

Gerçekleştirilen yıkım çalışmasıyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu; İnşaat sahiplerine daha temel aşamasından itibaren gerekli uyarıların yapıldığını ancak vatandaşların bu uyarıları dikkate almayıp inşaatlarına devam ettiklerini kaydetti. Kansu, alınan encümen kararı doğrultusunda verilen süre dolduktan sonra güvenlik önlemleri altında kaçak binaların yıkımının İnegöl Belediyesine bağlı Fen İşleri ekiplerince gerçekleştirildiğini söyledi.

 

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇİLECEKTİR

Belediyenin kaçak yapılarla olan mücadelesinin kararlı bir şekilde devam edeceğini vurgulayan Kansu; “Bu yapılar ruhsatlı olmadıkları için fen kurallarına uygun olmayıp, mühendislik ve mimarlık hesapları yapılmadığından dolayı deprem güvenliği olmayan yapılardır. Ülkemizin deprem hattında olduğu bir gerçektir. Bu yapılara müsaade edilmeyerek olası can ve mal kayıplarının önüne geçilecektir” şeklinde konuştu.

 

KAÇAK YAPILAR 1.SINIF TARIM ARAZİLERİNDE

Bu yapıların birinci sınıf tarım arazileri içinde kaldığını da söyleyen Kansu “Kaçak yapılara müsaade edilmeyerek tarım alanlarının korunmasını sağlayacağız. Bu da vatandaşımıza bir hizmettir” dedi. Özellikle ova köylerde yaşayan vatandaşlarımızın bu konularda daha duyarlı olmaları gerektiğini vurgulayan Kansu, vatandaşların mağdur olmamaları için ruhsatsız konut yapmamaları hususunda uyararak kaçak yapıların yıkımına devam edileceğini belirtti.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş