Çorumlulardan Kutlu Doğum etkinlikleri

Çorum Alaca Köy Dernekleri Platformu, Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Mevlid-i Şerif programı düzenledi. Mevlid-i Şerif programının ardından vatandaşlara helva ikramında bulunuldu.

Yayınlama: 25.04.2016
444
A+
A-

Çorum Alaca Köy Dernekleri Platformu, geçtiğimiz gün bir program tertip ederek Kutlu Doğum Haftası nedeni ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

 

Konu ile ilgili köy dernekleri platformu adına açıklamalarda bulunan Çorum Alaca Sarısüleyman Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Uysal Şahin, “Her sene 20 Nisan tarihi âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V.) kutlu doğumlarının miladi takvime göre yıldönümüdür. Şimdiden bu kutlu doğumun, sevgili peygamberimizin örnek davranışlarına sahip olmamıza vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bizlerde Çorum Alaca Köy Dernekleri Platformu olarak, Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Sani Konukoğlu Camii’nde Mevlid-i Şerif programını idrak ettik. Öncelikle yoğun katılımlarından dolayı hemşerilerimize, köy derneklerimiz platformu adına teşekkür ediyorum. Rabbim bizleri böye programlarda bir araya getirmeyi nasip etsin inşallah”






 

“Bu vesile ile insanlığı şefkat ve merhametle tanıştıran, ilmik ilmik sevgi ile dokuyarak, şefkat ile örerek rahmet toplumu inşa eden, yüze peygambere selam olsun. iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, dayanışmayı, ahlakın bütün güzelliklerini, doğruluğu, dürüstlüğü, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini, O’ndan öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna en uygun olan yaşama sanatını O’ndan öğrendik. Bugün artık ruhlar bir şeyler bekliyor. Her şeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor. Her şeye rağmen ruh ve mana kökleri sağlam genlerindeki temizliği barındıran insanoğlu, er ya da geç Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) şefkat ve merhamet ikliminde yeni bir dirilişe erecek ve dünyaya sevgiyi, kardeşliği, barışı getirecektir” dedi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş