Dil bilmeyince dert nasıl anlatılır?

Heykel mevkiinde arkadaşlarıyla top oynayan Suriyeli çocuk, birden fenalaşarak yere yığıldı. Türkçe bilmeyen ve adının Ahmed olduğu öğrenilen Suriyeli çocuğun arkadaşları, telefon trafiği sonucu bulunan tercümana olayı anlattılar.

Yayınlama: 08.04.2014
975
A+
A-

Suriyeli çocukların Türkçe bilmedikleri için hastanede zor anlar yaşandı. Telefon trafiği sonucunda bulunan tercüman, telefonla görüşmeleriyle Suriyeli çocukları rahatlatmaya çalıştı.

 

Edinilen bilgilere göre, Heykel mevkiinde meydana gelen olayda, top oynayan Suriyeli çocuklardan biri fenalaşarak yere yığıldı. Hastane güvenlik görevlisinin ilk müdahalesinin ardından 112 Acil Servis Ekiplerince hastaneye kaldırılan Suriyeli çocuk, konuşamadığı için arkadaşları yardımcı olmaya çalıştı. Suriyeli çocukların Türkçe bilmemeleri ve ağlamaları ise gözlerden kaçmadı. Daha sonra telefonla tercüman arayışına giren hastane çalışanları, telefon trafiği sonucunda Arapça bilen tercüman bulundu. Tercümanla telefonda konuşan Suriyeli çocuklar, arkadaşlarının durumunu bildirdiler. Suriyeli çocuğun şekerinin düşmesi üzerine baygınlık geçirdiği öğrenildi. 








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş